• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    1)colozrnný chleba, pomazánkové máslo, 2 plátky šunky
    2) smoothie, 2 sousta housky
    3)3/8 domácí pizzy
    4)smoothie
    5)2/8 pizzy
    6)zhřešení - trochu jablečného crumblu
    - aneb tak to vypadá když jsem půl dne doma :-(
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    SAT_ANN: co proteinove tycinky? daj se nosit normalne furt sebou pro pripad potreby...
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    SAT_ANN: já si to uvědomuju, ale víc jsem toho nestihla. samozejmě to skončilo tím, že jsem do sebe teď nacpala misku boloňskejch špaget :-(
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SAT_ANN: Tohle mě teda přijde za hranicí hladovění a silně kontraproduktivní.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    tak dnes extremek - trochu stresik v praci
    1)2 michany vejce se sunkou, cibuli, pul krajice chleba
    2) snek s olivami z tesca
    3) smoothie - diky za tip :-) i ty obaly jdou super, budu pouzivat na kefir
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    tak ja vcera nie moc dietne:
    1. michana vajicka a spousta cerstve zeleniny
    2. penne s kuracim masom, spenatom a parmezanom, trojka bieleho suchecho
    3. vyber francuzskych syrov, kousek bagety, trojka bieleho sucheho
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    PETJULE: proti gustu, ale když jím takhle málo tak po dvou dnech omdlívám...
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    DANIA: jo to chapu, ja taky nemuzu jist kdyz nemam umyty ruce, ale hajzly jsou na czu nastesti vsude...
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    já mám pro takovýhle stav nouze mimo kefíru v kabelce skoro pořád nějakou musli tyčinku, prý jsou dobrý výživově Das Gesunde Plus Eisweiss (proteinová,dm drogerie) nebo Neste musli - 40g - čoko, jahoda nebo ovesné sušenky Emco Mysli na zdraví nebo Bio Musli (interspar)... a někdy taky krabičku s nakrájenou zeleninou, ale to už chce trochu času na přípravu no (i když cherry rajčátka bo ledový salát jsou opláchlý hned a okurka se taky docela nakrájí raz/dva...)

dneska jsem se trochu odbyla, ale navečer jsem si udělala výbornou rybičkovou pomazánku a už teď se ní těším ještě k snídani :)

1. celozrnný chléb (50g), mozzarela, rajče, bazalka, kapka olivovýho oleje
    2. míchaný zeleninový salát
    3. 2 knackebroty s rybičkovou pomazánkou (cibule, vykostěné sardinky, tvaroh, plátek másla, mořská sůl)

jo a k těm pomazánkám je prý lepší dávat kousek pravýho másla než margarinu, nejen že je to zdravější, ale ještě když se mixuje třeba tyčovým mixérem, tak margarín se rozdělí na takový sražený cucky a vodu, kdežto máslo nechá tu pomazánku hezky konzistentní
    DANIA
    DANIA --- ---
    SAT_ANN: tak to ja si potrebuju dat neco fakt lehkyho, protoze jidlo "za pochodu" mi hrozne nedela dobre. navic nejsem schopna na jablko /nebo cokoliv/ nekde venku sahnout, pokud si na ruce nevyleju pulku desinfekcniho gelu:)) takze tyhle tekuty veci jako smoothie, syrovatka nebo kefir jsou pro me zachrana, kdyz litam nekde po fakulte, nebo po meste.

a dnes tedy
    1. jahlova kase + jablko + nekolik vlasskych orechu
    2. cisty kefir
    3. tofu na panvi se zeleninou /cherry rajcata + paprika/
    4. milko tvaroh vanilkovy
    5. hrnicek nestle caro
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    BARA_ONLY_ONE:
    DANIA: díky za tipy! jen s těma tekutejma věcma mám problém, že mám okamžitě zase hlad :-/ uvidíme co smoothie
    a k obloženým houskám se asi zase vrátím, jen je musím koupit a naházet do mrazáku, protože pečivo peču doma, a to jen chleba, a ten se na cestách dost rozpadá :-(

ještě si dělám jogurt s jabkem - nakrájim do jogurtu na kousky jabko, nasypu skořici, dávám do malých skleniček jako přesnídávky, nebo klasika jogurt+marmeláda+vločky...ale na to už musí mít člověk čas si aspoň na chvilku sednout, a dlabat to na schodech nebo při výkladu na přednášce fakt nehodlám :-/
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    DANIA: To mi připomnělo, že si ještě kupuju smoothie, v Tescu ho mají jen za dvacku, vždycky mě to báječně zasytí a hlavně je to malý, takže to nezabírá moc místa v kabelce, což se hodí, když je člověk celý den mimo domov a má v ní milion dalších věcí..
    A tohle taky určitě zkusím! Díky za tip
    DANIA
    DANIA --- ---
    ja si uz parkrat na svacinu koupila

a je to super, dobra nahrada misto kefiru, ze ktereho jinak ziju
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    SAT_ANN: Jo, tak tohle taky řeším dnes a denně.. a nakonec mám v kabelce buď to zmiňované jablko nebo nízkotučnou activii/acidofilní mléko - bez toho nedám ani ránu. Často s sebou taky tahám mrkev, ta se dá v pohodě jíst i za chůze stejně jako jablko a není v ní tolik cukru. Občas si udělám celozrnnou bagetu se šunkou, sýrem, hromadou zeleniny a lehce podmáznutou buď lučinou linie nebo nízkotučným taveňákem. To se dá obměnit tím, že do toho nacpeš tuňáka. Ale i tak, není to nic zajímavýho a taky uvítám nápady..
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    1)150g bílého jogurtu, dvě lžíce ovesných vloček, jablečné pyré s višní (allnatura dm) asi lžíce
    2) šáteček plněný nivou
    3) jablko
    4)kučecí stehno pečené s bramborami, cibulí, česnekem a jablkem
    5)asi bude salát s vejcem
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    tak jsem došla do stádia dvou jídel za den, a vymýšlím co můžu sebou nosit jako svačinu - prevenci proti hladu mezi jídly.
    Obvykle to řeším jablkem - můžu vzít z lednice a jdu, dá se jíst za chůze a nemusím to nějak složitě vybalovat, jen vytáhnu z pytlíku...
    tak bych potřebovala vymyslet nějakou alternativu na jablko, třeba i neovocnou verzi, ale s lehkou přípravou - trpím fatálním nedostatkem času ( jsem venku často i 8-24 :-/)
    nápady?
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. dva knackebroty se šunkou a sýrem
    2. frankfurtská polévka, kuřecí prso, zeleninový salát
    3. tuňák s citronem, knackebrot
    4. půlka chlebové placky, co přivezla tchýně z Egypta, musela jsem ochutnat
    5. kuřecí vývar
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    tak dnesny
    1. kuracia tlacenka, cherry rajcatka
    2. zelnacka
    3. kuracie stehno s kysanym zelim
    a bude este 2dl bieleho a tunakovy salat
    PAJUSAK
    PAJUSAK --- ---
    BARA_ONLY_ONE: protože na nich není čokoláda, ale tuk, což je i chuťově znát a taky proto se ten "chlebíček" tak leskne. Tohle a ty jejich rádoby jogurtové polevy jsou největší zvěrstva, stejně jako to dávají na müsli tyčinky
    RADUS
    RADUS --- ---
    ahoja nemate recept na ovesné sušenky nebo naky placky bez mouky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam