• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    Taky už vás nebaví zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola? Podělte se, co jste dnes všechno snědli a inspirujte ostatní.

Diskuze poslouží i k tomu, abyste získali přehled, co za den sníte a byli si vědomi chyb, kterých se při hubnutí dopouštíte.

Držte se prosím tématu, toto auditko je o zdravých, dietních (zejména redukčních) jídelníčcích a receptech.
    rozbalit záhlaví
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    BARA_ONLY_ONE:
    DANIA: díky za tipy! jen s těma tekutejma věcma mám problém, že mám okamžitě zase hlad :-/ uvidíme co smoothie
    a k obloženým houskám se asi zase vrátím, jen je musím koupit a naházet do mrazáku, protože pečivo peču doma, a to jen chleba, a ten se na cestách dost rozpadá :-(

ještě si dělám jogurt s jabkem - nakrájim do jogurtu na kousky jabko, nasypu skořici, dávám do malých skleniček jako přesnídávky, nebo klasika jogurt+marmeláda+vločky...ale na to už musí mít člověk čas si aspoň na chvilku sednout, a dlabat to na schodech nebo při výkladu na přednášce fakt nehodlám :-/
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    DANIA: To mi připomnělo, že si ještě kupuju smoothie, v Tescu ho mají jen za dvacku, vždycky mě to báječně zasytí a hlavně je to malý, takže to nezabírá moc místa v kabelce, což se hodí, když je člověk celý den mimo domov a má v ní milion dalších věcí..
    A tohle taky určitě zkusím! Díky za tip
    DANIA
    DANIA --- ---
    ja si uz parkrat na svacinu koupila

a je to super, dobra nahrada misto kefiru, ze ktereho jinak ziju
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    SAT_ANN: Jo, tak tohle taky řeším dnes a denně.. a nakonec mám v kabelce buď to zmiňované jablko nebo nízkotučnou activii/acidofilní mléko - bez toho nedám ani ránu. Často s sebou taky tahám mrkev, ta se dá v pohodě jíst i za chůze stejně jako jablko a není v ní tolik cukru. Občas si udělám celozrnnou bagetu se šunkou, sýrem, hromadou zeleniny a lehce podmáznutou buď lučinou linie nebo nízkotučným taveňákem. To se dá obměnit tím, že do toho nacpeš tuňáka. Ale i tak, není to nic zajímavýho a taky uvítám nápady..
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    1)150g bílého jogurtu, dvě lžíce ovesných vloček, jablečné pyré s višní (allnatura dm) asi lžíce
    2) šáteček plněný nivou
    3) jablko
    4)kučecí stehno pečené s bramborami, cibulí, česnekem a jablkem
    5)asi bude salát s vejcem
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    tak jsem došla do stádia dvou jídel za den, a vymýšlím co můžu sebou nosit jako svačinu - prevenci proti hladu mezi jídly.
    Obvykle to řeším jablkem - můžu vzít z lednice a jdu, dá se jíst za chůze a nemusím to nějak složitě vybalovat, jen vytáhnu z pytlíku...
    tak bych potřebovala vymyslet nějakou alternativu na jablko, třeba i neovocnou verzi, ale s lehkou přípravou - trpím fatálním nedostatkem času ( jsem venku často i 8-24 :-/)
    nápady?
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. dva knackebroty se šunkou a sýrem
    2. frankfurtská polévka, kuřecí prso, zeleninový salát
    3. tuňák s citronem, knackebrot
    4. půlka chlebové placky, co přivezla tchýně z Egypta, musela jsem ochutnat
    5. kuřecí vývar
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    tak dnesny
    1. kuracia tlacenka, cherry rajcatka
    2. zelnacka
    3. kuracie stehno s kysanym zelim
    a bude este 2dl bieleho a tunakovy salat
    PAJUSAK
    PAJUSAK --- ---
    BARA_ONLY_ONE: protože na nich není čokoláda, ale tuk, což je i chuťově znát a taky proto se ten "chlebíček" tak leskne. Tohle a ty jejich rádoby jogurtové polevy jsou největší zvěrstva, stejně jako to dávají na müsli tyčinky
    RADUS
    RADUS --- ---
    ahoja nemate recept na ovesné sušenky nebo naky placky bez mouky?
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    BARA_ONLY_ONE:
    MONELLE: tak ja vyzivove hodnoty nesledujem, dietni jidelnicek dodrzujem kvoli zdraviu, kedze hubnut nepotrebujem. tie bebe s nizsim obsahom cukru maju ovela lepsiu chut. na ranajky by mi to asi nestacilo ale ako susenka ke kafi podla mna idealne.
    DANIA
    DANIA --- ---
    1. 4 male cerealni livance /1 vejce + 2 lzice jogurtu + 1lz. ovesnych otrub, 1lz. susenych klicku + 1lz. celozrnne pohankove mouky/ s vanilkovym biotvarohem a 1 jablkem
    2. salat /cekanka + rimsky salat + leerdammer light + oliv. olej a citron/
    3. zapecene kruti se zeleninou /cuketa, lilek, rajcata/
    4. hrnicek nestle caro
    + bylinkovy a zazvorovy caj po litrech
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: bílkovinný den, luxusní jídelníček, skvělá inspirace!
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    BABSIB: četla jsem test na různé Bebe DR, nejlépe vyšly ty nové brusinkové, jinak je to stejnak hora cukru, co vyvolá hlad a ukládá do tuku, narozdíl od bílkovinné snídaně (vajíčka), která mě zasytí na půl dne (a svačím pak spíš z donucení, abych splnila 5 menších porcí denně).
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Dneska špatný:
    1. 2 knackebroty s cottage a šunkou
    2. kafe s mlékem, 1 malá cookieska
    3. kuřecí vývar
    4. vejce na hniličko (dostala jsem na něj hroznou chuť, ač vejce obvykle moc nemusím, nějaký zvláštní den)
    5. ještě bude tuňák pokapaný citronem s malým krajíčkem chleba a ledovým salátem
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    BABSIB: To je pěknej podvod, schválně někdy porovnej výživové hodnoty těch normálních kakaových bebe a těch se sníženým obsahem cukru.. je to to samý.
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    BARA_ONLY_ONE: tak napr.bebe dobre rano so znizenym cukrom, ta celkom aj zasiti.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    BABSIB:
    PETJULE: jj, 70% čokoládou to taky často řeším, ale dneska byla chuť fakt spíš na nějakou sušenku/oplatku
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: já taky zaháním chuť na sladké nejčastěji dvěma dílky 70% čokolády, i když minule jsem neodolala a ujedla jsem dětem jeden lívanec (ten malý:) s tvarohem a borůvkama :)

1. bílý kefír a ovesné vločky s medem a rozinkami
    2. mandarinka
    3. základ na svíčkovou (podušená zelenina) s lila rýží
    4. celozrnný chléb, sýr, rajče a pár oliv
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    BARA_ONLY_ONE: ja si dam par dielikov 80% cokolady a som uplne uspokojena :)
    a pridavam dnesny jidelnicek:
    1. salat z cherry rajcat, cibule, uhorky a bieleho jogurtu s cerstvou bazalkou
    2. platok cesrtveho ananasu
    3. zapecene kuracie stehna na kysanom zeli
    4. bramborovo houbova polievka - ale v mojom tanieri bez brambor ;)
    a kedze je to moj prvy 'dietni' den tak predpokladam ze si vecer este budem musiet dat nejakeho tuniaka :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: a co sušené ovoce? To je obvykle sladší než čerstvé, myslím natural sušené. Já si teda občas dám něco "normálního" sladkého v menším množství.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam