• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    DIVA
    DIVA --- ---
    ELGEMA: taky tak. ráno mám za poživatelné jedině sacharidy se sacharidama .)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ELGEMA: A co vajíčka? Já mám zase problém (brzy ráno) s jogurtem, vysloveně se mi z něj dělá špatně (přitom když snídám později, třeba v devět, už je to v pohodě), ale vajíčka jsou ok :)
    ELISCHA
    ELISCHA --- ---
    Nevíte, v jakém kamenném obchodě koupit tenhle chleba? http://www.nakupnam.cz/fotky9907/fotos/_vyr_3859Trvanlivy_chleb_specialni_100-_Celozrnny.jpg nikde jsem ho neviděla :(
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    KALTY: Nechutná :) ale při dostatečně silné vrstvě tvarohu, ho v puse jen tuším...

    Nevím jak moc je řepa dietní, byla dost sladká, ale vzhledem k tomu, že jsem vynechala přílohu, jsem si říkala, že to zase nebudu přehánět.

    Aktuálně se peru se snídaněmi, jelikož pozřít ráno jakékoliv bílkoviny mi dělá hrozný problém - jogurt a tvaroh ještě možná, ale šunka a sýr - to prostě nemohu. Tělo mě úpěnlivě prosí o sacharidy, i když vím, že to není ideální.
    KALTY
    KALTY --- ---
    ELGEMA: řepa s křenem mňam. Dával sem si před měsícem v jedné restauraci
    Ale Knackebrot sem s odporem vyhodil po prvnim kousnutí... Nechápu jak vám to může chutnat ;)
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    1) domácí rýžovo tvarohový koláč
    2)bílý jogurt a hroznové víno
    3) na sucho pečené krůtí/pohankové karbanátky, řepa s křenem
    4) knackebrot s tvarohem
    5) cottage, 2 plátky šunky a 1 plátek celozrnného chleba
    ELISCHA
    ELISCHA --- ---
    KKKAROLINKA: ty jsou výborny, nejlepší, co jsem asi měla...
    KKKAROLINKA
    KKKAROLINKA --- ---
    SIMCIIQ: já kupuju tyhle na Letné v tom bio nature krámku, stojej 21,- a sou nejlepší co sem kdy měla
    DIVA
    DIVA --- ---
    DIVA: ale de to imho s jakýmakoli
    DIVA
    DIVA --- ---
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    HALVED:
    DANIA: obrázek o jakých vločkách se přesně bavíte prosím..
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    1) celozrnný chléb, 2 malé plátky, lučina linie,2 plátky šunky (8:15)
    2) acidofilní mléko 1.5 deci (10:00-12:00)
    3) 2 kasirerky, půlka žervé, 2 plátky šunky, půlka pytlíku sakátu z aleberta (14:30)
    4) palačinka se špenátem a vejcem (19:00)
    5) dvě naběračky bramboračky (20:30)
    6) zbytek pytlíku salátu s půlkou malé konzervy tuňáka (21:30)

    časově nevyvážený - podcenila jsem oběd v nové práci, a skončilo to nákupem v albertu - kdybych měla normální oběd, tak by se mi pěti hodinách od oběda neklepaly ruce a nemusela bych se dojídat večer :-(
    KALTY
    KALTY --- ---
    1/ Vícezrnný chléb, lučina, šunka kuřecí
    2/
    3/ Červená čočka s kari, jablko, banán, rozinky s rýží
    4/
    5/ Kulajda - domácí
    6/ nějaká zeleninka proběhne
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    1. Dýňový chleba s plísňovým sýrem
    2. Palak paneer s rýží (špenát podle indického receptu s domácím sýrem) a trocha indické halvy
    3. Acidofilní mléko
    4. Rýže s červenou čočkou, nakládaným pepřem a kořením, sýr
    5. Třešňový kompot

    ..koukám, že dneska tedy oběd se téměř rovná večeři..
    KALTY
    KALTY --- ---
    1/ Vícezrnný chléb, lučina, leerdamer Light
    2/ nic
    3/ Králík s kuskusem
    4/ nic
    5/ Červená čočka s kari, jablko, banán, rozinky s rýží

    Naprosto luxusní ;)
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    DANIA: ono si nevybereš. taťka říká, že existuje jeden jediný ideální jogurt, a to je ten, co si člověk vyrobí doma sám. taky že jsem domácí jogurty za časů, kdy jsem bydlela s rodiči, jídala, ale že to provozuju sama, to si ani představit neumím.
    DANIA
    DANIA --- ---
    je cetla tak cca 2 roky(?) zpet od nejakeho enzenyra z mlekarenskeho svazu, ze pouze technologicky postup Set jogurtu se da povazovat za "tradicni". co o tom neco hledam nyni, tak ten postup druhy je prezentovan jako "moderni". paradni hra se slovy zda se mi;) kazdopadne jsem to cetla v dobe, kdy u nas danone zacalo prodavat nejaky explicitni kekel "dobra cena" s zelatinou.

    na porovnani obsahu bakterii je dobre tohle video, sice je primarne o jogurtech ovocnych, ale u kazdeho vyrobku je uveden pocet. co jsem zaregistrovala, tak Hollandii predbehl Florian. ten je ale zase se skrobem:)
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    DIVA: co do kvasných kultur, tak u jogurtů, které zrají v kelímku, živých bakterií bude ubývat rychleji, než u druhého typu jogurtu, protože tam ten proces probíhá za úplnýho dohledu na rozdíl od těch "set jogurtů", kde dohled nad rychlostí množení bakterií a tím pádem i rychlostí jejich úbytku není. "set jogurty" jsou citlivější na prostředí a spotřebitel si nemusí být jistý, pokud je nakupuje normálně v supermarketu, co se s tím jogurtem dělo mezi tím.

    to je nahrubo převyprávěný komentář mýho otce k přehledu na Novinkách. snad jsem ho pochopila správně. pro úplnost dodám, že táta má více než dvacetiletou stáž šéfa živočišný výroby.
    DIVA
    DIVA --- ---
    dovolím si repast, nedávno tu šla řeč o jogurtech: [ MAR_TINA @ Obezita ]

    9. mýtus: Pouze jogurty zrající v kelímku jsou skutečné jogurty

    Pro jogurty existuje pouze jedna definice, a to z pohledu složení výrobku a obsahu živých bakterií. Při jejich výrobě jsou však používány dva druhy procesů [...] Výživové vlastnosti obou typů výrobků jsou však při stejném složení zcela identické.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MARKYSHA: dík .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam