• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    CULI
    CULI --- ---
    ALINEARTODE: to mensi zatizeni myslim tema koktejlama! Mam to taky tak, ze snidam jak vstanu, treba v tech 16h ,ale slysela jsem, ze by clovek mel jist jidlo, co normalne pres den ji v tech 16h, coz ja bych takhle fungovat nemohla. Jako ze se vzbudim ve 13h a hned obedvat :-/ ! Pokud si to dobre pamatuju, rikal to Havlicek v nejakem dilu Jste to, co jite!
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    CULI: menší zatížení traktu nebo poslední jídlo v nějakou hodinu? proč? v noci funguješ, takže potřebuješ energii. tak pak strava v souladu s tím. když sloužím noční, tak si posouvám stravu přesně podle toho, jak funguju. když vstávám ve čtvyři odpol, tak snídám ve čtyři odpol, obědvám v osm, atd :)
    CULI
    CULI --- ---
    ALINEARTODE: takze v podstate jako ja :) ja jsem myslela ze treba nekdo provozuje jen koktejly, jako mensi zatizeni zaz.traktu, ktery by mel puvodne spat, nebo posledni jidlo v nejakou hodinu, nebo jinou fintu :)... ja jim takove nejtezsi jidlo o pulnoci, pak uz po lehku no...
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    1. jogurt, sušené meruňky, pohankové vločky
    2. nízkotučný tvaroh našlehaný s nastrouhaným jablkem a vlašskými ořechy (cca 200g dohromady)
    3. zeleninové lasagne s řapíkatým celerem a libovým hovězím masem
    4. malý salát s mozzarelou
    5. pórková polévka s krupicí a bílky
    6. mandarinka po cvičení
    KKKAROLINKA
    KKKAROLINKA --- ---
    SIMCIIQ: uplně to samý jako s normálníma, akorát počítej, že budou trochu tvrdší.
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    CULI: na nočky si připravuju normální jídlo (tzn maso, sója, ryba, šmakoun, atd s přílohou - celozrnná rýže, pohanková kaše apod), beru to jako večeři. máme tu naštěstí možnost si to ohřát. výjimečně, když se mi chce hodně spát, si dávám ovesnou kaši.
    CULI
    CULI --- ---
    ahojky, je tady nekdo kdo ma nocni smeny? co na nich ji, nebo neji?
    moje nocni napr.:
    17h pred nocni: celozrny spaldovy chleb s rybi pmazankou(tvaroh,tunak v.o.o.,cibule,koreni) 1mrkev, cerny caj s mlekem a medem
    20h v praci: cottage s 2lzickama marmelady jah., pomeranc
    24h: 2x pufovany chleb,2 platky tvr.syra madeland,2 platky sunky,salatova okurka
    3h: presnidavka, jablecna bez cukru kamanek
    6h: bily jogurt 3% s 5lzickama sypaneho mysli (ovoce+orechy)
    8:30- spanek

po nocni 14:00 spaldova kase,smes orisku,sus.svestky,lzicka medu, caj cerny,mleko,med
    16:30 pred behanim jablko s kostkou temizovaneho syra
    20:30 kvetak s 2kostkama tresky na pare, k tomu moje nahrada tatrky,takova trapna verze tzaziky :)-jogurt,cesnek,sul,kopr!:)
    0:30 spanek
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    pecu v troube tresku jen s bylinkama, na pecicim papiru, a k tomu jsem si udelala coleslaw bez majonezy - podle cuketky http://www.cuketka.cz/?p=191
    mam salatu tak na tyden asi za 30kc :)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Dnes k večeři krůtí prsíčko na plátky, den naložené v česnekem a paprikou ochuceném jogurtu a teď zapečené s osolenými, na plátky nakrájenými bramborami.. MŇAM!
    KALTY
    KALTY --- ---
    Jinak váha od 31.12- do včera z 91kg na dnešních 79,8kg ;)
    Bohužel i nějaké ty svaly ale jelikož už je venku pěkně tak začnu kombinovat běh-kolo-brusle a začnu asi chodit na badminton a trochu toho plavání ;)
    Tak snad trochu těch svalů naberu a zhubnu ještě břicho a boky...
    KALTY
    KALTY --- ---
    Jinak dlouho sem tu nic nepostoval... tak alespoň včerejší květákovo-č.řepové placičky.
    Nastrouhal jsem červenou řepu ( nevařenou ) a květák ( vařený ), přidal vajíčka (žloutky a sníh), lehce strouhanky a sůl a pepř. Příště ještě zkusím přidat trochu mlíka.
    První pokus byl na pánvičce abych věděl zda se to vůbec dá jíst. Poté už zbytek do zapékací misky... naprosto luxusní ;)

Jinak sem byl týden na horách a dost sem si i zalyžoval. Týdenní jídelníček vypadal asi takhle :
    Polévka Miso, polévka luštěninová, rýžová ( babičiny polévky ), Cacciatore ( krůtí kousky s houbama, mrkví a jako hlavní chuť rozmarýn s rýží ), Červená čočka s bulgurem na sladko ( jablko, banán, krůtí maso ), vepřová panenka s grilovanou zeleninou ( zelenina koupená v Itálii ( Fenykl, cuketka, paprika ))

Večer vždy polévka nebo to hlavní jídlo a k snídani polévka z předcházejícího dne...

Parádně sem si zalyžoval ( každý den 9-(12-15)) a ani jsem moc nechlastal tak sem spokojen ;P
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    včera jsem v DM koupila celozrnné těstoviny.. doma mám kuřecí prsa.. poradí někdo co s nimi? nikdy jsem je předtím nedělala..
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    1. Jáhlový koláč se sušeným ovocem, jogurt
    2. Jahody a trocha tvarohu
    3. Pstruh se zeleninou
    4. mandarinka a pohankový chlebíček s paprikovým tvarohem
    5. balkánský salát, 60 g sýra, 50 g pečiva
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    1) dvě pohankové palačinky, jedna s tvarohem, druhá s čokoládou
    2) salát rajčata, papriky, cibule, balkán, olivoil
    3) bude cuketové suflé
    4) bude večeře v hospodě - pokusím se o něco lehkého :-)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    snídaně: celozrnný domácí chleba s pomazánkovým máslem, jablko
    svačina: nic
    oběd: celozrnné těstoviny, sušená rajčátka, uzené tofu, chilli paprička a trocha parmazánu
    svačina: ovocný salát
    večeře: nevím, možná kuřecí čína
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    snídaně: 1 krajíc žitného chleba, půlka se sýrem, půlka s vajíčkem natvrdo
    svačina: pomeranč
    oběd: bude pečený pstruh s bramborem
    svačina: müsli tyčinka bez polevy
    večeře: asi vývar jenom
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    dnes som vstavala velmi pozde tak so toho vela nestihla :)
    1. omeleta posypana parmezanom, okurka, cherry rajcata
    2. jablko
    2. kuraci spiz s baklazanom a dijonskou omackou + zeleninovy salat + pivo
    3. zeleninovy salat + pivo ;
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    1) Hollandia bílý jogurt (130g), doma připravená směs z ovesných vloček, špaldových pukanců, mandlí, vlašských ořechů, sušených brusinek a slunečnicových semínek (50g), lžička zavařovaných brusinek, půl lžičky javorového sirupu
    2) Žlutý meloun, jablko
    3) Vařená hovězí líčka v omáčce z rajčat a kořenové zeleniny (200g), zjemněné dvěmi lžícemi odtučněného mléka, celozrnné těstoviny 50g před uvařením
    4) Nízkotučný tvaroh ochucený špetkou soli, pepře, česnekem a jarní cibulkou (80g), 2 knäckebroty, okurka, cherry rajčata, ředkvičky, několik listů ledového salátu
    5) Hovězí vývar s masem, zeleninou a domácím strouháním
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    1. Snídaně: 80 g lněného domácího chleba potřené žervé, lžička medu a půlka banánu
    2. 200 ml acidofilního mléka rozmixovaného se lžící zavařeného černého rybízu a lžící pohankových vloček
    3. Oběd: kuřecí špíz s harisou, malý kopeček rýže
    4. knackebrot 1 ks, paprika, 2 plátky 20% eidamu
    5. bílý jogurt
    6. Večeře: fazolová polévka s uzeným šmakounem a červenou čočkou, ředkvičky
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    1) Hollandia bílý jogurt (130g), doma připravená směs z ovesných vloček, špaldových pukanců, mandlí, vlašských ořechů, sušených brusinek a slunečnicových semínek (50g), lžička zavařovaných brusinek, půl lžičky javorového sirupu
    2) Pomeranč, kousek žlutého melounu
    3) Krůtí maso v jogurtu se zeleným kari (120g), grilované; pečené brambory bez oleje (50g), zelené fazolky (60g); okurka, cherry, ředkvičky
    4) Chléb namazaný tvarohem, 20g prosciutto cotto, 13 g sýr (30% tuku)
    5) Hovězí vývar s masem, zeleninou a domácími nudlemi

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam