• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    1) platek lisovanýho žitnýho chleba, trocha lučiny gervais, bazalkové pesto, okurka a bezový čaj
    2) hrst müsli a mléko bez laktózy
    3) tofu se zeleninou a rýže
    4) hroznové víno, mrkev
    5) peču batáty, mrkev, brambory, cuketu, cibuli, papriku.. + trochu soli, pepře a oliváku (možná k tomu udělám jogurtový dresing a salát)

začla jsem pravidelně běhat a jak už si tělo zvyká, tak večer po běhu bojuju se záchvatem chuti (asi je to tím výdejem energie), začínám být nenažraná.. snažím se to utlumit ovocem, ale občas mě v noci probudí hlad :D
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    PEPENKA: Psala jsi, že po smetaně, česneku a zelenině jsi nadmutá. Odpovídám, že to je pochopitelné, když jíš věci, které nadýmají. Pokud Ti dělají problémy syrové papriky, tak je prostě nejez, ne? :-) Pokud papriky miluješ, tak si je ogriluj nebo podus.

A ať nejsme tolik OT

Dnešní:
    1. cherry rajčata, celozrnný rohlík
    2. kousek melounu
    3. chilli s domácí ultranedietní brioškou
    4. cherry rajčata, sušená šunka
    5. bude pečená vepřová panenka se zeleninovým salátem
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    LUCKAZ: Jojo, o klíčku už jsem slyšela, začala jsem ho vykrajovat a zatím se zdá, že je to ok.

BARA_ONLY_ONE: Jak to myslíš: "Jíš takhle"? Jinak mi dělají problémy kedlubny a ředkvičky (což je asi známé), ale taky třeba syrové papriky...
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    PEPENKA: No tak... česnek je těžce stravitelný, nadýmá. Smetana? To je prostě jenom tuk, od té doby, co jsem dělala domácí máslo, nemůžu smetanu ani vidět, připadá mi hrozně nechutná :-)
    Zelenina - jaká? Zelí, květák, brokolice, cibule - to vše nadýmá. Pokud jíš čerstvé pečivo, taktéž nadýmá.
    Já s tímhle naštěstí problém nemám, ale jestli k tomu máš sklony a jíš takhle, není se čemu divit :-)
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    PEPENKA: Co se týče česneku, měl by se vykrojit ten klíček, ten může nadýmat. S ostatním si rady nevím, zelenina mě naštěstí nenadýmá, ale mám ten problém s některými typy jablek, ač se jablka uvádí jako nenadýmající potravina ...
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    Tak děkuju všem za odpovědi a teď k tomu nadýmání. Celkově mám docela problémy se zažíváním, bydlím rok v Praze, ze začátku jsem měla hrozné průjmy, byla jsem na vyšetření, ale nic nenašli. Teď zase nějakou dobu občas trpím zácpami, myslím, že je to možná prací (vstávám brzo, není čas si dojít na záchod, pak mě to přejde). Dřív jsem jídlo hodně šidila, strava o rohlících, abych měla na cigára, občas nejezení vůbec a docela hubenost. Teď jím normálně, ale třeba ta zelenina, česnek, smetana, to mi dělá problém, nadýmání, bolení žlučníku, atd... Co s tím? Ve strave jsem fakt amatér, nevím, co a jak :-)
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: diky moc, ja jen, jestli to nevaris nejak sibalsky treba se soyou nebo tak.. pritel prave tohle jidlo zboznuje, tak jsem si rikala jestli nejde to hovezi necim nahradit... ja jsem sice masova, ale nemusim ho jist casto .o)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    TESKERA: s hovězím masem
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: a to chilli con carne mas s masem, mletym masem, soyou nebo jen zelenina ala chilli con carne?
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    PEPENKA: spis se snazim jist zdrave, to ze je to i nekdy dietni je vedlejsi bonus.. cenu za nakupy pocituju +/- stejne (varime takhle odjakziva), spis jak pise TYET.. snazim se nakupovat vsechny veci u maloobchodniku a zeleninu, co nemam moznost pestovat doma, tak nakupuji na trzich, jasminovou ryzi treba kupuji pouze u vietnamcu nebo u indu, narazove nakupuju i ve zdravych vyzivach..... ve finale kdyz si vezmu pomer kvalita, cena a vykon, tak je to nesrovnatelne s nabidkou a kvalitou v obchodnich retezcich... ale zase se vic nachodim a zebere mi to vice casu, nez kdyz bych zasla do supermarketu .o)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. těstoviny se zeleninou a kuřecím masem z předešlého dne
    2. chilli con carne (chutné, dietní jídlo, které zasytí fakt na dlouho, doporučuji) s chlebem
    3. cuketa zapečená s cottage a sýrem
    4. chilli con carne

PEPENKA: Větší výdaje asi ne, ale rozhodně je nutný častěji nakupovat, což mě dost otravuje.
    TYET
    TYET --- ---
    PEPENKA: naopak, když vařím z čerstvých, nejlépe místních a snadno dostupných surovin a nekupuju nic exotického ani hotového, za potraviny utratím třetinu nebo dokonce čtvrtinu toho, co dřív. Zelenina mě nenadýmá :)
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    Když jste začali jíst dietně, pocítili jste vetší výdaje za jídlo? A ještě jedna otázka: Jak to děláte, aby vás čerstvá zelenina nenadýmala? Máte někdo takové problémy (jako já)?
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Zitny chleb s kozim syrem a susenym rajcetem
    Smes sojoveho masa, cuket mrkve a susenych rajcat na panvi, dve brambory
    Par lzicek testovin zapecenych s tvarohem (nostalgie ze sestriny skolni jidelny)
    Caesar salad a 5 mikroskopickych chicken wings.
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    1) plátek chleba, lučina, krůtí šunka
    2) rajčatový salát s tětovinami, jogurtem a sýrem brie
    3) jablko
    4) 2 knekebroty, tvarohová pomazánka s paprikou
    5) salát s vejcem, dresing jogurt+hořčice+ plátek chleba
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    1) dobrá vláknina + bílý jogurt
    2) espresso macchiato, mangový legránž
    3) špenátovo - polníčkový salát s červenou řepou a kozím sýrem, opečený toust
    4) dvě mrkve, pár kousků hrozna, kozí gouda
    TYET
    TYET --- ---
    1. ovesná kaše s ovocem
    2. pórkové rizoto s uzeným tofu
    3. perník z acidofilního mléka
    4. domácí pizza z chlebového těsta
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    1) sklenice syrovátky, dvě vajíčka, slunečnicový chléb (půlka krajíce), pár lístků salátu
    2) asi 2l lotusového čaje
    3) tagliatelle s čerstvým špenátem (cibule, česnek, lžíce smetany, grand moravia)
    4) broskvový sojáček (nějaký slovenský výrobce sojaproduktů)
    5) kafe s mlíkem (tentokrát bez laktózy)
    6) tofu se zeleninou, jamínová rýže
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    - slisovanej chleba s dýňovýma semínkama s tenkou vrstvou sejra, 2 plátky výběrový šunky, 1 vajíčko natvrdo
    - grep
    - zeleninovej salát s kuřecím masem a domácí jogurtovou zálivkou
    - hrstička nepraženej pistácií
    - maso na thajskej způsob s kuskusem
    TYET
    TYET --- ---
    MANXX: ale jo, vždyť v tý kaši mám každý ráno hrnek mlíka, jím vejce, tvaroh, tofu... tohle vlastně není můj hubnoucí jídelníček, ale úplně normální, když chci zhubnout, tak se spíš víc hejbu, chtěla bych zhubnout nějakých pět kilo, ale to je pro mě asi nereálný, od 18 let si držím váhu 58 - 61 kilo, měřím 163 a nejspíš se to nijak extrémně nezmění - teda doufám, že ani směrem nahoru :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam