• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    Taky už vás nebaví zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola? Podělte se, co jste dnes všechno snědli a inspirujte ostatní.

Diskuze poslouží i k tomu, abyste získali přehled, co za den sníte a byli si vědomi chyb, kterých se při hubnutí dopouštíte.

Držte se prosím tématu, toto auditko je o zdravých, dietních (zejména redukčních) jídelníčcích a receptech.
    rozbalit záhlaví
    JULLIK
    JULLIK --- ---
    MANXX: přesně tak česnečky sem snědla fakt dosti a bageta byla taky dosti velká :) chtěla bych vás vidět jíst ve svém zaměstnání, když je tady totálně na chcípnutí...
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    MANXX: no, neumím si představit, kolik a jaký česnečky by musel člověk sníst, aby to bylo plnohodnotný jídlo ,)

1. dobrá vláknina s mlíkem
    2. krutí steak marinovaný v zázvoru, zelí garamasasla, trocha vařených brambor
    3. jablko a řecký jogurt
    4. celozrnná bageta s rajčetem a mozzarelou
    MANXX
    MANXX --- ---
    Ale tak zas Jullik nenapsala množství, co my víme :-) Třeba ta bageta měla 30 centimetrů a jedla ji celý dopoledne, česnečky byl litr a tousty byly ty dvojitý zapečený tousty, takže dohromady 4 plátky toustovýho chleba :-D V tom případě by to extrémně málo jídla nebylo.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    SIMCIIQ: Já jim možná trochu víc než ty a hubnu stále, tak neměj strach ;) Jak říká GEISHA, tyhle jídelníčky o třech jídlech jsou sice dietní, ale rozhodně ne zdravě dietní ;)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    ty jo když tu na vás koukám, tak asi jím hrozně moc.

1. cereálie s mlékem
    2. broskev
    3. sběračka květákové polévky, hrstka špaget, 3 lžíce rajčatový omáčky, hrstka sýru
    4. červená paprika, šunka, lučina a jeden plátek žitného slunečnicového chlebíku
    5. zeleninový salát
    JULLIK
    JULLIK --- ---
    1) celozrna bageta,kruti sunka a vajicko
    2) cesnecka
    3) 2 toasty s rajcatkem a mozzarellou
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    ALINEARTODE: Tak jsem mimo jiné odborník na chemii potravin a technologii, takže výrobu a ne přímo na dietologii nebo vaření...

Ale mam dost rozumu, abych si k tomu salátu dala aspoň ty zbylý prsty, když holt nemam deset deka sejra nebo stogramový file...
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    ALINEARTODE: Tatarku doporučuje i téměřkolegyně Cajthamlová...Akorát to dávkování je tam trochu odlišný - 1 lžička, ne jedna lžíce...

Já na dietologii na lékařskou fakultu nechodila, mam jinej obor, ale kromě tý dietologie mam tři zkoušky s dietologií dost příbuzný...
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. plátek celozrnného špaldového chleba, zeleninová pomazánka, šunka
    2. kuřecí špíz, troška brambor
    3. celozrnná veka, plátek vepřového masa, okurka
    4. jahody
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    - žitný knäckebrot s lucinou, šunkou od kosti a okurka, 0,5 l syrovátky
    - kafe s mlíkem (bez laktózy), rýžový chlebíček s "čokoládou"
    - čerstvé tagliatelle se špenátem
    - soyagurt s müsli
    - salát (římský salát, olivy, rajčata, okurky, salátová lučina) a půlka kuřecího prsa
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    REBORNA: prohřešek to třeba AŽ takovej není, ale viděla jsi název klubu? čekni hned to první slovo co je tam kapitálkama, ty tatarko s rybíma prstama.
    MUI: těma aminokyselinami se teda moc nenajíš :D
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    MANXX: Sice je na tom salátu mozzarella, ale stejně tomu chyběla nějaká další komplexní bílkovinná složka a k tomu ty zbylý rybí prsty posloužily myslim dokonale - lepší než samotnej salát nebo píchnout trypsin drátem do voka...

Kupuju samozřejmě ty nemletý - takže aspoň 30 g rybího masa z toho káplo..A cca tři gramy strouhanky fakt neřešim, jsem hubená dost..
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    MANXX: Tak lžička tatarky jako zdroj omega-3, 6, 9 mastnejch kyselin jako doplnění k oliváči na tom salátu...

A nejsem si jistá, jestli je u množství DVOU KS RYBÍCH PRSTŮ ta trocha nasáklý strouhanky takovej prohřešek.... Rybí file ve strouhance jim fakt vyjímečně a šest ks mam na dvakrát..

RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    REBORNA: Pro me tohle auditko ma smysl, protoze sem lide nahazuji jidelnicek za cely den. Tezko rict, jestli sis dala rybi prsty, k snidani Mekac a k obedu hranolky s rizkem a koblihy. Potom je prinos pro ostatni imo nula. Ps. Na noc smazeny s tatarkou vazne nic moc, fyi, spis nic.
    JULLIK
    JULLIK --- ---
    1) proteiňák + zelený čajík
    2) kuřecí maso, bramborová kaše
    3) bílý jogurt
    4) zeleninový salát s cottage
    MANXX
    MANXX --- ---
    REBORNA: Ty sis nepřečetla název klubu? Co je přesně na rybích prstech s tatarkou dietní?
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    Včerejší večeře - salát a zbylý rybí prsty s tatarkou

JULLIK
    JULLIK --- ---
    RUSALKA: Takle mi to vyhovuje. Jim podle toho jak tělo potřebuje. Když potřebuju jíst víc a mám větší výdej energie tak jím víc samozřejmě. Ale jakmile mám sedací den v práci ve třiceti stupních tak opravdu tu chuť k jídlu nemám(dělám v bazéně plavčíka)...spíš piji kvanty vody..:) Teď mám fakt lehounké dny :) ale nějak velkej žravec opravdu nejsem :)
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    JULLIK: Teda, pri tvym jidelnicku bych vyzila tak pul dne, ale nic proti tomu .)
    To se ridis nejakou dietou, nebo ti to takhle vyhovuje?
    JULLIK
    JULLIK --- ---
    1) celozrná bageta se sýrem, krůtí šunkou a rajčátkem
    2) proteiňák
    3) salát s cottage, rajčátky, paprikou a okurkou
    4) proteiňák
    JULLIK
    JULLIK --- ---
    1) celozrná houska se sýrem a krůtí šunkou
    2) šopský salát s trochou kuřecího masíčka
    3) nektarinka
    4) proteiňák

Já vím bylo toho málo, ale zítra to bude lepší nějak jsem toho ráno vzala do práce málo a ono v tom horku tady u nás opravdu ta chuť k jídlu je minimální.A jelikož jsem v práci až do 21hod. tak už opravdu asi jíst nic nebudu.
    TESKERA
    TESKERA --- ---
    1) žitný knäckebrot s cizrnovo-čočkovou pomazánkou (home made - cizrna, červená čočka, mrkev, rajčata, bazalka a koriandr) + okurka a lotusový čaj
    2) mrkev a kafe
    3) kukuřičné špagety s ratatouille s tofu a trochu gran moravie
    4) bílý jogurt a müsli
    5) římský salát a zálivka z balsamica, medu, oleje, sůl, pepř
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam