• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    Taky už vás nebaví zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola? Podělte se, co jste dnes všechno snědli a inspirujte ostatní.

Diskuze poslouží i k tomu, abyste získali přehled, co za den sníte a byli si vědomi chyb, kterých se při hubnutí dopouštíte.

Držte se prosím tématu, toto auditko je o zdravých, dietních (zejména redukčních) jídelníčcích a receptech.
    rozbalit záhlaví
    GALE
    GALE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Proč to mínus?? Velmi pěkný, až vzorový jídelníček.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Zase jsem dlouho nic nedávala, tak dnešní:
    1. hollandia s čerstvým ovocem (kosek jablka, banánu a pomeranče), trochu dobré vlákniny
    2. půlka celozrnné kaiserky s nízkotučným tvarohem a čerstvými bylinkami
    3. pečené kuřecí stehno s bramborem a pečenou zeleninou
    4. zeleninový salát
    5. krajíc chleba s nízkotučným tvarohem a čerstvými bylinkami, zelený čaj
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    CARODEJNICE: tak to pro me je banan (hlavne ten nahnedly, blemcavejsi ale sladsi) rozmixovany s mlikem nejlepsi snidane. Oproti ovocnymu salatu je to parsekundova zalezitost. Samozrejme je ale zbytecny do toho cpat vic jak dva druhy ovoce a jeste to doslazovat.
    Kazdopadne na ovoci s mlikem nevidim nic zavadnyho, rozhodne je to ta lepsi alternativa ke kupovanym jogurtovym napojum nebo smoothie z kavarny.
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    GALE: No přesně tak to vnímám! Taky si radši sním ovoce v celku a nebo udělám ovocný salát s jogurtem. Mám pocit, když si to "vypiju" a "nevykoušu", že jsem jakoby nejedla :D Jako rychlovku ale chápu ;)
    GALE
    GALE --- ---
    CARODEJNICE: Rozhodně se kvůli tomu zhubnout nedá. Takový průměrný smoothie obsahuje 2 mrkve nebo banán, 2 jablka, pomeranč, jogurt/mléko a možná něco na dochucení/dobarvení (jahody, maliny). Když si spočítáš, kolik to dá energie, jsme docela vysoko a ještě ses připravila o vlákninu.
    Představ si situaci, že vezmeš všechny tyhle suroviny a uděláš si z nich salát. Byla bys fyzicky schopná to sníst?
    Ale vyhledávám je, když mám fakt těžký den pro okamžitou energii a zklidnějí (účinky ovoce na mě). S velkou výhodou jsem si velký smoothie kupovala před výukou počítačů na Univerzitě třetího věku. Tam to jeden určitě spálí a udrží si úsměv na rtech celé tři hodiny. :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    CARODEJNICE: tak na zpestreni proc ne? ja mam primo smoothie pristroj, ale pri steovani jsem ho ted odvezla k nasim kvuli setreni mista v minikuchyni - zas tak casto jsem ho nepouzivala a da se to nahradit tycovym mixerem. obcas si mixuju treba kefir s bananem a medem - treba na dopoledni svacinu, nebo pred behem rano - kdyz mam cas. ale myslim, ze aby po tom nekdo zhubnul, tak k tomu to primarne neslouzi.
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    Co si myslíte o smoothie a ovocných šťávách (které jsou pro spoustu lidí tak in, když pobíhají po městě)?

Já osobně preferuju to, že si banám radši rozkoušu, než rozemelu s mlíkem. Znáte někoho kdo po těhle věcech zhubnul? Zbýval mi tu proteiňák, kterému končila spotřeba, takže občas večer jsem si ho rozmixovala s vodou a půlkou kusu ovoce - to je má jediná zkušenost (na pozorování nějakých výsledků moc krátká).

IKARIE
    IKARIE --- ---
    pokud uz mate dost klasickeho kuskusu, doporucuju vetsi "izraelsky" kuskus - maji ho arabove ve spalene, 100g za nejakych 40 kc, vyjde mi to tam na 3-4 obedy pro dva.
    v remosce jsem upekla zeleninu (mrkev, zampiony, cervena cibule, repa), na panvi jsem udelala na cesneku tofu a cerstvy spenat a smichala s uvarenym kuskusem. je to parada! pro ilustraci detail: http://s4.postimage.org/67lejv1lp/obr_zek.jpg
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    Mate nekdo zkusenost s nahrazovanim arborio ryze do rizota jecmenem?
    viz.: http://www.generationyfoodie.com/2012/05/baked-spring-veggie-risotto.html
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    SA_KRA_: Do omáček používám konzervovaná loupaná rajčata, tak nějak je mám radši než tu passatu... Passatu sem tam použiju na pizzu nebo když mi dojdou rajčata do rajčatové polévky :)
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    a dalsi skvelej blog o zdravem jidle
    Generation Y Foodie
    http://www.generationyfoodie.com/
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    pro inspiraci
    Healthy Low-Calorie Chinese Food Recipes
    http://www.fitsugar.com/Healthy-Low-Calorie-Chinese-Food-Recipes-21457839
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    BARA_ONLY_ONE: ja ti to nijak nezazlivam, jen kupuju neco jinyho, jsem na to zvykla, passata je myslim taky slanejsi.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    SA_KRA_: 'Tak jsem schválně porovnala to, co tady mám... tedy ta rajčata, na které jsem posílala odkaz a pyré Valfrutta http://www.valfrutta.cz/produkty/4/rajcatove_pyre. Loupaná rajčata mají 97kJ/100g a passata 104kJ/100g. Takže je to úplně to samý, ještě aby ne, vždyť passata jsou prostě jen rozmixovaná rajčata...
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    BARA_ONLY_ONE: ok, tak jinak- v te passate je vyrazne min cukru nez v loupanych plechovkovych , ktere jsem zatim mela doma (priznam se, ze tyhle jsem doma nemela).
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    ysaBARA_ONLY_ONE: Ten odkaz hází z neznámých důvodů název "rajčatový protlak", ale jsou to klasická loupaná rajčata.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    SA_KRA_: Podle čeho soudíš, že je v krájených rajčatech z plechovky tuna cukru? Přes zimu vařím jedině z krájených nebo loupaných rajčat (většinou kupuji tyhle http://www.spar.cz/pictures/vyrobky/SPAR-Bio-Rajcatovy_protlak.jpg) a tuna cukru v nich podle mě fakt není
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    LUCKAZ: a davas tajcata i do omacek a tak? Jestli o, tak na to je nejlepsi si koupit z DMka rajčatovou passatu, davam to i na tortilly, na pizzu, v podstate na vsechno misto krajenych rajcat z plechovky, kde je ale tuna cukru.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Já v zimě kupuju cherry datlová, tohle vypadá stejně tím tvarem, ze Španělska, v podobným kelímku. Jsou neuvěřitelně sladký. Jen mě fakt sere ta cena, protože pár rajčat prostě musím mít každý den. A velký výběr mají v Makru, naposledy jsem tam kupovala nějaký druh, jehož název si samozřejmě nepamatuju, nicméně byly o něco větší než cherry a hodně tmavý, jakoby až dohněda. A byly vynikající, masitý a fakt ideálně zralý, jak ze zahrádky :)
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    BARA_ONLY_ONE: to vypada dobre, diky, asi koupim :) mit pravidelny a zdravy jidlo je pro me v praci bez predchystanyho jidla peklo, obvykle to pak jisti kantyna, protoze rano se mi nechce balit deset neskladnych krabicek s jidlem na cely den- proto jsem to hazela sem :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam