• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    GALE
    GALE --- ---
    1. pohanková kaše (chutná podobně a dělá se stejně jako krupicová kaše)
    2. svazek ředkviček
    3. kuřecí játra na cibulce a jablkách, rýže
    4. jablko
    5. salát( leďák, paprika), kozí sýr, plátek domácího kváskového chleba, gervais
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. nízkotučný kefír, malý kornspitz (těžký nestíhání, takže snídaně v mhd)
    2. pár kuliček hroznového vína a moje nová závislost - vincentka
    3. mrkvová polévka
    4. květák zapečený s rajčaty, sýrem a čerstvými bylinkami
    5. mrkvová polévka, průduškový čaj
    6. zeleninový salát s půlkou nízkotučného hermelínu, lžící nasekaných ořechů, lehce zakápnutý olivovým olejem
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    1) 1/3 polotučného tvarohu, lžíce javorového sirupu, asi 10g šunky
    2) větší jablko
    3) salát s 1/2 nízkoručného hermelínu, tři lžíce cottage sýra, asi 40g uzených kuřecích prsou, trocha ořechového oleje
    4) bude 1/2 zeleninového tvarohu
    5) bude 2 kuřecí paličky, ledový salát+jogurt

BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Dnes jsem o tom vůbec nepřemýšlela, neboť nebyl čas, a jedla prostě to, co bylo po ruce. A když jsem se nad tím večer zamyslela, tak jsem usoudila, že už začínám být na tu zdravou stravu tak zvyklá, že ji jím automaticky bez přemýšlení. A to mi udělalo fakt radost.

1. celozrnná kaiserka namazaná tvarohem, tři plátky kuřecí šunky, cherry rajčata
    2. banán
    3. treska zapečená s baby špenátem, nízkotučnou philadelphií a rajčaty, lehce posypaná parmezánem, brambory
    4. hollandia, čerstvé jahody, zelený čaj
    5. půlka celozrnné kaiserky, půlka cottage, kuřecí šunka, cherry rajčata, ovocný čaj
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. hollandia s ovocem (kiwi, jahody, banán, jablko, pomeranč)
    2. kuřecí směs se zeleninou a s rýží
    3. acidofilní mléko
    4. zbytek jogurtu s ovocem
    5. celozrnná kaiserka s hermelínem figura a lžící brusinek
    GALE
    GALE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Proč to mínus?? Velmi pěkný, až vzorový jídelníček.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Zase jsem dlouho nic nedávala, tak dnešní:
    1. hollandia s čerstvým ovocem (kosek jablka, banánu a pomeranče), trochu dobré vlákniny
    2. půlka celozrnné kaiserky s nízkotučným tvarohem a čerstvými bylinkami
    3. pečené kuřecí stehno s bramborem a pečenou zeleninou
    4. zeleninový salát
    5. krajíc chleba s nízkotučným tvarohem a čerstvými bylinkami, zelený čaj
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    CARODEJNICE: tak to pro me je banan (hlavne ten nahnedly, blemcavejsi ale sladsi) rozmixovany s mlikem nejlepsi snidane. Oproti ovocnymu salatu je to parsekundova zalezitost. Samozrejme je ale zbytecny do toho cpat vic jak dva druhy ovoce a jeste to doslazovat.
    Kazdopadne na ovoci s mlikem nevidim nic zavadnyho, rozhodne je to ta lepsi alternativa ke kupovanym jogurtovym napojum nebo smoothie z kavarny.
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    GALE: No přesně tak to vnímám! Taky si radši sním ovoce v celku a nebo udělám ovocný salát s jogurtem. Mám pocit, když si to "vypiju" a "nevykoušu", že jsem jakoby nejedla :D Jako rychlovku ale chápu ;)
    GALE
    GALE --- ---
    CARODEJNICE: Rozhodně se kvůli tomu zhubnout nedá. Takový průměrný smoothie obsahuje 2 mrkve nebo banán, 2 jablka, pomeranč, jogurt/mléko a možná něco na dochucení/dobarvení (jahody, maliny). Když si spočítáš, kolik to dá energie, jsme docela vysoko a ještě ses připravila o vlákninu.
    Představ si situaci, že vezmeš všechny tyhle suroviny a uděláš si z nich salát. Byla bys fyzicky schopná to sníst?
    Ale vyhledávám je, když mám fakt těžký den pro okamžitou energii a zklidnějí (účinky ovoce na mě). S velkou výhodou jsem si velký smoothie kupovala před výukou počítačů na Univerzitě třetího věku. Tam to jeden určitě spálí a udrží si úsměv na rtech celé tři hodiny. :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    CARODEJNICE: tak na zpestreni proc ne? ja mam primo smoothie pristroj, ale pri steovani jsem ho ted odvezla k nasim kvuli setreni mista v minikuchyni - zas tak casto jsem ho nepouzivala a da se to nahradit tycovym mixerem. obcas si mixuju treba kefir s bananem a medem - treba na dopoledni svacinu, nebo pred behem rano - kdyz mam cas. ale myslim, ze aby po tom nekdo zhubnul, tak k tomu to primarne neslouzi.
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    Co si myslíte o smoothie a ovocných šťávách (které jsou pro spoustu lidí tak in, když pobíhají po městě)?

Já osobně preferuju to, že si banám radši rozkoušu, než rozemelu s mlíkem. Znáte někoho kdo po těhle věcech zhubnul? Zbýval mi tu proteiňák, kterému končila spotřeba, takže občas večer jsem si ho rozmixovala s vodou a půlkou kusu ovoce - to je má jediná zkušenost (na pozorování nějakých výsledků moc krátká).

IKARIE
    IKARIE --- ---
    pokud uz mate dost klasickeho kuskusu, doporucuju vetsi "izraelsky" kuskus - maji ho arabove ve spalene, 100g za nejakych 40 kc, vyjde mi to tam na 3-4 obedy pro dva.
    v remosce jsem upekla zeleninu (mrkev, zampiony, cervena cibule, repa), na panvi jsem udelala na cesneku tofu a cerstvy spenat a smichala s uvarenym kuskusem. je to parada! pro ilustraci detail: http://s4.postimage.org/67lejv1lp/obr_zek.jpg
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    Mate nekdo zkusenost s nahrazovanim arborio ryze do rizota jecmenem?
    viz.: http://www.generationyfoodie.com/2012/05/baked-spring-veggie-risotto.html
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    SA_KRA_: Do omáček používám konzervovaná loupaná rajčata, tak nějak je mám radši než tu passatu... Passatu sem tam použiju na pizzu nebo když mi dojdou rajčata do rajčatové polévky :)
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    a dalsi skvelej blog o zdravem jidle
    Generation Y Foodie
    http://www.generationyfoodie.com/
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    pro inspiraci
    Healthy Low-Calorie Chinese Food Recipes
    http://www.fitsugar.com/Healthy-Low-Calorie-Chinese-Food-Recipes-21457839
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    BARA_ONLY_ONE: ja ti to nijak nezazlivam, jen kupuju neco jinyho, jsem na to zvykla, passata je myslim taky slanejsi.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    SA_KRA_: 'Tak jsem schválně porovnala to, co tady mám... tedy ta rajčata, na které jsem posílala odkaz a pyré Valfrutta http://www.valfrutta.cz/produkty/4/rajcatove_pyre. Loupaná rajčata mají 97kJ/100g a passata 104kJ/100g. Takže je to úplně to samý, ještě aby ne, vždyť passata jsou prostě jen rozmixovaná rajčata...
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    BARA_ONLY_ONE: ok, tak jinak- v te passate je vyrazne min cukru nez v loupanych plechovkovych , ktere jsem zatim mela doma (priznam se, ze tyhle jsem doma nemela).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam