• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    Taky už vás nebaví zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola? Podělte se, co jste dnes všechno snědli a inspirujte ostatní.

Diskuze poslouží i k tomu, abyste získali přehled, co za den sníte a byli si vědomi chyb, kterých se při hubnutí dopouštíte.

Držte se prosím tématu, toto auditko je o zdravých, dietních (zejména redukčních) jídelníčcích a receptech.
    rozbalit záhlaví
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    PEPENKA: ale prdlajs. je to jen o zvyku. a kdyz jis zdrave z kvalitnich surovin nepotrebujes toho kila
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    PEPENKA: Pardon, scestný :D
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    GEISHA: Až na pár výjimek mi ty jídelníčky přijdou úplně zcestný. Ne svým obsahem, ale jak píšeš, tak spíš množstvím (a nemyslím jen počty porcí). Některé jídelníčky jsou doslova "anorektická" dieta!
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    - velke zelene jablko
    - bila hollandia
    - celozrnne nudle s kurecim masem s balsamikovym octem, chilli olejem, jarni cibulkou a sezamem (na woku)
    - norsky chleba se susenou sunkou a lucinou
    - a ted jdu na sushi :)
    - a pak jeste salat: rajce a pulka salatove okurky s citronem a olivovym olejem
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    - musli tycinka Eat Natural fiky a rozinky
    - grilovany pstruh a pecena brambora na cesnekovem oleji, jogurtovo-cesnekovy dresink s koprem
    - smoothie: banan rozmixovany s bilym jogurtem, troskou mleka a lzici Fibroki
    - maly krajic celozrnneho chleba s horcici a platkem uzeneho syra 20%
    - dve vajicka s rajcaty
    - mrkev s tvarohovou pomazankou (nizkotucny tvaroh, pazitka, mrkev, sul)
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    - dva platky jedineho celozrnneho chleba ktery mi chutna, maznute lucinou a cherry rajcata
    - domaci nezahusteny danci gulas s knedlikem z celozrnneho rohliku a vajicka
    - zeleninovy salat s medovym kozim syrem, zakapnuty olol a balsamikem
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    Omg.
    DANIA
    DANIA --- ---
    jarni raw den

1. zelene smoothie: odstaveny spenat, jablko, hruska, rozmixovano s bananem a konopnym proteinem
    2. mandarinka se slunecnicovymi a dynovimy seminky, pohankove klicky, strouhana raw 80% cokolada
    3. cervena repa s naklicenou psenici + okurkovy fresh s citronem
    4. jablko s datlovou omackou, vlasske orechy, susene moruse + sklenice konopneho mleka
    5. cuketa s kesu-koprovym dipem, rukola a rimsky salat
    HOMOLOVKA
    HOMOLOVKA --- ---
    1. domácí celozrný chleba s žervé, rajče, mátový čaj s lžičkou medu
    2. půl balíčku BéBé mini
    3. pohanka s grilovanou paprikou, žampiony a další různou zeleninou
    4. druhá půlka BéBé mini
    5. 2 plátky uzeného sýra, trocha šunky, 1 vajíčko na tvrdo, kousek papriky, okurky a rajčete
    BABSIB
    BABSIB --- ---
    1. ovocny salat - jabko,banan,ananas/ cca pol pytliku mini bebe/caj
    2. nizkotucny kefir
    3. cestoviny s kuracim masom, paprikou, paradajkou a cuketou/ ovocny caj
    4. kruti sunka, mozarella, redkvicky a kusok brie /2 pohare bieleho vina
    GALE
    GALE --- ---
    1. pohanková kaše (chutná podobně a dělá se stejně jako krupicová kaše)
    2. svazek ředkviček
    3. kuřecí játra na cibulce a jablkách, rýže
    4. jablko
    5. salát( leďák, paprika), kozí sýr, plátek domácího kváskového chleba, gervais
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. nízkotučný kefír, malý kornspitz (těžký nestíhání, takže snídaně v mhd)
    2. pár kuliček hroznového vína a moje nová závislost - vincentka
    3. mrkvová polévka
    4. květák zapečený s rajčaty, sýrem a čerstvými bylinkami
    5. mrkvová polévka, průduškový čaj
    6. zeleninový salát s půlkou nízkotučného hermelínu, lžící nasekaných ořechů, lehce zakápnutý olivovým olejem
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    1) 1/3 polotučného tvarohu, lžíce javorového sirupu, asi 10g šunky
    2) větší jablko
    3) salát s 1/2 nízkoručného hermelínu, tři lžíce cottage sýra, asi 40g uzených kuřecích prsou, trocha ořechového oleje
    4) bude 1/2 zeleninového tvarohu
    5) bude 2 kuřecí paličky, ledový salát+jogurt

BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Dnes jsem o tom vůbec nepřemýšlela, neboť nebyl čas, a jedla prostě to, co bylo po ruce. A když jsem se nad tím večer zamyslela, tak jsem usoudila, že už začínám být na tu zdravou stravu tak zvyklá, že ji jím automaticky bez přemýšlení. A to mi udělalo fakt radost.

1. celozrnná kaiserka namazaná tvarohem, tři plátky kuřecí šunky, cherry rajčata
    2. banán
    3. treska zapečená s baby špenátem, nízkotučnou philadelphií a rajčaty, lehce posypaná parmezánem, brambory
    4. hollandia, čerstvé jahody, zelený čaj
    5. půlka celozrnné kaiserky, půlka cottage, kuřecí šunka, cherry rajčata, ovocný čaj
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. hollandia s ovocem (kiwi, jahody, banán, jablko, pomeranč)
    2. kuřecí směs se zeleninou a s rýží
    3. acidofilní mléko
    4. zbytek jogurtu s ovocem
    5. celozrnná kaiserka s hermelínem figura a lžící brusinek
    GALE
    GALE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Proč to mínus?? Velmi pěkný, až vzorový jídelníček.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Zase jsem dlouho nic nedávala, tak dnešní:
    1. hollandia s čerstvým ovocem (kosek jablka, banánu a pomeranče), trochu dobré vlákniny
    2. půlka celozrnné kaiserky s nízkotučným tvarohem a čerstvými bylinkami
    3. pečené kuřecí stehno s bramborem a pečenou zeleninou
    4. zeleninový salát
    5. krajíc chleba s nízkotučným tvarohem a čerstvými bylinkami, zelený čaj
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    CARODEJNICE: tak to pro me je banan (hlavne ten nahnedly, blemcavejsi ale sladsi) rozmixovany s mlikem nejlepsi snidane. Oproti ovocnymu salatu je to parsekundova zalezitost. Samozrejme je ale zbytecny do toho cpat vic jak dva druhy ovoce a jeste to doslazovat.
    Kazdopadne na ovoci s mlikem nevidim nic zavadnyho, rozhodne je to ta lepsi alternativa ke kupovanym jogurtovym napojum nebo smoothie z kavarny.
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    GALE: No přesně tak to vnímám! Taky si radši sním ovoce v celku a nebo udělám ovocný salát s jogurtem. Mám pocit, když si to "vypiju" a "nevykoušu", že jsem jakoby nejedla :D Jako rychlovku ale chápu ;)
    GALE
    GALE --- ---
    CARODEJNICE: Rozhodně se kvůli tomu zhubnout nedá. Takový průměrný smoothie obsahuje 2 mrkve nebo banán, 2 jablka, pomeranč, jogurt/mléko a možná něco na dochucení/dobarvení (jahody, maliny). Když si spočítáš, kolik to dá energie, jsme docela vysoko a ještě ses připravila o vlákninu.
    Představ si situaci, že vezmeš všechny tyhle suroviny a uděláš si z nich salát. Byla bys fyzicky schopná to sníst?
    Ale vyhledávám je, když mám fakt těžký den pro okamžitou energii a zklidnějí (účinky ovoce na mě). S velkou výhodou jsem si velký smoothie kupovala před výukou počítačů na Univerzitě třetího věku. Tam to jeden určitě spálí a udrží si úsměv na rtech celé tři hodiny. :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    CARODEJNICE: tak na zpestreni proc ne? ja mam primo smoothie pristroj, ale pri steovani jsem ho ted odvezla k nasim kvuli setreni mista v minikuchyni - zas tak casto jsem ho nepouzivala a da se to nahradit tycovym mixerem. obcas si mixuju treba kefir s bananem a medem - treba na dopoledni svacinu, nebo pred behem rano - kdyz mam cas. ale myslim, ze aby po tom nekdo zhubnul, tak k tomu to primarne neslouzi.
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    Co si myslíte o smoothie a ovocných šťávách (které jsou pro spoustu lidí tak in, když pobíhají po městě)?

Já osobně preferuju to, že si banám radši rozkoušu, než rozemelu s mlíkem. Znáte někoho kdo po těhle věcech zhubnul? Zbýval mi tu proteiňák, kterému končila spotřeba, takže občas večer jsem si ho rozmixovala s vodou a půlkou kusu ovoce - to je má jediná zkušenost (na pozorování nějakých výsledků moc krátká).

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam