• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    Taky už vás nebaví zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola? Podělte se, co jste dnes všechno snědli a inspirujte ostatní.

Diskuze poslouží i k tomu, abyste získali přehled, co za den sníte a byli si vědomi chyb, kterých se při hubnutí dopouštíte.

Držte se prosím tématu, toto auditko je o zdravých, dietních (zejména redukčních) jídelníčcích a receptech.
    rozbalit záhlaví
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    LANNA: to neni o markech pro fitness, tohleto je o tom, ze tyhle jidelnicky jsou mozna redukcni oproti tomu co zdejsi ji normalne, ale opravdu nejsou dietni. Nehlede na to, ze pokud nekdo na redukcnim jidelnicku zhubne, tak v momente kdy se vrati k normalnimu jidlu, vsechno nabere zpatky.
    KEEE: nizkotucny vyrobky vyhod (tuk je nahrazovan cukrem, staci si jednou porovnat etikety), misto semolinovych si kup zitny. kdyztak posta.
    KEEE
    KEEE --- ---
    SA_KRA_: docela by mě zajímalo, jak vypadá tvůj jídelníček, co teda jíš. Těch příloh nemám kvanta, ale třeba 50 g semolinových těstovin vařených al dente. Přeci nebudu jíst jenom plátek kuřecího masa se zeleninou. To bych tu dietu dlouho nevydržela... Na druhou stranu nemám peníze jíst denně lososa, tak se ryby snažím nahradit aspoň tuňákem a tuňákovou pomazánkou. Pokud máš nějaký tipy do praxe, tak sem s nima.
    KEEE
    KEEE --- ---
    SA_KRA_: tak snad mě nebudeš plísnit za mléčný výrobky, jogurt do 3% tuku a kefír.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: ad výdej: v práci 16 hod na nohou. max 4-5 hod spánku, krátký - dlouhy, ráno posilovacka, pár minut, na bricho, zada, ruce tod vše

když je volno, tak posilovacka 3x denně, první den po práci většinou nic moc jineho, jsem ko, hodně spím, ale i tak dám posilovacku, občas brusle, plavání saunu, nijak pravidelne, další dny, většinou porad posilovacka a pesmo výlety...obcas brusle plavco, sauna...
    LANNA
    LANNA --- ---
    Tak ne kazda dieta je nutne low carb, kazdymu muze fungovat neco jinyho. I kdyby nekdo jedl jen vlocky s orechama a mel nizsi prijem nez vydej, tak to bude redukcni. Idealni makra pro fitness nejsou podle me cilem tohohle auditka
    TARGI
    TARGI --- ---
    ale což taky půjdu z kůži na trh: můj jídelníček, stále se na nem pracuje :

4:00: černý čaj cca půl litr - neslazeny, takhle brzo se nasnidat nedokážu.

6:00: 2 plátky prkynka s lucinou, kiwi +úlet jeden cokobonbon, zázvorovy neslazeny čaj

9:00: 3dcl fresh pomerančového jujce + černé neslazene kafe

12:00: testovinovy salát - testoviny, libove vepřové na oliv oleji, fazole, kukuřice, bylinky, jogurt, pár kapar, pórek

15:00: 3dcl grepoveho freshe, opět černé kafe

18:00: 2 plátky prkynek, lučina

21:00: okurka + 2 dzbanky bílého suchého vína-cca 5 dcl

ano, alkohol je hodně špatně, ale proste to je snad jediné, co nejspíš nikdy neodbouram

jop a ještě celý den to všechno prubezne prolevam kohoutkovou vodou

Tak, co vy na to?? jen do mě, chci vědět co je špatně a čím to nahradit, pac podobný jídelníček na hubnutí nezabírá...
    TARGI
    TARGI --- ---
    taky mi to tak připadá, a to jsem byla nadsena, ze to existuje... ten klub... a přitom jist jako někteří tady, tak jdu s vahou těžce nahoru...
    DIET
    DIET --- ---
    SA_KRA_: Uz dyl to tady sleduju a mas pravdu. Mne zas prijde, ze cim vice exoticky nazev, popr. surovina, tim vice se to tady bere jako dietni...
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    KEEE: jeste to prosimte aspon petkrat prepis, aby to davalo smysl.
    zadnou z Vas by ta "ctvrtka" neceho nebo "trocha neceho" nezabila.
    Nebyla to vytka konkretne, ale vidim tu strasne malo dobrych tuku (ryby, olivovy olej, orechy), hrozne moc sacharidu (ovesna kase= ta zrovna dietni vazne neni): testoviny, kus kus, rejze, pecivo (jakykoliv). Mlecny vyrobky v drtive vetsine nizkotucny nejsou a pokud ano, maji vysoky pomer sacharidu. A ne vsechna zelenina je hnusna, hlavne se da zpracovat ruzne- treba v ramci polivek.
    Nechci byt zadny vyzivovy guru, ale od nazvu auditka jsem cekala neco uplne jinyho- mozna tak kdyby se ty prvni dve slova skrtly.
    KEEE
    KEEE --- ---
    SA_KRA_: jestli máš k mýmu jídelníčku konkrétní připomínky tak budu ráda, kromě občasných přešlapů, který si uvědomuju, se to snažím držet poctivě, ráno sacharidy, oběd sacharidy plus bílkoviny, večer už jenom bílkoviny (plus občasnej knackebrot) ;-) zeleninu bych ráda, ale takhle v únoru je prostě hnusná...
    KEEE
    KEEE --- ---
    SA_KRA_: tak ta čtvrtka světlé bagety mě nezabila. Nebo bych vám tu mohla psát nepravdivej jídelníček, ale to už ho sem nemusím psát vůbec...
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    KEEE: to tady neni 90% jidelnicku, neverim vlastnim ocim.
    svetly bagety, priserny mnozstvi sacharidu, malo zeleniny i masa, malo bilkovin, musli (pokud povazujete musli za dietni jidlo tak aha) etc.
    KEEE
    KEEE --- ---
    dneska

8:30 jogurt, vločky, sušené ovoce, pár čoko kuliček
    11:30 domácí dietní sekaná (libový maso, jedno vejce, koření) dva plátky, domácí rajská (tři protlaky, vývar, koření, lžíce cukru, mám ji radši kyselejší), trocha těstovin
    14:00 kefír
    15:30 jeden plátek sekané, trochu rajské a zbytek těstovin (nechtělo se mi to tu skladovat)

za chvilku bude omeleta ze dvou vajec s mozzarellou, šunkou a pažitkou, dva knackebroty

večer pivo a končím :o)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    dneska velmi pestre :) dojidam zbytky zbytku, vratim se sem k vam v breznu

6.30 smetanovy jogurt, caj, jecmen, chlorella, coldrex
    dopo asi litr zazvoroveho lektvaru s medem citronem a slivovici (rymicka)
    11 dva ryzove chlebicky s tunakovou pomazankou (cely tunak, lucina, znytek bileho jogurtu, pulka cibude), dve vajicka na hnilicko, mrkev
    16 pho bo a jeden zavitek
    zazvorovy lektvar
    21 zbytek tunakove pomazanky, dva ryzove chlebicky
    TARGI
    TARGI --- ---
    vivat, ze jsem vás tu objevila ;-):-)
    SINDIPE
    SINDIPE --- ---
    tak dneska trochu špatenka:

pho bo
    kousek bábovky
    salat-kuřecí maso, červená cibule, kousek hrušky, listový salát, kousek žlutého melounu
    kousek bábovky (babička přivezla, tak přece se to nevyhodí!)
    KEEE
    KEEE --- ---
    IKARIE: ať žije brokolice! :o) já dneska těžkej spánek a relax, takže jenom

12:00 ham and eggs, libová šunka, dvě vejce, malinko másla, jeden a půl knackebrotu
    15:00 vývar s masem a nudlemi
    17:00 pekla jsem brutálně čokoládovou buchtu (nebudu ji jíst), ale oblizovala jsem nástroje (přeci to nepadne nazmar!)
    19:30 výplata, takže pomazánka z uzeného lososa, kopru a lučiny, čtvrtka světlé bagety
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    dnesni

8 jecmen, caj, bila activia s mandlema a medem
    kafe s mlikem
    11 zbytek brokolicoveho salatu
    14 zbytek brokolicove polevky :)
    par haribo medvidku
    19 mala miska jasminove ryze se zeleninovou smesi na zazvoru a tofu (obed na zitra)
    KEEE
    KEEE --- ---
    IOM_NUKSO: přesně, přidat jedno, dvě vajíčka a bude to super jídlo ;-)
    KEEE
    KEEE --- ---
    BABSIB: měla jsi tam jeden pomeranč, jinak máslový sušenky, boloňský špagety ani ty ostatní věci, co už si nepamatuju, prostě dietní nejsou.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KEEE: fuha to je pravda, na bilkoviny jsem zase zapomnela .. mohla jsem do te panve hodit 2 vajicka, bylo by to idealni.

TRPY: diky za reakci. Jasne, ze to je na jinou debatu, to vim a resim si to i jinde, ale tady jsem mela pocit, ze jsou lidi vic 'normalni' a zajimalo me, co v tom mem jidelnicku prave uvidi nekdo nezainteresovany, ci uz profesne nebo se stejnym problemem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam