• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    MIKEYLA: :D no muj a Spajkuv nakup je paradoxne dost opacnej. Pro nej maso a tvaroh a pro me zelenina a tofu :D a to se s nim jeste delim o tu zeleninu :D No kosti ty spajkoslav miluje, kdyz mam stesti a reznik ma jeste nakou morkovou nebo nakej kus veprovy steheni, tak mam pak u psiska veky plus :D

    btw. davate vejce cely nebo jen zloutek, pry nevareny bilek narusuje vstrebavani vit. K, tak ze pry davat jen vareny.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    MIKEYLA: a to ja teda syrovy vejce jim.. v tataraku :)
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    JAYBEE: jsi dobrej, že jsi to tak dobře zvládl....:), jinak musím uznat, že kromě masa je můj nákup pro mě a hafany téměř totožný:)), možná ještě krom jogurtů (tučné tvarohy jsou dobré, ale já radši lipánka:) a když odmyslím ty kvasnice s Micromineralem, tak to si teda taky opravdu nedopřávám..:), jo a vejce na syrovo se kostma taky nepapám:))
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    JAYBEE: prazsky parky hnojeny konskym trusem? U koni v praze jsem uz fakt dlouho, ale o tomhle jsem neslysela a moc se mi tomu nechce verit. Ale tetanus prezije vsudemozne a dlouho, takze..
    INXS
    INXS --- ---
    jo tak já to řekla jedný bábě a ta se vyděsila, že si jí bony splete s večeří a ukousne jí ruku
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    KUURA: Mě naopak zastavil na Václaváku takovej starej pán a že mám hezký pejsky, ale že je určitě nemám krmit granulema, že nedávno viděl reportáž, jaký sou v tom chemický svinstva :D Tak sem ho potěšila, že moji psi žerou maso a žádný granule :)
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Jojo Spajkoslav si prosel Tetanusem. koncem unora to chytnul z poraneny packy, kdyz v parku v Praze preskakoval lavicky. Packa mu otekla a doktor mu radsi dal atb, to sme jeste nevedeli ze ma i tetanus. Po trech dnech sem sdelil doktorovi ze pozoruju jistou stuhlost a stazeny svaly na hlave, treti vicko zasahovalo do zornice. Nastesi lekari na veterine Kolma u libenskyho nadrazi, meli uz zkusenost a jsou to fakt super panove ktery me podrzeli i psychicky protoze sem mel fakt nahnano. No, takze jsem mesic 2x denne do Spajka ladoval kanilou penicilin a jeste cisti dost zhisalou ranu na pacce. Dost horror, nic nepokazit aby lecba byla co nekratsi, de mi mraz po zadech kdyz si na to vzpomenu. Prubeh lecby je silenej, najednou nepoznavas vlastniho psa, ma uplne jinej vyraz, tezko zere, dejcha, tezko se hejbe a jak s nim je cl0ovek den co den tak ani nevidis zmenu a to me treba nejvic nicilo, kolikrat sem se neubranil slzam kdyz sem ho osetroval, prosil sem ho at vydrzi, ze to musime spolu zvladnout. Nastesti po mesici me doktori pochvalili za svelou praci pri leceni, ze pry jeslti jim nechci nekdy prijit na vypomoc jak sestricka:D a byli sme propusteni z lecby. Jenze se spajkovi udelal abces na zadech, kde jsem mu musel, po ucpani kanyly v poslednich dvou dnech lecby, podat atb injekcne pod kuzi. No takze ted jeste dolecujem otevrenou ranu na zadech, mel takovy prima tri velky diry v kuzi. Nastesti se ten pacholek regeneruje pred ocima a oplachy hermankem tomu dostatecne pomohly. Ted uz ma jen oholenou srst na zadech a tri maly dirky :D

    Hlavni je ze je zivej, proto taky hledam lidi se stejnou zkusenosti.

    Spajk praveze ockovanej nebyl, nikdo me nba to neupozornil a u koni se nepohybuje. Chytnul to v prazskym parku...no da se rist ze skoro na ulici. Problem je ze prazsky parky jsou z velke casti hnojeny konskym trusem a pokud puvodce tetanu preziva v hline az 50 let tak pak uz je jedno kde se pes pohybuje, a mesto je pak pro nej skoro tak nebezpecny jako staje. Nastesti je to fakt vzacny onemocneni a dost psu se mu vyhne treba jen tim ze uz nejsou rizikovou skupinou stenat nebo oslabenych psu.


    Tak a k bylinnym odcervovacum.

    mam ted doma odcervovac od baron.cz Je to plne bylin, ty ovsem maji prave ty vlastnosti ktere potrebujem, ochomi parazita ten se pusti a diky projimavym ucinkum jde vse ven. Jedina nevyhoda je ta ridka stolice, ale to vyresi celodenni vylet do prirody, s flaskou vody na niceni exkrementu. Nebal bych se verit prirode, vse co tam je, tam je z nakeho duvodu a vlci dobre vedi proc co zerou. Rozhodne lepsi nez ty neurotoxiny ktery jsou v tabletach od veta. S tim se poji i pripravky proti klistatum. Prece na psy a do psu nebudem rvat toxicky latky, kdyz uz je krmime tak jak je jim prirozene ;)
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    KUURA: Kdyz uz potkas takovy lidi tak jim primo na psovi ukaz jak mu barf prospiva. Urcite si trochu pamatujes jestli pred barfem mel nake problemy, prujem, zvraceni, cokoli...Rovnou jim to vpal. Stejne tak kvalita srsti a vypadavani srsti je nesrovnatelne lepsi. Nejsou to reci, ale fakta. Plus, pes jen tezko pribere tak ze by byl tlustej jak ty prasata co lezou po parcich. Lidi maj zafixovany, ze jakmile psovi nahmataj zebra tak je to spatne. Naopak, stihlej pes na barfu ma maximum energie ve svalech, a jelikoz nezije v divocine tak nepotrebuje tak silnou tukovou vrstvu, navic diky barfu se snadno reguluje prijem tuku, takze je-li potreba a pes potrebuje nabrat tak sandno zmenime jidelnicek pridame tuky, nakou tu rybku, misto ryze testovyny a pes je behem dvou dnu o par deka tuku silnejsi. Lidi sou naprosto neinfomovany, protoze sami nechtej znat pravdu. Kdybys jim rekla ze granulema akorat toho psa nicej a v nom zabijej jeho podstatu a stesti, tak se vysmejou. Narovinu...on je problem i v tom ze lidi zerou cim dal tim sracky a tak jejich psi jsou na tom stejne spatne. A ti co si hrajou na cool zdrave zijici sportovnce tak zas placaj paty pres devaty o tom jak psovi davaj granule za dvojku a jak jim veterinar doporucil to nejlepsi na trhu aby jejich pes mel peknou srst a delal pekna hovinka :D Uaaaaaa!!!! A nikdo znich si neuvedomuje ze cas strveny barfovanim neni nijak extra delsi a naklady jsou naopak o mnoho nizsi. A zdravi a stesi psa je neocenitelne!

    Narovinu, neboj se lidem rict rpavdu o tom co delaj granule se strevem a celym zazivacim ustrojim. Je to snadny...granule at uz obsahujou treba 50% masa, to je jedno, je to v podstate mouka, ktera nabobtna, zaludek se nemusi moc snazit s travenim, ikdyz je pravdou ze s tim ma spis dost prace, ale v tomhle pripade jde o pohyb zaludku a vylucovani stav, a streva zlenivej, coz ma za nasledek ze ma pes sracku jakmile sezere cokoli venku nebo cokoli co je slozitejsi na traveni, treba kdyz se panicek roshodne ze psovi prilepsi a da mu vareny, vysuseny kureci prso. Vlastne ten pes ma sracku z granuli i tak, protoze tu houbu, co mu to v tele vytvori, nestravi. Lidi to proste nechapou, protoze nevedi. Jediny co znaj sou reklamy, prodejci v petshopech a veterinari. Reklamy jim vymazou mozky, prodejci znaj mozna nektery obsahy krmiv a doporucujou vsechno jen aby prodali a veterinari, ac jim jsem vdecnej za Spajkuv zivot, jsou z velke casti ziveni prodejem diet sponzorovaneho krmiva, plus jak jsem se osobne dozvedel tak veterinari toho ani o travici soustave psa moc nevedi, protoze tomu ani moc casu na skole nevenuji, teda alespon dle infomaci ktere mam...doufam jen ze to tak neni a verim ze mnoho z nich je na tom uz snad jinak.

    Kazdopadbe granulovej svet je obrovskej byznys a proto my barfisti jsme na okraji teto psi spolecnosti :D Abych rekl pravdu, tak se stale snazim lidem vysvetlovat podstatu prirozeneho krmeni, nastesi mi naslouchaj a nastesti mam vedle sebe moc dobry priklad jak barf funguje, a zkusenosti s lecenim vseho moznyho jsou v tomto pripade taky plusem. Nebojme se zatahnout osvetu mezi granulare, je to potreba, hodne moc, stejne tak jako osveta v lidskem stravovani. Az paraxne to spolu souvisi.
    IF_
    IF_ --- ---
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    JAYBEE: ad tetanus, já mám psa očkovanýho, protože se pohybuje od mala kolem koní.. tvůj pejsek ho měl? :(

    Ale zajímalo by mě.. ad odčervovací byliny. Máte zkušenost? Věříte tomu?
    Vím že je to OT, ale tuhle přišla do maštale holka, že místo klasickýho chemickýho odčervení odčerví nějakým bylinným přípravkem. Nesouhlasili jsme, protože jeden špatně/vůbec odčervenej kůň ve stádě je stejný jak kdyby se neodčervili vůbec. %Cetla jsem složení a byla jsem dost překvapená, co že tam má ty parazity včetně tasemnic zabíjet. Bych si z těch granulek mohla v klidu udělat čaj..
    KUURA
    KUURA --- ---
    pardon za chyby, to je to horko:D
    KUURA
    KUURA --- ---
    JAYBEE: No, ale je to složitý s lidma. Pokaždé, když řeknu, čím psa krmím, tak se na mě lidi koukají, jako bych ho vlastně týrala:D Už mockrát jsem se snažila lidem vysvětlit, že to je to, co by jedl pes v přírodě a že tak je to správně. Většinou mi každý řekne, že mu to mám aspoň uvařit:D:D:D nevim no, už jsem na to rezignovala a když mi někdo začne vyprávět, že tím psovi ubližuju a že mu mám koupit granule, tak to odkejvu a neřešim. I doma mi chvíli trvalo, než to mamka přijala, pořád mi sdělovala, co jí o tom říkali kolegině z práce...:) je to krušná cesta, dokonce i na veterině mi za to vynadali
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    Mel bych dotaz...K BARFu sem se dostal v podstate diky Baron.cz, a fakt sem jim za vsechny informace co maji na webu vdecny. Stejne tak pouzivam i pripravky z jejich lekarny a odcervovaci byliny...no proste kdyz neco pro psa tak vybiram nejdriv tam, jsem jim verny. A tak by me zajimalo jestli tu jeste nekdo takhle vyuziva treba i doplnku do zradla ktere prodavaji. Je fakt ze to nemaji nejlevnejsi, ale na druhou stranu, proc psu nedat maximum kdyz jeste porad muzu....Zajimal by me vas nazor. Prirodni doplnky ano, nebo ne? http://baron.cz/pes/prirodni-lekarna/doplnky-vyzivy/

    Je fakt ze driv jsem vsechny mozne doplnky nedaval, ted ale po lecbe tetanusu jsem nakoupil aby Spajk mel maximum zivin a nekleklo mu zazivani po mesici intezivni lecby vysokyma davkama antibiotik. Je to jen muj pocit ale verim ze diky BARFu a podpore prave bylinymi doplnky se Spajk lecbou probojoval bez jedineho prujmu nebo zvraceni a vse prezil s dobrou naladou a nedal mi jediny den znat ze by to vzdaval, prestoze to pro nas oba bylo fakt tezky.

    Mimochodem, ma tu nekdo zkusenost s Tetanusem? je to tak malo se vyskytujici onemocneni ze hledam fakt kazdyho kdo s nim prisel do styku.

    Diky,

    Honza
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    FREETEKK: nedavno jsem to zakoupil a zatim zadne kliste. Jedina nevyhoda je v aplikaci, kdy musite zodpovedne aplikovat cca30dnu. kazdopadne zatim zadny kliste muj Spajk nechytl.
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    KUURA: potesil me tvuj dovetek ' vim co ji' To rikam kazdymu kdo se me venku pta, jak to delam ze ma muj pes takovou krasnou srst a kdyz se dostanem pres informace o barfovani tak jim prave taky rikam...'Kdo krmi sveho psa BARFem tak vi co jeho pes zere. A kdo pravidelne a zodpovedne sbira i bobky, tak vi jak jeho pes to co mu da travi.'
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    INUSHKA: Jo, taky sem se divila, že jim ta obarvená voda za to stála - ale očividně jo. Teď čekám, kdy se mi prokoušou do lahve s kofolou :D
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    IF_: A ono v tom je mlíko? :-D
    ZMYJKA: Šikovné kočičky. Hlavně že jim chutnalo :-D
    IF_
    IF_ --- ---
    Ty vee jak poznali ze v tom je mliko:D
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Tak si kočičky včera neplánovaně zabarfovaly samy - prokousaly se do krabice s trvanlivým mlíkem (vypadalo to jak kdyby se na ni vrhlo hejno upírů - nerozervaly ji, jenom ji proděravěly špičákama), vylily ho a pak vylemtaly. A teď maj srajdu, blbky.
    WOSSI
    WOSSI --- ---
    LADUSE: hodně dobře ;-)
    KUURA
    KUURA --- ---
    Já jenom info k tomu, jak sem začínala já. Psovi jsou teď dva roky. Když jsem pro něj byla, tak majitelka říkala, že je na granulích, v autě nám vyblil bílou kaši s párkem:D první den nechtěl žrát nic, druhej den sem zkoušela granule, když tvrdila, že je jedl, nechtěl je, tak si dal piškoty a trochu vařenýho kuřete. Další den už sem mu zkusila dát normálně syrovej krk, nechtěl ho, jenom to tak olizoval a pak na mě koukal, jestli to je jako všechno:D dostal zase kuřecí maso, ale teď už povařený jen decentně, to znamená vevnitř syrový, napovchu zatažený - stačí přelejt maso horkou vodou, pak jsem mu takhle dala i hovězí a postupně snižovala množství ovařenýho na úkor syrovýho a teď si spokojeně láduje pupík vším, co pochází ze zvířete a neměnila bych. Pes je krásnej, má super srst, kondici i krásný zuby a hlavně!vím, co jí!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam