• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    ECLECTICA: přesně, u některých věcí mám vypěstovaný podobný zvyky. Obecně mi hodně pomáhá, když mají věci své místo :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MORKANT: mně dlouho trvalo, než jsem pochopila, že to, že několikrát kontroluju byt, než odejdu, není nějaké kompulzivní chování (tj. že bych si říkala, že to prostě musím udělat přesně třikrát, protože jinak se něco stane, nebo budu cítit strašnou tenzi), ale dělám to proto, že prostě během chvilky zapomenu, jestli dotyčná věc byla vypnutá, jestli jsem zamkla apod.
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    ECLECTICA: až takhle špatný je to párkrát do roka, ale pak je to přesně - vypnutej mozek a konečná. Přišlo mi zajímavý, že střídání obrázků celkem šlo, ale jak tam byl zvuk tak jsem nedal nic. To video mě zaujalo, protože hledám způsob, jak ukázat ženě, proč občas dělám divný věci...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MORKANT: takhle zlý to nemívám, ale zase se mi třeba stává, že když je těch vjemů moc, tak mi mozek prostě vypne... všechno vnímám jakoby z povzdálí...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    UNREALONE: já třeba nedokážu dělat nic "normálně", systematicky. Třeba když jsem si chtěla dělat výpisky z nějaké učebnice, tak jsem začala první kapitolou, po chvíli mě to přestalo bavit, tak jsem si začala dělat výpisky k jinému tématu, pak jsem se zvedla a šla se napít, pak mě napadlo, že si udělám slovníček důležitých pojmů, pak jsem si k některému z nich chtěla něco vyhledat na netu, a po pár minutách jsem se přistihla, jak si čtu o něčem naprosto nesouvisejícím... no prostě chaos. Jako by mi na pozadí běžel neustálý překotný tok myšlenek, a nějaký z nich občas vždycky přebije to, na co se snažím soustředit...
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    ECLECTICA: můj špatnej den připomíná spíš tohle: https://www.youtube.com/watch?v=xfo1tZ95Ypk

    vyhodil mi to youtube jako související, střídání obrazů ještě zvládám, ale jak se ozvou zvuky, jsem v háji :)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    ECLECTICA: úplně chápu :-) Já na to narazil náhodou, když už jsem si říkal, že už to přece není normální a začal to hledat na internetu. Čím víc jsem četl, tím víc jsem se v tom poznával. To člověku aspoň trochu zlepší náladu.
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    ECLECTICA: Díky :)
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    ECLECTICA: Nemáš odkaz na to video?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    UNREALONE: já měla celý život sto a jedna potíží, které tak nějak nyní dávají smysl. Zcela přelomovým okamžikem bylo video, které simulovalo způsob vnímání u AD(H)D. Do té doby jsem byla přesvědčená, že to takhle mají všichni. Když s tím člověk žije odmala a nemá to srovnání, tak mu to vlastně připadá úplně normální...
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    ECLECTICA: hlavně opatrně :-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Tak já se tu asi opatrně přivítám...
    DEETOMMY
    DEETOMMY --- ---
    tak ja se muzu podelit o prvni zkusenost s uzivanim strattery v dospelosti.

    uzivam lek jednou denne a to rano. po dohode s doktorkou je to 40mg. musim rict ze zmena pred a po rano je citit. clovek se mirne sklidni a nepanikari tolik z veci kolem. postupem dne lek odezniva a pokud jdu pozde spat tak jeho ucinek skoro mizi.

    vnimam mirne zatemneni mozku. pokusim se to popsat jako bych tusil ze neco nekde je ale ten pocit je vzdaleny a netrapi me. v hlave mi zustava program na dnesni den a dulezite veci na dalsi dny.

    tesim se az ted dokoncim posledni prace a zustane mi jen jedna tak uvidime jestli se to jeste zlepsi az tech starosti nebude tolik. zadne vedlejsi ucinky nepozoruju. zmeny nalad, vybusnost, unava, bolesti hlavy. jedinou vec sem vypozoroval a to je ze se mi dela sucho v puse a musim vic pit :)))
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CORDELL: stejně jako všechny jiný léky. Fór je v tom najít ten, co má lepší žádoucí účinky, než ty nežádoucí.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CORDELL: Jako srsly, ac24 jako zdroj informaci?
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    CORDELL: dobry ale ritalin neni antidepresivum .)
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    MUI: cool diky
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    MUI: Muzes pls napsat co beres, jak dlouho a ucinky. dik
    DEETOMMY
    DEETOMMY --- ---
    CORDELL: na vysetreni sem byl. mel sem stesti protoze vetsinou neberou a kdyz berou tak za dlouho. kazdopadne uz sem byl jako dite diagnostikovan.

    zatim prvni poznatek ze presne davkovani bude hrat svou roli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam