• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Hej díky za mansplain :) ja tim par let stravila, takže asi uplně nepotřebuju vysvětlovat, co to obnáší. a taky děkujem za poučení v dalším příspěvku, je hřejivé, že se vždycky najde někdo, kdo ti vysvětlí, jak žít! :)

    POZITRON: Ty seš fakt hustá baba jako :)

    Já dlouhodobě zápolím s tím, že bych hrozně chtěla dělat spousta věcí. A pak když přijde na lámání chleba, dojdu maximálně do nějaké lejm úrovně. a čaunazdar. Pak jsou věci, který strašně chci (jako třeba se zlepšit ve zpěvu) - ale jak vím, kolik je za tím dřiny, tak nedokážu ani začít. A fakt, fakt bych moc chtěla. I mam dobře teoreticky nastudováno, jak si to rozdělit na menší cíle, atd. ale prostě nezačnu. Přitom jsem třeba teď vrazila mrtě času do pletení :D

    U pletení atd je super, že člověk má v dohlednu konkrétní výrobek, čili odměnu. Pak mi nevadí třeba nespat a plést :) ale když je to běh na dlouhou trať, tak jsem zoufalec.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAJKA: chodila jsem na kurz pythonu pro vykojeny matky od pyladies. prislo mi to hlavne ke konci uz docela narocny, protoze bylo treba 15 domacich ukolu a to uz jsem teda vsechny neodevzdavala. ale naprogramovat jednoduchou hru jsem na konci zvladla (asteroidy), tak asi dobry. :) na zaver bylo na vyber bud hada, co byl na starych nokiich nebo asteroidy.
    jak rikas, milion veci a nic poradne, takze programovani uz mam ve skatulce, ze jsem to zkusila, mam odskrtnuto a tim tato kapitola konci. :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VYHULENY_UFO: Nebo se naučit obstojně programovat v Pythonu včetně zvládnutí základů nějakého populárního frameworku.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: tohle je problem ocividne spousty lidi. skakani od jedny veci ke druhy, ale u niceho poradne nevydrzi.
    v podstate to samy je videt na nyxech, ze lidi jedou v auditkach par dnu nejaky tema, pak je prestane bavit a stanou se experty na tema jine. pricemz expertem se clovek stane az pote, kdy se jedne veci venuje dlouhe roky a zlepsuje se tak postupne.

    lepsi je toho delat mene, nez mit za sebou milion nedodelanych veci a 666 zbytecnych kurzu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAJKA: za tri mesice se daji zvladnou jen zaklady programovaciho jazyka c. programovani se musis venovat fulltime, programovani neni o tom, ze dokazes napsat program hello word.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    POZITRON: No tak samozřejmě že mezitím dělám stomiliard věci , studuju o dětským vyvoji, do toho vymejslim furt naky vlastní blbiny, ale baví mě právě, že jsou to jiný věci, než práce. Prostě změna. Ač se teď taky chystám na kurz pracovního typu, v čem ses učila programovat mimochodem?

    Já jsem se už smířila s tím, že prostě typově umím milion věcí a nic pořádně. Páč mě něco strašně chytne, obsesim nad tím a za nakou dobu o tom už nevím :). Já se s tím smirila, ať už je to dobře nebo špatně
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Muj velky problem je, ze nedokazu delat jednu vec, ale poradne, na 100%. Potrebuju byt stale trochu pod tlakem. Otazka je, jestli je to vubec spatne. Tezko rict.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAJKA: fakt jo? to cumim. co popisujes, jsem zacala vnimat az pri 2 detech. s jednim jsem se naopak docela dlouho trapila stereotypem. v roce a ctvrt uz to bylo neunosny, tak jsem se vratila na den az dva v tydnu do prace, pak ani to nestacilo, tak jsem k tomu jeste odchodila trimesicni kurz programovani. ten koncil tesne pred druhym porodem.
    no a co sel starsi od zari do skolky, zase prisla krize, tak jsem ted mistopredsedkyne vyboru svj o 130 jednotkach, abych mela nejaky podnety a nehrablo mi. :-o
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Jinak pro nerozhodnuté hlásím, že dítě je pro ADHD mozek bezva věc. Pořád člověk musí inovovat, zkoušet nový věci, to dítě se furt mění, takže je to nekončíci zdroj nových podnětů, což je nečekaně osvěžující. Jako za mně dobrý, a to jsem se fakt bála :) Takže cajk, nebojte, bude to dobrý. Vy se teda nejspíš asi nebojíte, já se bála fakt hodně.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Vážený pane Bývalý Dodavateli,

    vzhledem k nedostatečnosti plnění z vaší strany pochopitelně k žádné úhradě z naší strany nemůže dojít a nedojde. Nemusíte se už obtěžovat, na tomto stanovisku se nic nezmění. Rozhodně nechci aby to vyznělo jako že vás posílám do prdele, nebo abyste se cítil jako hajzl a zmrd a doufám, že si to nebudete brát osobně.

    Buďte zdráv
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    POZITRON: Kultivovane a slusne si mu napsala, ze je to zmrd, hajzl a at uz jde do prdele, ze zadny prachy nedostane? :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Sla jsem ted do kramu pro 2 veci a obe jsem je koupila. Nezapomnela jsem, pro co tam jdu. :)

    Zaroven jsem dnes odpovidala na mail jednomu z byvalych dodavatelu v nasem panelaku a vubec jsem mu v afektu nenapsala, ze je to zmrd, hajzl a at uz jde do prdele, ze zadny prachy nedostane. Misto toho jsem mu odpovedela az v klidu. Kultivovane a slusne.

    Uspech.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Začal jsem se samoučit hrát na piano :-)
    Průběžně se mi stává že se v půlce cvičení přestanu soustředit a zapomenu kde jsem, ale to je prostě normální. Jinak mě to ale fakt baví a vyžaduje to pozornost a koordinaci, takže skvělá výzva!
    OLTSKUL
    OLTSKUL --- ---
    Tak nam pani doktorka na neurologii rekla, ze bude nase dcera pravdepodobne mit minimalne poruchy pozornosti :)

    Takz jsem ji dal do kola osudi ADHD a 2x Dis...

    Vim jak jsem to mel narocne, jak to mam narocne se zamestnanim*... Snad je tedko spolecnost v tomhle ohledu lepsi, nez v roce 1996, kdy jsem nastupoval do 1. tridy a chudaci rodice s pomoci PPP (jestli si spravne pamatuji, tak pan doktor Burda) za me bojovali skoro ve vsem, co se dalo...

    * delam kreativni praci - animatice a motion designer, tak tam se to dost vytraci..
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    VERONIKA22: To mě mrzí, ale hodně podnikatelů při prvních pokusech selžou. Možná to tak má být a s každým pokusem jsi blíž k cíli.

    Já se to postupně učím nějak korigovat. Třeba teď se mi stalo, že jsem se na tři dny zasekl s prácí, protože jsem chtěl něco předělat a zamotal jsem se do toho. Dnes mi došlo, že jsem se snažil být zbytečně moc perfektní a vyřešit všechny problémy projektu naráz a proto jsem se do toho zamotal. Takže jsem všechnu práci co jsem do té doby udělal zahodil a začal na novo. Hezky krok za krokem, problém po problému. Polovinu jsem adresoval a pak mi došlo, že proteď to stačí a že se k tomu vrátím někdy později. Hned mám z toho i jiný pocit. Pocit, že se mi povedlo něco za ten den udělat. Pro úspěch není potřeba vyřešit hned všechno. Ale je pravda, že tehle návyk mi vnukl a pomohl budovat až jeden kolega, který mě často kritizoval za to, že si přidělávám práci a že pak nestíháme termíny apod. Ale je možné, že mé problémy jsou mírnějšího rázu a že tohle nebude fungovat všem. Věřím ale, že perfekcionalismus, možná trochu šmrncnutý i OCD, může být pěkně otravná věc.

    Držím palce s osmým pokusem. Já se teď taky pokouším znovu založit firmu. Jsou dny kdy mám pocit, že se svou chaotickou morálkou jsem se asi zbláznil. Ale jsou dny, kdy mám pocit, že mohu lámat skály. Řekl bych že hodně záleží na externích podnětech. Což je vlastně šílené a děsně nepraktické. Ale to mi došlo až teď když těch externích vlivů je mnohem víc než bývalo v minulosti.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LWEEK: ten perfekcionalismus je u mě šílený, letos jsem přemýšelela, že vyhledám nějakého odborníka ať mě vyléčí, že jsem fakt neskutečně nemocná. Ale zkouším sebe co nejvíc pochopit a myslím, že je to nevyléčitelné :-(
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LWEEK: jo to přesně dělám a proto už jsem 7x podnikala a nikdo se to moc nepovedlo. Teď už jsem svoje ADD pochopila zase víc. Takže to podnikání zkusím po 8
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    KOLLUCHA: Koukl jsem na RSD, a jo, něco takového mám. Asi ne v takové míře aby mi to bránilo navazovat vztahy, spolupracovat s lidmi apod. Ale rozhodně mě negativní reakce od lidí umí slušně potrápit a zejména pokud to přijde od někoho hodně blízkého nebo někoho ke komu vzhlížím.

    ANICASE: Nn, myslím, že to je důsledek perfekcionalismu. Prostě chci aby kód byl čistý a elegantní. Je taky pravda, že já jsem dlouhou dobu s nikým nespolupracoval, takže kdybych na začátku své kariéry spolupracoval s dalšími lidmi, tak bych měl zřejmě podobné motivace jako ty.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Taky se vám stává, že něco vymyslíte, máte plán (řekněme 100%), třeba někomu napíšete a ten člověk odpoví vesměs pozitivně ale něco tam není dokonalé, takže plán funguje na řekněme 90% a v tu chvíli se proberu z jakoby rauchu a najednou z toho celého mám blbý pocit, někdy i strach o to jestli to má vůbec smysl dělat. Přitom pokud to na 90% vyjde tak je to pořád docela slušně velký úspěch. Tak nevím proč mám tendence okamžitě propadat skepsi nebo špatným pocitům.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LWEEK: me poslala tridni na zakladce neco vzkazat do reditelny a ja to cestou zapomnel :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam