• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TRISSIE: hele, ja kdyz napisu, ze jsem byvala smazka a normalni malomestak, s normalni praci, matkou ucetni a fotrem ucitelem, bez nejakych ambici zachranovat velryby ci dzungli a pouze s drobnou potrebou starat se o svj, kde ziju, tak z toho dost lidi sere krev. internetova auditka jsou podle me jako setkani rybaru. taaaaakovouhle ruby sem chytil, taaaakovyhle problemy si sam diagnostikuju .... [facepalm emotikon]
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CYBERWOLF: počkej, a o co je lepší se vypořádat s tím, že se podmínky nepřizpůsobí, v první třídě kdy je člověk nezralý a úplně v háji z naprosté změny prostředí, než při přechodu na druhý stupeň, kdy je vyspělejší a změna prostředí je výrazně menší?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VYHULENY_UFO: tak ber si co chceš jak chceš, dost lidí mě tu zná osobně a ví, jak se věci mají doopravdy (a že ve finále nepíšu ani půlku toho, co doopravdy řešíme).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TRISSIE: ja nevim, ja co znam matky s jednim nebo dvema detmi, takl ty vetsinou nesedi kazdy den nad socialnimi sitemi a nevypravi historky o svych detech a nerozdavaji rady na mimibazarech a jinych auditkach. takze se asi nebudes zlobit, kdyz tvy storky kolikrat beru spis jako rybarskou ci houbarskou latinu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VYHULENY_UFO: já vím, že je to poslední rok a půl těžký sledovat, ale teď zrovna jsou všechny školy otevřený, takže o vzdělávání se dopoledne starají příslušné instituce a v nich zaměstnaní učitelé a asistenti :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: plus teda jsem tu zaregistroval udajny matky, jak zde cely dopoledne zabiji cas, misto aby se venovali vzdelavani vlastnich deti :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: a com to tady je? vidim tu jen vykriky sobcu, kteri si mysli, ze jsou porouchani :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: ale o tobě to tu není
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: hele, ja byl obklopen knizkami od pohadek bratri grimu, pres bozenu nemcovou az po jula verna, dostojevskyho ci eca. ja mel podnetu vic nez dost. a k tomu sem se dostal v 85nebo86 k pocitaci a to byla velka podnetna vec. :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: když tě tak čtu, tak si myslím, že jseš oběť frontální výuky v nudném prostředí bez podnětů, protože si nějak tu repetitivnost neumím vysvětlit.
    děcka jsou postižená různě a ten infividuáln přístup je správná věc, jen na druhou stranu souhlasím s myšlenkou, že by se měl člověk "snažit" tak nějak za sebe. dítě může bejt blbý, ale mělo by bejt samostatný
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: tak to je jasny, jako spouste lidem by prospel skolni system z let pred 1989. to ses proste musel adaptovat na aktualni situace, vyrovnavat se s pozadavky skol a nikdo neresil, jestli umis hezky psat nebo dobre pocitat. proste deti se delily na ty, kterym jde hur matematika, ale zase treba hezky kresli. me sla matika s fyzikou, ale kreslit a zpivat vubec neumim, natoz psani... :D a kdyz si byl velky debil, skoncil si ve zvlastni skole bez asistenta. nejlepsi priprava na budoucnost, bez ktery bych urcite nezacal fetovat a nikdy tak neobjevil treba bitcoin. :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: souhlasím se cyberwolfem, čím víc se někdo snaží kompenzovat svůj deficit, tím líp, přecejen jediná skutečná evoluční specializace člověka je adaptace.
    můj autismus čeká, až bude auto ze servisu doma
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: jo, internet je plny porouchanych lidi, kteri si mysli, ze mezi klavesnici a zidli vznikaji revoluce. a co tvoje adhd s autismem?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CYBERWOLF: otázka je, jestli to za tu námahu stojí. someone is wrong on the internet..
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Nekrmte to
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CYBERWOLF: tomu se rika zabijeni casu na internetu, ktery bys jinak mohl vyuzit lepe.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    TRISSIE: jo, taky mám dojem, že nedebatuješ se mnou ale s nějakým imaginárním nepřítelem

    ¯\_(ツ)_/¯
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CYBERWOLF: individualizovaná opatření znamenají, že reflektují aktuální potřeby. Pokud je někdo dement (v psychiatrickém smyslu), který nevyroste z potřeby srát při hodině, holt jeho zákonní zástupci budou muset přijmout příslušná opatření. Pokud někdo ještě v patnácti nezvládne dávat sám od sebe pozor na to, co se děje kolem něj, i v takovém případě budou muset zákonní zástupci reflektovat tuhle situaci při výběru dalšího povolání školy. Všichni ostatní jaksi mezitím projdou nějakým vývojem, přičemž na té cestě potřebovali víc nebo míň pomoci s tím, aby se dostali tam, kde jsou.

    A tímto s debatou končím, protože ty jsi přesvědčený, že asistent je zlo, protože (za úplně jiných podmínek) ses musel obejít bez něj, a na tomto názoru nechceš nic měnit. To fakt nemá cenu.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    TRISSIE: dobře a moje otázka zůstává celou dobu stejná - co dítě připraví na přechod ze situace kdy se mu podmínky přizpůsobí do situace kdy prostě ne. To se může klidně stát i při přechodu na druhý stupeň.

    Nebo něco takového prostě není možné, ty učitelé na to budou připravený a že si žák uprostřed výkladu točí vrtulkou nebo jinak nedává pozor a nebudou to řešit? V tom případě ovšem platí, že se s takovou situací do patnácti nesetká.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CYBERWOLF: vozíčkáře a diabetiky vytahuju kvůli tomu, že ti budou mít asistenta i na druhém stupni i na střední škole.
    Běžné ADHD dítě ne.

    Opatření předepsaná z poradnou samozřejmě může/bude mít ADHD dítě i na druhém stupni, ale už to bude o hodně slabší kafe, než co bude mít průměrný prvňák, jehož CNS ještě nedozrála k tomu, aby vydržel fungovat 45 minut v kuse bez scény.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam