• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    To jsou ty nyxáci, co si myslej že se svět točí jenom kolem nich :D
    LUKK
    LUKK --- ---
    PALEONTOLOG: nechytej se toho...psal jsem o sobě:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LUKK: co blbneš, dneska jsem spal 5,5h a četl to ještě před budíkem. jednak si nemyslím, že je název superschopnosti na místě a druhak je to takové povšechné, různí lidi mají různý vlastnosti. přišlo mi to na úrovni horoskopu. ty emocionální reakce mi přišly mnohem užitečnější, protože to za a, nepodporuje toxický pocity výjimečnosti a za b, jsou tam praktický návody jak postupovat v krizi
    o té zkratkovité reakci bych to teď mohl otočit proti tobě...
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    LUKK: ty jo, ten učitel mi přijde naopak dost rizikovej, udělali zvláštní výběr. Overwhelm z dětí, vyčerpání po odmluvenejch hodinách, kdy si nemůžeš dat oraz, nutnost mít přípravu a strukturu hodiny, držet se osnov a řešit pět věcí najednou. Nevím, možná si to představuju moc dramaticky, ale mít třídu, se 30 dětmi, tak nevím čí jsem :)
    LUKK
    LUKK --- ---
    PALEONTOLOG: jo jo , rychlá reakce na cokoliv.. bumprask...ale s tím válčí i agresivní jedinci,jinak bez příznaků adhd...jak to?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LUKK: zajimavej web, sice me superscholnosti nenadchly, povazuju se za normalniho lidskyho omezence, nicmene tenhle clanek bych teda vypichnil

    ADHD and Emotions: Expand the Nanosecond
    https://www.mnneuropsychology.com/articles/ADHD_Emotions.html
    LUKK
    LUKK --- ---
    LUKK
    LUKK --- ---
    LUKK: našli jste se?
    LUKK
    LUKK --- ---
    Jobs for People with ADHD: 16 Creative ADD Career Options
    https://www.additudemag.com/slideshows/jobs-for-people-with-adhd/
    LUKK
    LUKK --- ---
    TRISSIE: ježiš to musel být Klondike... umíraly děti, ženy... školy třídily na debily a prominenty... alespoň byl pořádek...dneska to je samá svoboda a blablabla :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PALEONTOLOG: a ani na tu manželku si člověk radši moc nezvykal, protože při porodu umírala každá dvacátá... jojo, starý zlatý časy!
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: jako je super, ze se muze dnes dite z bohate rodiny smat tomu chudemu, to pred rokem 89 moc nebyvalo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: tak to o tom zadna, dneska maji i decka na predskolackych hristich vlastni telefony, luxusni obleceni a mohou dokonce vycnivat, aniz by jim nekdo rikal, ze maji stat v rade.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: na druhou stranu se jako lidstvo posouváme, tak nějaký zušlechtění přístupu k dětem je na msítě. jen je otázka, do jaké míry, imho má každej tu hranici jinde a když vidím, co jsou schopný některý matky hrotit.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LUKK: v poradku, me nejde malovani a zpev ci prace rukama, ale pocitat umim, takze musim zit z toho. ale predrevolucni skolstvi me proste pripavilo na to, ze zpevakem, malirem nebo zednikem proste nebudu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: no ty pico, mas pravdu, jedna z mala veci na socialismu byla vysoka a povinna proockovanost. nejaky dementni antivax matky nemely sanci...
    LUKK
    LUKK --- ---
    VYHULENY_UFO: toto vnímám úplně jinak, ale tady to rozebírat nebudu....
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: a to si představ, že do doby, než se dramaticky snížila dětská úmrtnost, byly děcka, krom těch prominentních, de facto póvl a nikdo se s nimi nemazal, protože nevěděl, kolik z těch 10 se dožije dospělosti. a tak se musely přizpůsobovat, hledat svoje výhody ve společnosti a snažit s tím, že ani ony neví, jestli se dožijou dospělosti
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    LUKK: socialisticke skolstvi pripravilo cloveka na tvrdou a krutou realitu zivota. nebyt nalejvarny, stereotypnich opakovani a memorovani, nevydelaval bych dneska tolik kolik vydelavam a bitcoinu bych se bal. vsechno nebylo tenkrat idealni, ale bud ses dokazal neco naucit nebo si byl debil zrozeny pro zvlastni skolu.
    LUKK
    LUKK --- ---
    PAKOBYLKA_: Jo, mám taky děti( mají znaky adhd po mně) v lesní škole a neměnil bych. když si vzpomenu jak zacházeli se mnou a porovnám to s přístupem u nás...je to 1 a 100. Je to hodně o svobodě. Nedovedu si představit práci někde u pásu...nebo trvale v kanclu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam