medikace se bojim, nechci bejt zavislej na necem co se pokousi eliminovat jenom dusledky
radsi se pokousim eliminovat priciny
vim velmi dobre, ze za urcitejch podminek mi hlava funguje velmi dobre a takovy podminky se pokousim nastolit
vim velmi dobre, ze urcity faktory me naopak naprosto znehodnotej, takovy faktory se pokousim co nejvic eliminovat
nejvic nicivej je asi stres (z toho, ze nedelam co je potreba, ze nedelam to co chci, ze stejne nic nestihnu, ze jsem zapomel na neco strasne dulezityho)
resim to systematizaci
co chci udelat:
- poznamenam si vsechny veci, ktery chci udelat a jejich deadliny (pracovni, nepracovni, rodiny, volnocasovy, vsechno)
- seradim si je podle dulezitosti (bez casovyho meritka) - neco je dulezitejsiho, nez neco jinyho
- v kazdym casovym okamziku se jim pak prepocita jejich dynamicka priorita, kdyz je to bliz deadlinu jde to nahoru
pak si sestavuju denni plan:
- po dvaceti minutach si presne naplanuju jaky aktivity budu delat
- do toho denniho planu se cpou vic aktivity ktery jsou na vrchu toho seznamu, s vyssi dynamickou prioritou
pak ten denni plan "pustim":
- kazdejch dvacet minut mi pipne telefon a zepta se me: udelal jsi cos rikal ze udelas?
to ma nasledujici efekty:
- behem dne vubec neresim co budu delat, jedu podle planu
- v ramci toho slotu jsem osvobozen od horecnatyho "premejsleni" jestli nemam delat neco jinyho a na co vsechno jsem zapomel
- to pipnutii me vzdycky vrati k tomu co jsem chtel i kdyz bych na to zapomel (to se mi stava velmi casto)
tady jsou screenshoty:
xcloc - the ultimate time management apphttp://xcloc.com/how-to/using-xcloc.html