• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    Dotaz na rodiče dětí s ADHD.

Potřebuju diagnostikovat syna (16), sama diagnózu mám a on je jak přes kopírák. Hrozně ráda bych mu pomohla, ale mám strach, že narazím na psychologa, co s ADHD nemá zkušenosti nebo ho neuznává, však ty historky znáte...
    Nemáte někdo osobní zkušenost? Nejlíp Praha, ale rozumné okolí dokážu pokrýt taky.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    ECLECTICA: Aha to jsem netusil, vlasy me taky uz vicemene opustily, ale u chlapu je to tak nejak normalka a tezko rict, jestli to maji na svedomi leky nebo jen pribyvajici roky a genetika.
    VALKYRA
    VALKYRA --- ---
    Zdravím!

Po pár letech jsem se opět rozhodla, že sem vlezu a pozdravím spíše asi nováčky, neb starých známých už tu (asi) mnoho nebude. Ve vyhledávači jsem našla zmínku o Berouně a chtěla se optat, jestli je zde již někdo s osobní zkušeností? Program již pár týdnů frčí, tak tu třeba bude jedna z oveček, která by mohla poreferovat. Jdu tam na vyšetření za pár dní. Komunikace zatím skvělá a evidentně mají kvalitní výcvik a bohaté zkušenosti s cílovkou. Ihned věděli, že bych nemusela dorazit včas, protože “za dopravu přece nemůžu”, poinstruovali, co mám v takovém případě dělat, dodali pomalu a srozumitelně tak podrobný návod, jak místa k vyšetření najít, že si optimisticky myslím, že to dám. Je zde někdo s osobní zkušeností, kdo si ji nechce nechávat jen sám pro sebe? Má očekávání jsou skromná. Předpokládám, že mi ten jejich dvanáctidenní program za 25 tisíc změní život.

Dále dotaz na Daniela G. Amena a jeho knihu (a 7 typovou teorii) “Healing ADD The Breakthrough Program that Allows You to See and Heal the 7 Types of ADD”. Je tu někdo, kdo se tím monstrem prokousal a případně se (jako já) našel v typu 6, a chtěl by sdílet? Díky!

Zaregistrovala jsem tu stížnosti na problémy s vlasy. Zkoušela jsem též vše možné a nejvíce mi pomohla přírodní cesta, konkrétně rýžová voda, rozmarýnový olej, pravidelná masáž hlavy. Teď se chystám ještě přidat nový recept od doktora Berga “Onion Juice for Extreme Hair Growth: Stop Hair Loss” https://m.youtube.com/watch?v=y29tJpldBok
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Ze zivota, no.

FB-IMG-1748284955582
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    CNV: psychiatrička mě upozorňovala na to, že v tomhle obdobé dochází k dekompenzaci. Akorát jsem teda nevěděla, jak moc to může být zlý. Motání hlavy apod. vem čert, ale naprosto sdílím obavy žen, které mají strach z toho, že u nich propukla demence.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    DRABICZ: jsme zjevne podobny subtyp. Taky na me veci nezabiraj.
    CNV
    CNV --- ---
    ECLECTICA: Jo, to už jsem taky zjistila. Došlo i to málo dopaminu, co jsem ještě zvládla vyrábět.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ECLECTICA: Všimla jsem si :D Taky jsem mnohem větší autistka. Zatímco moje čtrnáctileté dítě ritalin vysadilo, protože masivní hormonální shift způsobil, že dítě "znormálnělo" (ustala hyperaktivita, líp komunikuje, soustředí se, a hlavně se prostě líp cítí bez medikace).
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    VON_GILOTINE: mám to podobné, zkoušíme zvýšit a pokud nic, o prázdninách přecházíme na jiné prášky. Mám pocit, že mne Atomoxetin rozstřelil ještě víc a díky tomu nefunguje to, co jsem se bez medikace naučil za zkratky. Na druhou stranu, na mne nepůsobí většina léků, takže se prostě uvidí...
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Stran zoloftu bohuzel nemam zkusenoet
    1KA
    1KA --- ---
    VON_GILOTINE: já když jsem si dala omylem dva zolofty, tj 100+100, tak mi bylo dost zle.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Ale nic o tom nevim a nikomu to neodoporucuju
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    1KA: ano. Rekneme omylem sem tam narval vsechny a nic
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    1KA: Já to tak beru, psychiatrička neviděla problém. Sertralin + Concerta / generikum 18-32 mg. Trochu mi stoupl tlak.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TMA: Hm, to je blbý
    TMA
    TMA --- ---
    MART1NKA: Tenhle doktor neumí myslet jako pes. Ale jak už jsem mnohokrát říkal: "to není něco, k čemu bych doktora používal."*
    "Já jim dám hádanku, Kohn. Na břehu řeky je pes. Na druhým břehu se válí kus masa. Jak se ten pes dostane k tomu masu, když tam není most, a přeplavat nesmí?"
    "Neni tam most, přeplavat nesmí? No, tak to nevim"
    "No, on tu řeku přeplave. "
    "Ale to přece nesmí!"
    "Nesmí, ale přeplave".

* Pokud to zní, že nemám o doktorech valného mínění, tak to zní správně. Má zkušenost je ta, že na doktora jde studovat velká spousta podprůměrných, ale namyšlených lidí, protože "být doktor" jim umožní mít status a obdiv nemytého plebsu, po kterém touží, protože žijí v iluzi, že na takové zacházení mají právo. Samozřejmě je i spousta dobrých doktorů, ale když vylosujeme náhodného doktora, tak to bude nabubřelý idiot mnohem častěji, než u běžné populace, protože medicína nabubřelce nějak láká (podobně jako MBA).
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    TMA: Hele ja som tiez lamala nieco co sa lamat nesmie. Na pokyn psychiatra.
    1KA
    1KA --- ---
    1KA: mám SSRI, píšou nebezpečí serotininoveho syndromu. Zkušenosti?
    1KA
    1KA --- ---
    A dají se ty stimulanty užívat s AD?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam