• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    PEJR
    PEJR --- ---
    BOD: Minuska nejsou za knihu ale za ten text pred odkazem. Komentar nasleduje hned za tvym prispevkem.
    BOD
    BOD --- ---
    ALONSY: Já si taky říkám a fakt nejsem ten co to vyhrál, ale nečetl jsem a vím jak senzačně jsou formulovaný popisy knih..
    BOD
    BOD --- ---
    Komentář od toho minuska pls, kritické reference by se hodily :) nečetl jsem a zvažuju koupit i když se asi, díky ADHD, přes dvacátou stranu nedostanu
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    BOD:
    Výhoda je to možná pro pár šťastných chlapů se super tolerantní polovičkou a dobrým zázemím.
    Pro normálního člověka, nedejbože ženskou, ještě s převažující nepozorností, fakt ne.
    A fakt mě to tvrzení rozčiluje.
    BOD
    BOD --- ---
    Máte vy nebo někdo ve vašem okolí diagnózu ADHD? Možná ji vnímáte jako překážku, ale co kdyby to byla vaše tajná zbraň? Lidé s ADHD často září kreativitou, odvahou, flexibilitou a podnikavostí. Umí se dívat na svět jinýma očima, přinášet neotřelá řešení a rychle se postavit na nohy i po neúspěchu.
    ADHD jako výhoda - Hansen Anders | Knihy Grada
    https://www.grada.cz/adhd-jako-vyhoda-14678/
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    VALKYRA: píšeš, že si zkusila úplně všechno. Tak mi to nedá se nezeptat, jestli už si řešila i přetrvávající primární reflexy?
    Ono když je to způsobeno na té somatické rovině, tak jsou všechny jiné (psycho)metody jen málo účinné, dokud se něco víc nepohne v těle.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Vy, kdo užíváte ritalin, nemáte častěji bez důvodu ucpaný nos?
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    TRAFO: tyjo a nechces tam jit, abys ji pak mohl hodit ten papir do ksichtu? :D to mne by teda vyprovokovalo takova doktorka.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    MAR_TINA: každá trpělivost někdy dojde....
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DRABICZ: nepomůže to ve světlých uvažujících soustředěnějších chvílích protějšku nějak vysvětlit, ty nefunkčnosti? Teda těžký to je i tak, ale lepší je, když vím, že to druhý nedělá úmyslně, ani že se málo nesnaží.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    TRAFO: jo + se ti hroutí vztah, protože přicházejí zeleninové stavy, vyšší zapomětlivost atd. Prostě Mr. Bean... Díky, pomohlo mi, že jsi to napsal a fakt nejsem retardovaný.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Zrovna jsem seděla asi půl hodiny na gauči a na střídačku hrála hru na mobilu a četla tři různé knížky. Asi půjdu za tou doktorkou, co mi nediagnostikovala ADHD, a zeptám se jí, co to teda podle ní je.
    KIA
    KIA --- ---
    VALKYRA: Na Facebooku jsem četla recenzi na ten program, jak jsou lidé hospitalizovaní pár dní. A vypadala pozitivně. :)
    Můžu zkusit najít, jestli chceš ?
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    ZLOKOCKA: adicare, mají dětské psychiatry a zatím máme dobré zkušenosti jak s přístupem tak i medikaci. Ale je to soukromé, takže cáluješ
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    ZLOKOCKA: Sakra to je skoda NUDZ jeste asi dva tydny zpatky nabiral. Nic lepsiho nez to zkouset asi neporadim. Oni neresi cekackt vzdy to jednou za cas otevrou naberou par lidi a zase zavrou.
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    Dodám, že zatím jsme volali do NUDZ, TH kliniky a ESmedicum, všude nás víceméně poslali do háje, že mají plno a nedávají ani na čekačku.
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    Dotaz na rodiče dětí s ADHD.

Potřebuju diagnostikovat syna (16), sama diagnózu mám a on je jak přes kopírák. Hrozně ráda bych mu pomohla, ale mám strach, že narazím na psychologa, co s ADHD nemá zkušenosti nebo ho neuznává, však ty historky znáte...
    Nemáte někdo osobní zkušenost? Nejlíp Praha, ale rozumné okolí dokážu pokrýt taky.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    ECLECTICA: Aha to jsem netusil, vlasy me taky uz vicemene opustily, ale u chlapu je to tak nejak normalka a tezko rict, jestli to maji na svedomi leky nebo jen pribyvajici roky a genetika.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Ze zivota, no.

FB-IMG-1748284955582
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    CNV: psychiatrička mě upozorňovala na to, že v tomhle obdobé dochází k dekompenzaci. Akorát jsem teda nevěděla, jak moc to může být zlý. Motání hlavy apod. vem čert, ale naprosto sdílím obavy žen, které mají strach z toho, že u nich propukla demence.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    DRABICZ: jsme zjevne podobny subtyp. Taky na me veci nezabiraj.
    CNV
    CNV --- ---
    ECLECTICA: Jo, to už jsem taky zjistila. Došlo i to málo dopaminu, co jsem ještě zvládla vyrábět.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ECLECTICA: Všimla jsem si :D Taky jsem mnohem větší autistka. Zatímco moje čtrnáctileté dítě ritalin vysadilo, protože masivní hormonální shift způsobil, že dítě "znormálnělo" (ustala hyperaktivita, líp komunikuje, soustředí se, a hlavně se prostě líp cítí bez medikace).
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    VON_GILOTINE: mám to podobné, zkoušíme zvýšit a pokud nic, o prázdninách přecházíme na jiné prášky. Mám pocit, že mne Atomoxetin rozstřelil ještě víc a díky tomu nefunguje to, co jsem se bez medikace naučil za zkratky. Na druhou stranu, na mne nepůsobí většina léků, takže se prostě uvidí...
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Stran zoloftu bohuzel nemam zkusenoet
    1KA
    1KA --- ---
    VON_GILOTINE: já když jsem si dala omylem dva zolofty, tj 100+100, tak mi bylo dost zle.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Ale nic o tom nevim a nikomu to neodoporucuju
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    1KA: ano. Rekneme omylem sem tam narval vsechny a nic
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam