WOLFGAR: Pár hacků, které zabírají mně:
ohledně úklidu: malý cíle. Takže přijdu do kuchyně, je to tam jak po výbuchu, dám si za cíl uklidit třeba deset věcí. Pak jdu dělat něco jiného, klidně třeba i související - uklidit pět věcí v jiné místnosti. A zase se vrátit. A prostě si říct, že cíl není uklizená kuchyně, ale těch deset věcí. Někdy pomáhá uklízet večer s audioknihou (pokud zvládáš obojí, některé knihy a některé činnosti na to nejsou vhodné).
Ohledně vaření: Bratře. Nesnáším vaření. Velice, silně a moc nesnáším vaření. O něco méně ho nesnáším, když můžu dělat z předpřipraveného. Mrazák je můj velký kamarád (kéž by byl ještě větší). Čas od času, když mám lepší chvilku, nakoupím maso, nějakou zeleninu a tak, napidlám to na kousky (zeleninu třeba i u filmu, youtube videí a tak) rozdělím do sáčků a ty nastrkám do mrazáku. Jednou za čas udělám spoustu vývaru, rozleju do malých krabiček od takových těch pomazánek z LIDLu a opět strčím do mrazáku. Když vařím ve větším množství, oddělím pár krabiček hotového jídla do mrazáku. Pak když je horší den, tak nakrájím cibuli, hodím na pánev, hodím na to nakostičkované maso, jdu dělat něco jiného a jen si dám na troubu minutku, abych se nezapomněla a občas s tím zamíchám. Pak přihodím zeleninu a vývar, na zahuštění třeba lněné semínko a je z toho něco jako omáčka. K tomu těstoviny (dát vodu, odejít dělat něco zajímavějšího, hodit těstoviny, minutka). Na rýži máme rýžovar - hodit do něj vodu a rýži a jít dělat něco zajímavějšího.
Nebo polívka: na kousku másla cibule, z mrazáku zelenina a vývar, osolit, vykašlat se na to a pak namixovat nebo ne a sníst.
A ultimátní záchrana, když mám hlad a nepremávám, je miska ovesných vloček, do toho rozinky, zalít mlékem a nazdar. Zasytí to, celkem to utiší choutky na sladké a příprava trvá pod minutu.
Ale je to boj, ne že ne.