• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    KAIAFOX: malicious compliance is the way
    10× 8 % a 2× 10 % - rozdělit náhodně
    Nebude to přesné, ale bude to řízené pocitem.
    EADENN
    EADENN --- ---
    Ale krásně to ilustruje i ten problém diagnostických testů. Otázka: skáčete často lidem do řeči? Můj mozek: jo, ale ne, protože se strašně hlídám, a někdy se nehlídám a pak zase jo, mám odpovídat na vnitřní pnutí nebo vnější projev a jak to mám bodovat a kurva proč se na to nemám koho zeptat!
    EADENN
    EADENN --- ---
    KAIAFOX: na takovou p***u bych se vykašlal i bez neurodivergence :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: drobnou odmenou za kazdej splnenej batch (velikost batche je promenna podle slozitosti). Ne ze by to fungovalo vzdycky, ale je lepsi na sebe bejt hodnej za to, co se povedlo, nez nasranej za to, co jeste ne.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAIAFOX: jedna položka, která blokne mozek na celý úkol. To znám.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    MAR_TINA: Momentálně nejsem schopná šéfovi vyplnit pětistránkový dotazník, který definuje mojí pracovní náplň - nic složitého, ale je tam jedna položka, kvůli který mám naprostý blok to vyplnit a můj mozek stávkuje. Je tam seznam dvanácti činnosti, které v průběhu roku udělám a každou mám ohodnotit počtem procent (součet by měl samozřejmě dát 100%, že) a šéf nám k tomu řekl, až se řídíme pocitem - na to jsem mu řekla, že procenta jsou matematická veličina, kdežto pocit není a tedy jak to mám vypočítat.. nebyl schopen odpovědět. Samozřejmě to bylo bráno jako útočný komentář a vysírání, přitom jsem si jen chtěla vyjasnit zadání (které je imo naprosto debilní a popírající jakoukoli logiku. Jeden rok nevypovídá o mé práci nic, neustále se mění, podle předmětů, přednášek, projektů, výstav...doprdele!).
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAR_TINA: špatně:)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jak prosím vás zvládáte příliš jednoduchý sobě podobný úkoly?
    Pokuším se vystavovat faktury za delší období, takže víc naráz a leze mi mozek po zdi a ke každý se musím 3x vrátit od něčeho jinýho. Přijít o práci, musím za bar nebo do zahradnictví, fakturantka bych rozhodně být nemohla.

Jen jsem si potřebovala postěžovat.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MORGYSZ: na dceru to funguje, když jde do školy a já nejsem doma, tak jí volám ve chvíli, kdy má s předstihem vstávat, za čtvrt hodiny, jestli už se oblékla atd. a pak že už musí vyrazit.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    MARKYSHA: Ted na soutezi jeji spolubydla v pravidelnych intervalech hlásila čas (to jsme si dělali všichni průběžně, bo při 4 lidech na koupelnu je to prostě užitečné) a opakovala časy. I tak v 90% případů byla pozdě.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MORGYSZ: ještě mě napadlo, pokud do toho chceš vložit energii, ji buď posílat připomínky nebo jí donutit, ať si je píše.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Hello, poslali me k vam z vedlejsiho autismus vlákna 🙂.

Potřebovala bych radu. Nějakou dobu mame ve sboru (rozptyl veku od studenti po ctyricatnily, pokud je to relevantní) novou zpevacku, ktera je trochu mimon i na nas mimonovity sbor.
    Na zkouskach (a bohuzel i na koncertech a soutezich) nevydrží v klidu sedět, neustale se toci a kouka po vranach. Na zkouskach je to vizualne rušivé (sedí v prvni řadě )na koncertech to vypadá, že dela chybu, nevi, co se deje, zkratka neprofesionálně.
    Kdyz s clovekem mluvi, velmi upřeně hledí, jako by se mu snažila vysát duši. Otazky klade zpusobem a tónem, ktery ja osobne vnimam, jako by je hazela so obličeje, nebo člověka vyslychala, casto mimo kontext a socialni normy (ve smyslu, ze si neni vedoma, kdy se to ne/hodi). A pta se opakovaně na stejne tema (jen asi za posledni 3 mesice se me ptala 6x na to, kde jsem studovala stredni)., takze ještě navic je to otravné, protože víte, ze se zepta znovu.
    Neustale chodí pozde (ted na soutezi to byl problém, protoze dalsich 20 lidi na ni muselo pokazde cekat).

Snazila jsem se ji to (jako hlasova vedouci) podat maximálně věcně, ale videla jsem skoro doslova, jak se ji rozmlzily oci a informace proletela skrz a ven. Žádný účinek.
    Zaroven jsem si vsimla, ze uz si z ni dost lidi dela srandu, ale ona se zjevne ve sboru citi dobře. Tak by bylo skoda, aby prisla o svoje safeplace kvuli tomu, ze trčí.

Jak s tim pracovat?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    POZITRON: Byla jsem v Adicare.. platila jsem 5,900,-

..a dneska mi přišla velmi obsáhlá zpráva... PAS, rozjetý úzkosti a deprese z nastřádaných událostí, souvisejících s neporozuměním sama sobě.
    Doporučení na terapie k podchycení depresí a podpůrný služby pro dospělé s PAS v Nautisu.
    Co se tím změnilo? Můj život mi tím dává smysl. To, co jsem si o sobě dávala dohromady poslední dva roky, a o mých synech posledních sedm let, už není jenom nějaký moje delulu - ta externí validace je pro mě stejně důležitá, jako když mi po několika letech konečně diagnostikovali průser v koleni a došlo to k řešení, místo kecuů, že mám prostě míň cvičit, to, že někdo uzná vaše potíže, že si prostě nevymýšlíte z trucu a nudy nějaký pseudoproblémky.
    Prostřední syn už má diag. ADHD a vzhledem k tomu, že je můj obtisk skoro ve všem, sama tohle kolečko už podstupovat nemusím.
    Až si projdu truchlenim, co jsem to dětem udělala, že mají ode mě takový vklad do života, budu jim snad schopná pomoci se s tím nějak popasovat a projít si tím trochu líp, než jsem se s tím evidentně plácala/plácám sama. Snad rostou do doby, kdy jim bude neurotypická společnost trochu víc rozumět, když se to dostává víc a víc do povědomí (a přibývá diagnostikovaných, děti i dospělých).
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    International ADHD Awareness Day - Solidarity HealthShare
    https://solidarityhealthshare.org/international-adhd-awareness-day-working-with-our-genes-to-foster-hope-and-healing/

tak, ja nevim.. vsechno nejlepsi vam vsem, asi.
    ahaha.
    za me to teda spis nutne neni, ale kdo ja sem, ze..
    TOTALLYDIZZIED
    TOTALLYDIZZIED --- ---
    EADENN: to je nadherny, lepsi shrnuti vlastni hlavy jsem necetl
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    EADENN: No to je právě ta autistická stránka. My si nejsme nikdy ničím jistý a bojíme se, že zase něco poděláme ve vztazích s lidma.
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    POZITRON: u dětí nevím :(
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    POZITRON: pardon, to H tam nema byt nikde, hyperaktivni neni a uz koncim. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Já jsem vycházela z toho, že Kaiafox tu psala, že si to v Inepu zaplatila, tak jsem myslela, že se tam tak jako tak platí. Super že ne, hyrax a pak rovnátka úplně stačej. :)) Plus kamarádka zaplatila synovi v Inepu tu diferenciální diagnostiku a to byla šílená raketa.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KROPUCHA: jasný, chápu. aha, takže když si člověk počká, tak to má zadarmo? jsme se synem na pořadníku a máme počítat půl roku, mezitím ale jdeme za měsíc k obyč psycholožce na pojišťovnu, v PPP na to dost spěchaj, aby mohli napsat finální zprávu. každopádně máme z předškolního věku z PPP napsané ADD, ve škole od učitelky (ona je i speciální pedagog) ADD, tam má syn i PO 1. stupně a teď z PPP ve druhé třídě ADHD a možná i autismus nebo vývojová dysfázie, nutno dořešit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam