POZITRON: Byla jsem v Adicare.. platila jsem 5,900,-
..a dneska mi přišla velmi obsáhlá zpráva... PAS, rozjetý úzkosti a deprese z nastřádaných událostí, souvisejících s neporozuměním sama sobě.
Doporučení na terapie k podchycení depresí a podpůrný služby pro dospělé s PAS v Nautisu.
Co se tím změnilo? Můj život mi tím dává smysl. To, co jsem si o sobě dávala dohromady poslední dva roky, a o mých synech posledních sedm let, už není jenom nějaký moje delulu - ta externí validace je pro mě stejně důležitá, jako když mi po několika letech konečně diagnostikovali průser v koleni a došlo to k řešení, místo kecuů, že mám prostě míň cvičit, to, že někdo uzná vaše potíže, že si prostě nevymýšlíte z trucu a nudy nějaký pseudoproblémky.
Prostřední syn už má diag. ADHD a vzhledem k tomu, že je můj obtisk skoro ve všem, sama tohle kolečko už podstupovat nemusím.
Až si projdu truchlenim, co jsem to dětem udělala, že mají ode mě takový vklad do života, budu jim snad schopná pomoci se s tím nějak popasovat a projít si tím trochu líp, než jsem se s tím evidentně plácala/plácám sama. Snad rostou do doby, kdy jim bude neurotypická společnost trochu víc rozumět, když se to dostává víc a víc do povědomí (a přibývá diagnostikovaných, děti i dospělých).