QUANTI: Kontext: mám dg. AuDHD, ADHD cast celkem brutální, co není jednoduchý v podstatě nezvládám používat, teď jsem vyhazoval 6,5kg prošlé many protože můj mozek.
Druhá věc je, že mám potřebu kofein když už (jednou za týden max) tak aby ho bylo tak akorát, nemám rád ten lehký stav že mě to spíš ruší než pomáhá a předávkování je hnus, to mezi tím mám asi centimetr široké a ta dávkou u kafe je v podstatě nemožné se do toho strefit. I kvůli dalším faktorům týkajícím se trávení toho co ten den jím a tak. Už jsem lepší v tom to vnímat a trefovat, ale i tak je to 1/4 strefa a to si fandím.
Disclaimer: zní to kontroverzně pro normís, ale v tomhle klubu se asi nebudeme zaklínat tím co je normální.
Podstatné: kofein je za mě ideální šňupat, člověk si může velice přesně určit dávku co potřebuje (tu si postupně najde od spoda, žádný hazard), funguje to pro většinu lidí co znám líp než orálně, nemá to takový negativní vliv na spánek (pro mě zcela zásadní), předávkovat se mi nikdy nepovedlo, u pití kafe naopak nezřídka. Další zásadní věc je že si tím nezaseru tělo, chci to jen tam kde to dělá užitek, v trávení to je bych si dovolil tvrdit naopak. Účinkem je to subjektivně něco mezi běžnou dávkou zeleného čaje a běžnou dávkou ritalinu, čili fajn věc na sebe optimalizaci, léky na ADHD se naopak snažím brát minimálně, i když lepší než amph, pořád je to dělová koule.
Praktické: odsypat trochu čistého kofeinu z vialky zabere pár vteřin a k pití si můžu dát.
Nejsem si jistý jestli kafe pijete utilitárně jak já nebo to s vámi nic nedělá a jde jen o chuť (nepochopitelné pro mě), ale IMHO je to s tím šňupáním zajímavé info, kdybych věděl dřív omezím dřív třeba ten ritalin.