• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    PECA
    PECA --- ---
    HEAVYN: Protože jinak bys to přes 3G platil. Neplatíš jenom data koupená na Amazonu. Obsah poslaný třeba emailem přes 3G normálně platíš, proto si to většinou lidi vypínají :-)
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    JYRKA:
    STARE_CASY:
    Dík za osvětu. Respekt odebírám, ale nevšiml jsem si ničeho.. kouknu..
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    HEAVYN: aha uz to asi vidim, mel jsem vypnuty todle Whispernet Delivery Over 3G na strankach amazonu
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KUBIS: Záleží na zdrojovém formátu. například knihy od Domina jsou sázeny v InDesignu a nesly si sebou tuto informaci - a ještě ke všemu ne všude, ale jen některé kapitoly. Včera jsem si knihu v pohodě rozečetl a pak jsem se opotil, když jsem došel ke druhé kapitole.
    Pak jsem doma testoval a v MobiPocketu na počítači se pomlčky nezobrazovaly, v Kindle ano. Po odstranění volitelných dělení v celém dokumentu ve zdrojovém ePUB a následném převedení do Kindle problém zmizel.
    Psal jsem to sem pro info pro další pachatele převodu, protože o tomto bugu jsem zatím neslyšel.
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    zkousel jsem ted pridat si ty zpravy z idnes, ono to neumi prijit pres 3G kdyz mam verzi 3G? pise ze ceka na wifi
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    VLASTIS: taky o nicem takovem nevim
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    CARTMAN: Kinde DX mi dela to same... bohuzel dost nepravidelne... puvodne jsem podezrival uriginal pouzdro, ale dela to i bez nej... ted zkousim, zda za to nemuze 3G...
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    STARE_CASY: idnesem myslis tu verzi zdarma( nevim jestli je jina)?
    ctu temer denne a nesetkal jsem se tam s tim ( mam kindle 3 kbrd bez patchu a cracku)
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    CARTMAN: ok tak to nepomolho kindle se pres noc vybil z plneho nabity na asi 20proc... no tak to sem zvedavy asi nezbyde nez nainstalovat usbnetwork a pres ssh zkusit na neco prjit :(
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    MELOUN: to je normálně neviditelný znak vložený do slova, který slušnému softwaru říká, že v tomhle místě lze slovo bezpečně rozdělit. Při sazbě se používá poměrně často.

Nicméně Kindle místo toho, aby takový znak nechal neviditelný a alespoň ignoroval, tak ho zobrazí vždy jako rozdělovník. A setkávám se s tím dost často u Respektu, iDnesu apod.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    JYRKA: co presne je "volitelné dělení slov"? marne vzpominam ze bych to anebo pomlcku jako deleni slov v kindlu nekde videl..
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    To je bordel tohleto. Kindle zobrazuje volitelné dělení slov rovnou jako pomlčku.
    (je to znak ­)
    Pak vypadáme jako paka, který neuměj udělat pořádnou knížku a musíme psát těm, kteří si knihu koupili. A zrovna Agenta bez minulosti jsme propagovali všude možně...
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    MEDWYN, MEDWYN:
    Tak nakonec nakoupeno v kamenne prodejne "PC World" v obchodnim dome Jervis v centru Dublinu.

Za 109€, krasna prace.
    Uz se mi nabiji :-)
    FEAINNE
    FEAINNE --- ---
    SKATEMURAI: Převáděl jsem pdf jak pouhým posláním na mail, tak v calibre a vždy to "nějak" překousalo.
    Pro calibre je důležité nastavit výchozí kódování češtiny. Obvykle je to windows-1250.
    Mám kindle 3, ale nečekám, že by se to lišilo.
    TWARR
    TWARR --- ---
    no jeste je v menu reset to factory defaults, tak ja nevim ... ;)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Restart funguje, ale to nepomaha :). Asi pude na reklamaci ...
    TWARR
    TWARR --- ---
    kazdopadne by to tak melo bejt i u k4, protoze to v troubleshootingu nemaj rozdeleny na verze

Amazon.com Help: Troubleshooting Your Kindle
    http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_cu_T16_518316_ph_kindle_ktroub?ie=UTF8&nodeId=200510540
    TWARR
    TWARR --- ---
    jo tak to bylo na k3, kdyz jsem to ted udelal na k4 (abych to vyzkousel a nepsal bludy), tak se mi na displeji ukazalo, ze mam vybito ;D tak du nabit a napisu pak ;DDD
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MUXX: Tak to nepomuze, neni tam nejakej Hard Reset ?
    MUXX
    MUXX --- ---
    SMOKY: 15vterin podrzet tlacitko zapinani
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam