• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KAMIONG: Já nevím, než si člověk koupí čtečku, neměl by si udělat aspoň základní výzkum? PDF se ti zobrazí celkem slušně na větším tabletu, ale na čtečce je to skoro vždycky vopruz největší. (Když jsem ještě měl Bookena, jedna stránka PDF se mi zobrazovala napětkrát. To se fakt nedalo.)
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    KAMIONG: pdfko máš prostě lepší si převést do něčeho snesitelnějšího, existují i online konvertory, takže to jde udělat hnedka a nemusíš nic stahovat.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    WITTGENSTEIN: no, tak to je pro mě trochu překvapení :/ ale díky za info...
    DSMID
    DSMID --- ---
    WITTGENSTEIN: S tím nelze než souhlasit.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    DSMID: Ale i tak je to pošetilost. Těžko by člověk hledal formát, který je vůči čtečkám nepřátelštější.
    DSMID
    DSMID --- ---
    WITTGENSTEIN: PDF se dají na Kindlu číst, ale jedině v KOReaderu/Libreratoru.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KAMIONG: PDF a Kindle nejdou dohromady. Ani starý PDF.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Ahoj, tak jsem dneska rozbalila Kindle, natahala do něj pár knih z Ebookeater stránek a Kindle hlásí, že jsou ve formátu new pdf, který není podporován. Předpokládám, že by mohl být nějaký konvertor z novýho pdf do starýho... je?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    JINX: Nejlepší je generovat dvě verze. 10 stran a plný počet. Hotový epub jde odmazat (já používám AbiWord). Ale jde to i ve zdrojáku, nebo převodem na jiný formát. Podrobněji to můžeme rozebrat tady:
    [ Elektronické knihy - tvorba a příprava ]
    JINX
    JINX --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s generovanim nahledu (epub/mobi) ? napr. prvnich 10 stran.
    JENDAR
    JENDAR --- ---
    ADITU: No ja to prave taky vzdycky hodim do baglu a necham to tam hazet pul dne :D ..ale chapu ze chces neco pevnejsiho, jenom by me u tohohle schazela ta "kapsa na ruku" ze vnitr obalu, drzi se to pak uplne samo:)
    JAKUBVLASAK
    JAKUBVLASAK --- ---
    nemáte někdo prosím slovník ze španělštiny pro kindle? stáhnul jsem tenhle: http://evilgeniuschronicles.org/.../my-free-and-open-kindle-formatted-spanish-to-english-dictionary/ ale bohužel mi při čtení neukazuje slovíčka (najedu kurzorem a nic se nestane).. dík! můžu za něj nabídnout nějaký tituly ve špánině :)
    ADITU
    ADITU --- ---
    JENDAR: já se ke Kindlu vážně nechovám nijak šetrně - v tom batohu s ním tahám 15+ různých předmětů od knih, přes krabičky s jídlem, externí HDD ... až po mobil a peněženku. Ta směska prostě imho má výraznou šanci kindla jenom v gumičkách slušně omlátit. Takže nakonec jsem šla do tohohle "vaničkovýho" a zatím spokojenost. Drží se mi trošku jinak, než to staré, protože má širší pásek, ale už si zvykám. Vypadá dostatečně pevně a odolně, takže se nebojim tahat ho každodenně jen tak v báglu... prostě zatím dobrý.
    Jen přemýšlím, jestli eshopu napsat, že by si mohli aktualizovat obrázek - to poutko není na konci ustřižený hranatě, ale oble.
    JENDAR
    JENDAR --- ---
    ADITU: Mam obal se ctyrma gumickama a takyho taham denodene a zatim si nemuzu stezovat. Myslim ze se toho zbytecne bojis :) A uz ho mam urcite pres rok a pul, mozna dyl. a vypada jak novej.
    Classic Tab Cover for Kindle Touch and Kindle Paperwhite
    http://www.belkin.com/us/p/P-F8N718/
    DSMID
    DSMID --- ---
    Čeština pro Paperwhite 1 už je taky k dispozici:
    Čeština pro Kindle Paperwhite 2 | Eboocek.cz
    http://www.eboocek.cz/2014/02/cestina-pro-kindle-paperwhite-2/
    HANELA
    HANELA --- ---
    ADITU: mám tohle pouzdro.
    Amazon Kindle 122 | Alza.cz
    http://www.alza.cz/amazon-kindle-122-d349349.htm
    Má tedy taky lampičku, ale extra, ovšem já ji s sebou nenosím, ani nevím už, kde je.
    Mně se moc líbilo barevně, dostala jsem je loni k narozeninám, ale koukala jsem, že se začíná trochu párat. Ale já čtečku nasím každý den v kabelce a pokaždé cestou do práce čtu, tak asi to má nárok :)
    ADITU
    ADITU --- ---
    HANELA: jak pise ARXIE - byl to problem amazoniho pouzdra. Od te doby moc neduveruju pouzdrum, ktera se vyskytuji ve variante s lampou a bez... a tem s lampickou o neco vic :) mimo to ji nevyuziju.
    ADITU
    ADITU --- ---
    MA747: libi! Diky, jsem ti zavazana :) na podobne pouzdro, jako je toto, jsem zatim narazila vzdy pouze ve verzi s gumickama. Asi mam vybrano :)
    HANELA
    HANELA --- ---
    ARXIE: aha, tak to jsem ani nevěděla...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam