• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    Ahoj, mám Kindle 3 Wi-Fi, očividně mi odešla baterka (spustí se, funguje během připojení do sítě). Objednal sem si novou přes baterie24.cz, ale na baterku se nespustí, zkoušel jsem nabíjet etc. Ale nefungovalo. Netušítě, kde bych mohl v Praze v kameném obchodě vyzkoušet novou baterie do Kindle 3 a v případě, že by fungovala tak koupit? Nechce se mi hrát na hru pošli a vrať s eshopy :) . Díky za tipy. Případně nemá někdo doma novou baterie pro K3 Wifi ?
    BOXY
    BOXY --- ---
    Kdyby někdo sháněl Kindle 3 (wifi) - prodávám od koruny přes Aukro: http://aukro.cz/amazon-kindle-3-keyboard-wifi-i5433658127.html
    JUDE
    JUDE --- ---
    ehm a co takhle? :-) https://www.youtube.com/watch?v=t-03jlcGL1U cca od 5 minuty je to zajimavý :-)
    JUDE
    JUDE --- ---
    SUMI: normálně to funguje bez problémů - ale nejdřív si zkus par dní s reklamou a uvidíš jestli ti bude vadit nebo tě rušit - máme 2x kindle pw jedno jsme nechali odreklamovat - a dodnes těch vyhozenejch prachů lituji - měl jsem si koupit radši nějakej ten kontent než dělat takovou blbost ...
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    SUMI: Nezkousel, kup to bez reklam na amazon.de
    SUMI
    SUMI --- ---
    Ahoja, přemýšlím o přechod na novější Kindle, konkrétně PW2. Verze bez reklam jsou u většiny prodejců vyprodané. Tak se chci zeptat, jestli jste někdo nezkoušel odstranit reklamy přes amazon (za 20 dolarů)?
    Díky za info. :)
    Bohužel to na mém amazon účtu nemůžu najít (asi protože můj stávající Kindle reklamy neobsahuje).
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Takže EBSCO se moc s Kindle nekamarádí, protože jsou to chráněný pdf nebo epub..:-( ale nějaká cesta se snad najde;)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    ERGOSUM: hmm, právě, že mě nezajímá moc levné čtivo, ale naopak to co bývá v knihovnách označeno nálepkou STOP :-)) ... našel jsem, že brněnská MZK má pro členy přístup do EBSCO Public Library. To je přesně to, kde si vyberu:-)

Přístup do kolekce e-knih Public Library Collection™ | Moravská zemská knihovna v Brně
    http://www.mzk.cz/aktuality/pristup-do-kolekce-e-knih-public-library-collectiontm

ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FARFELOO: "jestli nějak v česku funguje půjčování e-knih v knihovnách?"
    Moc ne. Prakticky "vůbec". Nicméně dostupnost levného čtiva, či zdarma je slušná.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KAZATELL: Jen pro info všem: už se to jmenuje BookDrop a lze to najít tady: https://getbookdrop.com/
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Cítil jsem se doslova osvíceně, když jsem přišel na to, že si musím pořídit Kindle Paperwhite, protože mi obrazovka tabletu a mobilu kazí spánek, pokud je zapnu ve tmě. Začal jsem zjišťovat co to všechno umí a myslím, že z propojení Readability a Send to Kindle budu nadšenej, cílem je hlavně číst webový články. Ale když už má člověk Kindle, tak se možná dostane na knížky a tak jsem se chtěl zeptat, jestli nějak v česku funguje půjčování e-knih v knihovnách? Jde mi primárně o anglický knížky, pokud by bylo i něco v češtině, je to příjemný bonus... Díky!
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    DEMONOFANARCHY: Calibre umí zknížkovat RSS. Mám odzkoušeno netřeba nikomu nic svěřovat. A když na to příjde, umí poslat i do kindla.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Pouzivate nekdo fabreadly? Jsem novacek mezi el knihama a kindlem mel jsem ipad ten jsem prodal a koupil kindle, hodne veci ktere prectu denne mi vypadnou z RSS. Nicmene fabreadly jsou cinani, tak uplne nevim zda jim sverit svuj google account:-)
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    http://www.ebooky.cz/kindlebox-uzitecny-pomocnik-pro-majitele-ctecek-amazon-kindle/
    Už sem to zkusil a přišlo to... Sice to v názvu knihy nechalo místo písmen s háčkama otazníky, ale v knize to vypadá že jsou všechny a že kniha je celkově v pořádku
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Tak už jsem konečně našel ten článek a jedná se fci Kindlebox která je přiřazená k dropboxu kam to do složky kindlebox nahraju a pak se mi to automaticky pošle do čtečky... Jen to nemám ještě vyzkoušené
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MJAK1329: ne, konvertovala jsme epub na mobi
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MJAK1329: On Libre Office doc i docx umí. Dokonce má i dávkový převod. Calibre umí i doc, ale čím dřív se binárního slizu zbavíš tím líp.
    Je tedy pravda, že Word umí(nejspíš schválně) odt hůř než Libre Office doc/docx. Docx jsem vzal zatím na milost a dávám ho do Calibre přímo. Když ale něco upravuji, uložím do odt.
    MJAK1329
    MJAK1329 --- ---
    ERGOSUM: Záleží, v čem je zdroj. Vycházím z předpokladu, že bude spíše v doc, než odt. Pak mi přijde logičtější a spolehlivější konverze doc->docx ve Wordu.
    Ale pokud je zdrojem odt, tak máš samozřejmě pravdu. Totéž pokud není k dispozici Word.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MJAK1329: Obecně doporučuji dokument v Libre Office uložit jako odt a použít nativní konverzi v Calibre. Už jen proto, že jde o příbuzné dobře zdokumentované formáty.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    LEFTY: Nee ale kdysi jak uz jsem psal jsem cetl cosi o nějakém amazon cloudu kde kdyz se da ePub tak by ho to melo prekonvertovat ale uz sem to pak nenašel
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam