• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHUCKEBONOThe Walking Dead
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    CYBERKOTLIK: Spánková deprivace ho má zlomit, ano. A to, co říkáš - dát na výběr "hraj se mnou, nebo pozabíjím kámoše" je ve skutečnosti hloupý, protože z čistě logického hlediska by předstíráním nic neriskoval, protože kdyby nepředstíral, tak by mu kámoše pozabíjel určitě, když bude předstírat, má šanci se mu dostat do zad a zabít ho. Ne, Negan chce, aby se dotyční sami rozhodli a aby se ztotožnili se svou rolí a nemohli si to omlouvat tím, že neměli na výběr. Negan nechce loutky, které mu slouží jen když se dívá, ale vazaly, kteří sami vyvíjejí aktivitu.

    Jinak k tomu, co se děje v Alexandrii - zatím to má jasně daná pravidla. Když nechceš vzpouru, nesmíš příliš tlačit na pilu, ale vzbudit dojem, že když budou dodržovat pravidla, budou v bezpečí a zároveň, že pravidla jsou splnitelná.
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    CYBERKOTLIK: ja myslim, ze neco takovyho rika vsem (zensky vs zabijeni), nejdriv cloveka zlomi fyzicky a silenou hudbou a pak mu poskytne neco peknyho, jako ten bejvak co mu nabizel ..
    jinak ja se na to divam zas tak, ze Rick a spol uz si byli moc jisty, ze jsou silny a nic se jim nemuze stat a v tom prislo to nejhorsi doposud.. ale souhlasim s tebou, ze Rick uz me vubec neba..
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    THOMASMORTA: no to tam meli doted, nez Rick zpunktobal ten prepad trafa - ted to vypada, ze se jim tam 2x tejdne projede particka, veme si co chce a obcas nekoho zastrelej.

    SHEDLO: byl blbej a sel pesky po ceste:)) to by ho nasel i slepej.)
    Uveritelnej celkem je - vzdycky se po dark age najde nejakej nejvetsi sef, kterej nasilim sjednoti mistni warlordy a stane se prvnim cisarem. Akorat tech vykecavani se tam ma na muj vkus moc.
    No ale to co dela s Derrylem - spankova deprivace stress apod - sou vyslechovy metody, ne metody, ktery ti maj zajistit jeho vernost. To ma za ukol zlomit odpor a dostat z nej info - jenze on nechce zlomenyho derryla, to by mu byl k nicemu. Kdyby mu rek: hraj se mnou a dostanes zradlo zensky a motorky, hraj proti me a pozabijim ti kamose - tak by imho dosah daleko vic (teda predtim, nez mu zabil kamose:)

    Podle me je to klasicky neduh toho, ze serial ma hodne serii a scenaristi se v kazdy dalsi snazej vymyslet neco drsnejsiho nez predtim. Meli tu guvernera, meli ty lidozrouty (kde to vypadalo az trapne beznadejne a pak lusk prstama a osvobozeni) tak ted se snazej tu bezvychodnost vydojit jeste na vyssi level, aby to bylo silnejsi nez predtim.
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    CYBERKOTLIK: tak jsi videl, co se stalo typovi, co chtel vzit krample, ne? Negan je dle myho celkem uveritelnej, chybi mu sice na rozdil od bosse jakyhokoli gangu penize, ale ty jsou v postapokalyse stejne k prdu, ma zdroje a kdyz neposlechnes, prijdes o nekoho na kom ti zalezi nebo o svuj zivot.. na Darylovi prave ukazuje, jak postupne z lidi dela ovce, pouziva celkem klasicky techniky, takze mi to neprijde zbytecny, ale naopak to odpovi na otazku, proc se nikdo z nich nevzbouri..
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    CYBERKOTLIK: Vedlejšími postavami myslíš ty důchodce, děcka a další civili? Rick je nestihnul naučit pořádně se bránit chodcům - i při koordinovaném odlákání stáda měli ztráty, natož kdyby odjeli ven.
    Navíc - co vlastně lidem v Alexandrii chybí? Mají jídlo a zdi. Negan je chce práceschopné, takže z pohledu toho posledního z posledních jsou na tom lépe pod ním, než venku.
    A co se týče toho "celého arzenálu": Rick není blbej, je mu jasné, že je Negan pozoruje z okolí. A že bude chtít zpátky zbraně ze své základny. Ale vsadím se, že si pár zbraní zakopali v těch prázdných hrobech - viděl si snad, že by Spasitelé sebrali Rickův Colt Python (který má dost specifické náboje, proto to není zrovna ideální zbraň pro survival)? Navíc Spasitelé stále nevědí o tom, že Eugene, kterého většina považuje za zbytečnou osobu, umí vyrobit nové náboje - potřebuje k tomu jenom prázdné patrony (Tara ví, kde jich sehnat celou hromadu) a střelný prach, který nejspíš taky umí vyrobit. (Eugene je jedna z mých nejoblíbenějších postav - v minulých dvou sezónách bylo celkem dost náznaků, že zná spoustu užitečných věcí - včetně zemědělských komodit, jak vyrobit jednoduchý filt vody, jak nenápadně zničit techniku, jak vyrobit náboje - a k tomu se a) umí tvářit neškodně a b) je dobrý lhář, takže hlavní význam scény, kdy předal návod na výrobu nábojů Rickovi, je nejspíš ten, že z něj Spasitelé tuhle informaci nevymlátili, když ho zajali; zkrátka, je to geniálně vymyšlený support charakter, který sice sám nepřežije, ale čas od času vytáhne nějakou znalost, která skupině dá nečekanou výhodu).
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    THOMASMORTA: Myslel sem vetsina tech vedlejsich postav (je jasny ze ty hlavni se chtej pomstit) - takhle neprezijou taky. A ty hlavni postavy - lepsi je zdrhnout s celym arsenalem a nekde daleko se zregenerovat, zesilit a vymyslet plan, nez tam zustavat s jednou bouchackou.
    Kamkoli - ty amazonky taky radsi zdrhly, nez aby otrocily.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    CYBERKOTLIK: Za normálních okolností by se většina zdejchla?
    Problém je, že většina obyvatel Alexandrie není schopná dlohhodobě přežít mimo zdi. Druhý problém je, že Negan vládne široko daleko - kamkoli se vydali, tam narazili na Negana, takže nikdo nemá představu, kam by vlastně měli jít.
    Maggie, Sasha a Rosita zůstávají kvůli plánování pomsty; uvidíme, jak zareaguje v blízké době Tara; Eugene zůstává prostě s lidmi, o kterých ví, že bez nich nepřežije, Rick je paralyzovaný, protože je mu jasné, že kdyby on utekl, Negan zmasakruje někoho z Alexandrie. Carl plánuje vlastní pomstu. Michone očividně také něco plánuje - podle minulé série se jí nechce opouštět domov, protože to z ní dělá monstrum. Aaron má představu, co je tam venku a chce prostě zůstat s Erikem.
    Co se týče dětí, tak se vzpurným šlechticům brali do zajetí děti, které byly následně vychovávány na dvoře loajálního šlechtice. Aby si Negan dělal ze Svatyně školkj, na to nemá kapacity - ale třeba brzy zajme Carla.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    Me to teda dost nebavi ta sedma serie - fear the walking dead uz mi prijde o uroven zajimavejsi.

    Po zcela iracionalnim finale je to desne ubreceny a roztahany. Negan se vykecava jak nekde na talk show a je nejak divne napsanej: na jednu stranu vladne pomoci teroru (coz je beznej zpusob vsech mafii gangu apod), na druhou stranu tam zkousi scenaristi nejaky smesny a uplne zbytecny manipulace s derrylem.
    Rick se sice snazi hrat novy a novy urovne zoufalstvi a stresu, ale zkratka se uz na ten jeho ksicht neda koukat, vsechny naboje si vyplacal uz pri smrti ty manzelky. No a hlavne pokracuje v serii zcel nelogickych rozhodnuti danych tim predchozim finale - i ten Carl ma vetsi schopnost logicky uvazovat nez on, jako "vudce skupiny" je zcea nepouzitelnej.
    Zaroven nechapu, jak chtej zduvodnit, ze tam vsichni zustali otrocit - za normalnich okolnosti by se vetsina lidi okamzite zdejchla hledat lepsi zivot nekde jinde, a zustalo by tam jen par troubu kvuli Derrylovi. Kdyby jim vzal aspon deti (Carla a tu jeho buchtu a vsechny dalsi), jak se to odjakziva delalo, tak by to trochu melo smysl, ale takhle....

    Libili se mi ty zasypany zombici - a naopak udesny bylo, jak ta buchta scoutuje neznamou osadu tim, ze vleze doprostredka mezi baraky - survival instinct nula, meli ji strelit do hlavy a jeste by to bylo vuci ni laskavy.
    Taky se mi libilo, ze nasli odvahu oddela alespon jednu hlavni postavu.
    MASLIX
    MASLIX --- ---
    THOMASMORTA: Jo přesně ten. Neni tam receno (pokud si spravne pamatuju), ze pochazi z te plaze, jeji mama ho klidne mohla mit driv. Navic Negan ma unikatni talent klast neprijemne otazky, a Tara neni dobry lhar.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    MASLIX: Ten náramek s mušlemi, které nejspíš získali po přestěhování k oceánu? No, kdyby je Negan poznal podle toho, tak o nich nejspíš ví celou dobu.
    MASLIX
    MASLIX --- ---
    ja myslim, ze ten naramek, co Tara dostala od jedné z tech amazonek, ji prozradi....Negan nebo nekdo jinej si ho urcite pamatuje, uz ted z toho mam nervy :-)
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    NJORL: Přesně! Měli by si rozbít držky a pak na sebe vzájemně útočit přes média! :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ICELANDBOY: Bylo to napsané speciálně pro seriál, nejspíš to sehraje v druhé polovině seriálu... Ale bylo to opravdu slabé. Jediný okamžitý projev v ději je ten, že Tara má tajemství, které může výrazně zvrátit situaci... V této sérii zatím nejslabší díl, a to jsem se na zkoumání okolí docela tešil.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    neserou nekoho lidi, co nedokazou oddelit fikci a realitu?
    NJORL
    NJORL --- ---
    Me zas sere kdyz se dva herci, na jejichz nenavisti je postavena momentalne atmosfera serialu fotej tak jako dole.
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    HACECKO: mozna, je to jedna z variant..ja mam jinak ty "kecaci" dily pomerne rad, ale tohle mi vylozene nesedlo...a trosku me zacina stvat, jak se ten pribeh vetvi porad dal a dal..Ezekiel, ted zas tyhle Amazonky...a treba o Carol ted zase 4 dily ani zminka :/
    HACECKO
    HACECKO --- ---
    ICELANDBOY: To mas blbej pocit. Amazonky maj zbrane a jeste budou hrat urco v pribehu roli. Podle me se vsechny Neganem vydirany skupiny spoji v boji proti nemu.
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    6.díl...mno...mám pocit, že kdyby nebyl, tak se vůbec nic nestane..
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    best friends :)

    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam