ERGOSUM: mě se to taky prohledávat nechce, proto jsem vznesl dotaz na něco osvědčenýho, jerstli někdo víte, že něco takový funkce má, než se na to vrhnu. :) ...právě abych netrávil měsíc instalováním a zkoumáním stovek polofunkčních programů... .)
...nějaký tipy jsem dostal, řešení moc ne, takže - jako dycky - vyhradím si na to o prázdninách týden dva (jako předloni), a nakonec zase skončim u toho trapnýho winampu a zavirovanejch windows... :( ...to mě mrzí, že v 90 procentech dostanu na všechno vždycky odpověď "jo určitě to jde nějak ale jak konkrétně to vlastně nevim". to je zbytečný řikat, to vim taky, že to nějak jde... :) ale neber to jako prudu...
co se týče vyrovnávání hlasitosti - ano, jde to ošetřit předem, ale pro nasazení, jaké plánuju pro tuhle funkci (pouštění hudby v baru, kdy si často někdo přinese svoje věci a chce je hned pustit atd. je nemyslitelné nutit lidi pouštět nějaký skript na normalizaci apod., navíc na tak málo výkonném stroji, jaký tam je, a že to v reálném čased třeba není úplně super kvalitní je jedno, neni to nějaká hifiposluchárna vážný hudby), to prostě není vhodné, vím co chci - "realtime" normalizaci (gate, komrpesor nebo tak něco)...
co se týče monitorů - překvapivě vím, že linux může mít víc ploch, dokonce že i umí využívat dva monitory (i když často s velkými obtížemi danými kartou a ovladači, ale to už jsem po pár týdnech rozchodil), ale jde mi o to, že jsem zatím na linuxu nepotkal (ale je pravda, že taky zatím nijak intenzivně nehledal, to jsem chtěl začít dělat, až po tom, co tady dostanu tipy na nějaké osvědčené) video přehrávač, který umí na jeden monitor (do jednoho okna) posílat obraz a na jinej monitor (v druhym okně např.) ukazovat ovládací prvky+playlist. většinou má obraz "integrovaný" ve svym ovládacím okně a umí maximálně fullscreen na monitor, na kterym právě běží (některý se nepochopitelně naopak "fullscreenujou" na jinej, resp. primární), ale to zase skryje ovládání... využití: jeden monitor pro ovládajícího (aby viděl co pouští), druhej jako výstup na projektor "pro lidi"...
a co se licencí týče - neboj - pořešený to mám, platíme ose tak nehorázný částky i za hudbu, co si složim sám, že je to na blití...
ale hlavně to vůbec nesouvisí s mým dotazem. :/