CHOROBA: Ja jsem se chtel hlavne neco dozvedet, upgradovat to samozrejme taky jde (a nakonec jsem si udelal dalsi partitionu s 14.04 LTS 03, ale tyhle jsem se jeste nevzdal..), ale pokud by mi nekdo vysvetlil, jak je to s tema compat driverma vs. kernelama - viz ty moje 2 otazky a tak to to teoreticky mohlo bejt i rychlejsi a Linux by se ke me zachoval mene jako k ovci (bral moznost pouzivat 4 roky stary OS), coz bych ocenil..
Sem pod tim sestavenim kernelu cekal nejakou magii, kdyz si nekde stahnu projekt do nejakyho IDE a budu tam muset neco vyvadet.. ty ted pises install kernel driver, tak uz jsem delal mockrat.
Nicmene to vede, k obecny otazce (3) ma to vubec smysl zkouset, ve smyslu jaky jsou empericky zkusenosti s novejma kernelama ve starsich distribucich a jinymi slovy jak moc jsou ty distribuce na dane kernel privohnuty? Na tohle neznam poradnou odpoved.
Dal me zajima co se presne dosahne tim, ze ten kernel zbuildum na tom cilovym HW, proc si proste nemuzu stahnout hotovou image? Je to tak, ze se pri ty kompilaci zdetekuje, co je tam za HW a nejaky casti kernelu se zahodi a neco se tam injectne - ovladace do jadra od Nvidia a tak? A reverzne deje se tohle i pri prvni instalaci Linuxu na dany zelezo? Jak je vyhoda proti Win a Mac kde se kernel nekompiluje, ale presto tam jedou 3rd party ovladace?
DANYSEK: Myslim si, ze minimalne cast zacatecniku upgrady resit nebude, treba protoze skoncila predtim parkrat pri upgradech v terminalu, namisto Xek. To samy plati o bezpecnosti, kde zase plati, ze Linux je obecne hodne bezpecnej, takze to tam podle me dost lidi uz moc neresi.
Ze Alx je v novejsim kernelu jsem psal to vim, nicmene jsem resil, jak moc slozity nebo jednoduchy, nebo vubec mozny, je tam ho dostat niz. A nikde v dokumentaci, ani ve skriptu jsem nenasel, ze by to neslo.. treba jsem se spatne dival, ale jako uzivatel bych ocenil, kdyz uz vubec musim kvuli driveru resit nejaky skripty, kdyz aspon tohle meli osetreny ve stylu, sorry starej OS, kernel, balik.. exceptiona to nepujde.. naproti tomu dostanu nejaky priblbly kod, ze skript je rozbitej.. (protoze je pravdepodobne planej pro vyssi verzi compileru, nebo nema spravne osetrenou nejakou parsovani vyjimku, vetveni etc).
Jinak ja bych filosoficky daleko radsi pouzival to cemu se rika rolling distribuce, upgrady Ubuntu jsou porad lepsi, nez dead end v pripade Mintu - respektive zalohovani homu a seznamu baliku, pomoci toho priserne pomalyho backup toolu.. Jenze, co jsem si zatim nastudoval nejlepsi distribuce proste rolling nejsou.
A treba to upgradovani uz nepodporovany distribuce (nepodporovany z pohledu klasickyho upgradu - jsem jeste vcera netusil, ze neco takovyho vubec existuje) o 7 nebo kolik verzi by v mym pripade bylo, ikdybych nenarazil na problemy tipuju tak na 5 hodin a to je pomerne dost.. tak jsem se do toho pochopitelne nehrnul.