Na minulém počítači se mi při bootu Linuxu ukazovalo postupně "co se děje": co se kdy spouští za služby a tak. Teď na novém není od zvolení položky v GRUBu do objevení logovací obrazovky na monitoru žádný signál: jediné co se objeví je výstup fsck (tedy v ideálním případě, že je filesystém clean) a na chvíli splash animace.
Zkoušel jsem odstranit parametry "splash" a "quiet" u kernelu, ale jediné co se stalo bylo, že se přestala objevovat krátce splash animace při startu. Na monitoru bliká "no signal", což je škoda :)
Na intelové desce je integrovaná grafická karta, takže moje teorie byla, že ty výstupy jdou ve skutečnosti tam, zkusil jsem v UEFI přepnout z "auto" do "používám pouze nvidia kartu", ale bez výsledku (je to úplně stejné).
Specifikace:
Xubuntu 16.04, desktop Dell Precision T1700
$ lspci | grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GM107GL [Quadro K2200] (rev a2)
driver grafiky: nouveau
Protože jde o kosmetickou záležitost (po nabootování vše funguje, akorát bootovací proces je "škaredý") nebudu používat nějaké hodně destruktivní či nevratné věci/testy, ale pokud byste chtěli poradit s něčím jednoduchým a "neškodným", co se dá zkusit (třeba pokusně laborovat s boot parametry pomocí "e" v GRUBu, to se vždy po bootu zase vrátí zpátky) budu rád.