CHOROBA: To vypadá dobře, jak bude chvilku čas, tak to vyzkouším. Díky :)
CHOROBA: ScientificLinux nemá co potřebuji, navíc je postavený na CentOS a OpenFOAM upřednostňuje Ubuntu. Jistě, asi by to na tom taky běhalo, ale... ale!
MARASAN: Na terminál jsem si už zvykl :) Nebylo to hned, ale co mi zbývalo?
tmux - nejsem si jistý, jestli tohle potřebuju. Na tom vzdáleném linuxovém stroji by běžela jen jedna úloha a já bych potřeboval čas od času mrknout na okno toho terminálu, co to dělá. Ty úlohy se třeba na 64 cores počítají několik dnů.
BorgBackup - vypadá zajímavě, asi ho vyzkouším. Nicméně to se musí instalovat? Radši bych nějaké Boot CD, které mi neovlivní systém. Každý další SW je komplikace navíc. Není něco jako je ten Acronis? Tím myslím BootCD + jednoduchá klikačka, abych se nemusel učit syntaxi hromady příkazů... :-/
RAINBOF: S rozdílností problém nemám, jde o to, že když přebíhám od jednoho systému k druhému, tak jsem si na linuxu nastavil Dekoraci oken tak, aby to vypadalo jako Win7, což mi dost usnadnilo ty časté přechody. Po pravdě - docela bych podobnou možnost uvítal i u Windows ;-)
Hardware: Pokaždé jiný. Věnuju se tomu ve volných chvílích v práci, takže vždycky vezmu nějaký volný stroj a zkouším. Obvykle jsou to klasické kancelářské stroje s CPU Intel i3/i5/i7, grafika většinou nějaká NVIDIA nebo integrovaná Intel. Fascinuje mě, že když třeba Kubuntu 14.04 běhala na jednom stroji úplně v pohodě, dal jsem tam nějakou vyšší verzi (16.04, 17.04), tak to v téměř čistém systému totálně zamrzlo právě při pouhé změně dekorace oken. To je špatně. Do budoucna uvažuju, že si koupím nějaký starší server a budu počítat na něm (např.:
https://pc.bazos.cz/inzerat/79992226/HP-DL580-G7-4X-E7-4870-40-cores.php).
RUDOLF: Chci se naučit jen to, co nezbytně nutně potřebuji pro svoje účely. Pro cca 5 příkazů nechci studovat všechny. To je zbytečné a neefektivní. A nudné :D
O zaplacení člověka jsem uvažoval, ale v této fázi na to nemám zdroje. Až budu mít nějaký grant, tak to nebude problém. Ale grant dostanu, až budu mít nějaké výsledky a kupu publikační činnosti. Do té doby se s tím musím nějak poprat sám.
Maca bohužel v dosahu nemám.