MCKIDNEY: Jsem dlouholetý uživatel Windows... Linuxu jsem se nebránil, ale nebyl důvod. Kvůli dizertaci jsem musel začít používat linux, tak jsem po prátkém průzkumu zvolil Ubuntu s KDE. Sedím u dvou počítačů současně a jiné prostředí mě pletlo, tak jsem si ten linux naskinoval jako Win7.
Na tom linuxu používám Salome-platform na generování výpočetní sítě (mesh) a OpenFoam na simulaci proudění (CFD). Oboje produkuje hodně dat... cca 1-2 TB/rok +/-
Hlavní pracovní počítač jede na Win7, které jedou už asi 5 let bez reinstalace a není důvod to měnit.
U linuxu je to jiné, tam jsem před lety začínal s verzí 14.04, která se mi moc líbila, ale po čase tam přestaly některé věci chodit jak měli, tak jsem postupně vyzkoušel vše až po poslední 19.04, kterou tam mám teď.
Protože relativně často reinstaluji systém na tom linuxovém stroji, potřebuji nějak oddělit data a přitom je sdílet s hlavním pracovním strojem s Win7. Tak jsem se rozhodl dát data na jiný fyzický disk, který po reinstall systému jen připojím, nasdílím pro Win7 a jedu dál.
Jenže toto mi zatím nefunguje, tak zvažuji, že prostě data budou na stroji s Win7 a holt budu muset po sítí přesouvat větší objemy dat...
Pokud máte nějaký nápad, jak dané procesy vyřešit lépe/jednodušeji atp. jsem otevřen každému nápadu. Základ je jednoduchost a odolnost.