• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KAERO: Nebude to tím, že Ubuntu není čisté Gnome, stejně jako Kubuntu není čisté KDE? Já to tak neměl ani na Debianu a nemám ani na Archu. A v obou případech jsem GUI instaloval do systému bez něj.
    KAERO
    KAERO --- ---
    HOWKING: Hm, ne, to byl Gimp 2.0. Stahnul jsem nejnovejsi Kubuntu do virtualu, tam je Gimp 3, tady mas screenshot - je tam nahled (nahled je na blby obrazek, narychlo jsem tam neco vytvoril). Podle me mas neco posahane, ze ti to ten opendialog jinak ukazuje v KDE a Gnome. Ale open-dialog podle me s desktopovym prostredim az tak nesouvisi, souvisi to s nejakym nastavenim cehosi a jak je program zkompilovany).

HOWKING
    HOWKING --- ---
    KAERO: Trojka?
    KAERO
    KAERO --- ---
    HOWKING: GIMP v mem KDE ma nahled:

HOWKING
    HOWKING --- ---
    KAERO: No já si kvůli tomu Gimp, nebo Firefox kompilovat pod KDE nebudu. Navíc to možná ani nepomůže. Třeba můj program byl pod KDE kompilovaný, neřekl si o speciální dialog, ale o obecný open dialog a dostal ten bez náhledu. Já jej nebudu psát zvlášť pro KDE s výslovným přáním o konkrétní dialog a pro zbytek světa bez něj, kde ten dialog z náhledem prostě dostane. Takže, jetli je v KDE někde zakopaný dialog s náhledem, který dostane jen Kate (či jiný soft speciálně KDE), tak je mi to k ničemu.
    A teď jsem si vzpomněl, že i Siril mám kompilovaný pod KDE a stejně dialog s náhledem nemá. A ten se nekompiloval pod QT jako můj program (a kde by QT mohlo být viníkem výběru dialogu), ale kompiloval se přes yay.
    Ty dva obrázky nejsou oba z KDE. To je stejný program (GIMP) spuštěný poprvé pod KDE a podruhé pod GNOME.
    KAERO
    KAERO --- ---
    HOWKING: ale to prvni, ani to druhe co ukazujes nejsou open-dialogy KDE, ale (nejspis) open dialogy GTK/Gnome. U mne open dialog spusteny KDE programem Kate v KDE muze mit i ten nahled vpravo. Jaky ti program zavola opendialog neni otazka prostredi ktere mas spustene, ale jak byl program zkompilovan. Takze i kdyz jsem v KDE, tak GIMP mi ukazuje GTK open-dialog. A kdyz pustis Kate v Gnome, tak ti ukaze KDE open-dialog.
    Takze jestli ti vadi ze v KDE mas spatne open-dialogy, neni to otazka destkopoveho prostredi, ale toho jaky program pouzivas.
    Ten rozdil mezi temi dvema obrazky co jsi tu dal je podle mne v tom ze jeden program si zavolal open-dialog se zapnutymi nahledy, a druhy s vypnutym. Qt open dialog ma tlacitka, kdy si muzu ten nahled zapnout/vypnout nezavisle na tom jak ho program zavolal. Narozdil od toho GTK open-dialogu, ktery vypada ze nema zadna tlacitka s nastavenim.

ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    HOWKING: To je přesně, co píše KAERO, tohle není KDE open-dialog, ale asi GTK? Otázka, jestli se to dá někde nastavit...
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    MRDAC_BEDEN: Jo, zdá se, že to co mi blbnulo už je v pořádku.
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    HOWKING: Jak to vypadá, už to funguje, můžu aktualizovat?
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    XARGH: Congrats. :)
    XARGH
    XARGH --- ---
    HONZA09: vychytavka ;)

zacinam se probirat starejma hrama z win raidu a kupodivu dost z nich funguje i bez registru! :)

hledal jsem funkcni nahradu za FolderFirewallBlocker nebo jak se ten bazmek na blokovani odchozich spojeni jmenoval a nasel jsem ji v programu OpenSnitch :)
    ZADNE HLASENI "DOMU" NEBUDE :D

HOWKING
    HOWKING --- ---
    A ano, máš pravdu. Mohu napsat program, který mi to nabídne i v KDE, ale takový pak není čistě multiplatformní, když ho píšu (v QT) s ohledem na to, aby běžel úplně všude, tak to udělat nemohu.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Gnome dá úplně doprava ještě pole s náhledem a informacemi (a také MacOS, Windows, Sun, s dalšími nemám zkušenost, ale věřím že ty taky :D)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KAERO: Třeba tady:

KAERO
    KAERO --- ---
    HOWKING: no vzdyt. Kdyz oteviram soubor pomoci open-dialogu od KDE, tak muzu snadno prepinat mezi seznamem, nahledy, nebo dokonce po prave strane mam cast kde vidim velky nahled daneho souboru. Ale kdyz mam program, co pouziva GTK open-dialog, tak je to zpytlene a tak siroke moznosti rozhodne nemam. Open dialog je jeden z duvodu proc se snazim vyhybat GTK programum. Nekdy ale prevazi kvality programu nad zvolenou grafickou knihovnou (Inkscape, Claws-Mail)
    Asi bych potreboval obrazek abych pochopil jake nahledy ti v KDE chybi.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Gnome je takový Arch. Umí jen nejnutnější a na zbytek jsou doplňky. Každý si přidá jen to co chce.

doplňky, co mi z Gnome udělají to co chci.

HOWKING
    HOWKING --- ---
    KAERO: 14. Března má vyjít 50-tka. Očekávám že to bude větší skok.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    KAERO: Ne všechno jde otevřít asociací, některé soubory jdou otevřít jen pomocí již spuštěného programu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam