ELLTY:
myslim, ze uz ted ma o tobe spoustu informaci spousta lidi, u kterych nechces, aby je meli.
a tedy proc jim poskytovat informaci jeste vic, ze :)
e odsuzovat ji, bez ohledu na to, jak moc silnou osobnosti se citis (protoze rekneme si to na rovinu, nikdo z nas ve skutecnosti ryze individualni neni, zkusenosti v podstate sdilime, stejne jako komunikacni vzorce atd. atd. viz. Durkheim a sebevrazdy), to neni jenom o sobeckosti (rikej tomu jak chces), to je o omezenosti.
nikoliv, to neni o omezenosti. to bys mohla vytykat otrokum ve starem rime, ze byli omezeni, kdyz nerespektovali usporadani spolecnosti a nesouhlasili s nemennosti sveho socialniho statutu. tak to proste neni.
navic, jak jsem uz psal, kolektiv anebo dav prokazuje ve svem chovani nizsi inteligenci nez sam jedinec. tedy nevidim duvod proc se podrizovat kolektivnimu rozhodnuti z nejakeho pochybneho principu, ze kolektivni rozhodnuti je nejake lepsi. na to ostatne dojely stare Atheny, kdyz si lidi zacali demokracii predstavovat tak, ze mohou hlasovat o kazde prkotine.
Myslet si, ze to, co si myslim ja, je ta "pravda pravd", to ..to je prece k smichu:)
ale to je prece naopak - ja zpochybnuju pravdu kolektivu. navic, jestli se maji zidi vyvrazdit (primer, taky to bylo kolektivni rozhodnuti nejvyssich papalasu, odsouhlasene tupym davem) nebo nemaji, to je otazka nejake pravdy nebo lzi?
Nenutim tebe ani nikoho jinyho zmenit nazor, ale zpusob, jakym ten nazor prezentujes, to neni uplne diskuze, ktera by k necemu byla
ale chapej, chtela bys ty snad diskutovat o tom jestli ja mam narok vlezt ti kdykoliv se mi zachce do tveho domu a kontrolovat jestli tam nahodou nevaris drogy? ty bys byla ochotna uznat, ze na tomto mem pozadavku je cosi legitimniho (ostatne, dohodnul jsem se na tom s Frantou a Pepou) a ustoupila bys mi? mno, mozna ano. mozna by sis o tom rada promluvila, probrala tento napad ze vsech moznych uhlu, promyslela benefity ktere tim pristi generace ziskaji... ale ja nikoliv. tohle je pro me vec principu.
a za dalsi, ja tu prece nikoho nepresvedcuju aby se nescital. to ja jsem zde v opozici vuci vetsinovemu nazoru, ze scitani je cool, pac z toho lezou zajimava cisilka a za normalnich okolnosti se k takovym datum nemame sanci dostat, protoze bychom byli vlaceni po soudech a nakonec bychom platili milionove pokuty.
No a ve vysledku, nez-li rvat a delat mala gesta, mozna by bylo nejlepsi emigrovat:)
jo, a pokud nechces globalni vladu, tak se odstehuj na Mars ;-)