• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYSčítání lidu 2011
    vsechny informace ohledne scitani lidu, ktere probehne v breznu roku 2011. http://www.czso.cz/sldb2011/redakce.nsf/i/home

    scitat se...

    74 hlasy od 74 respondentů

      Sečetl jsem se

      66 hlasy od 66 respondentů

        rozbalit záhlaví
        CROSS
        CROSS --- ---
        ATOMOUSEK: tak akce s rytířema Jedi nemá ani původ v ČR... no a když k tomu přidám, že největší křiklouni zase mluvěj o sabotáži, tak neni divu, že si to někdo spojí.
        ATOMOUSEK
        ATOMOUSEK --- ---
        CROSS: Nepodcenuji vsak manipulaci se stadem zavislym na facebooku...
        FANAE
        FANAE --- ---
        ATOMOUSEK: vztahy mezi společně hospodařícími členy bytové domácnosti

        Eh.... Jo, to by me zajimala odpoved na co jim tohle je
        CROSS
        CROSS --- ---
        ATOMOUSEK: né každej to chce sabotovat, leckdo si z toho prostě dělá srandu nebo sleduje nějakou jinou agendu. Zase tu konspiraci úředníků nepřeceňuj.
        ATOMOUSEK
        ATOMOUSEK --- ---
        jako toto je fakt sila:
        15. seznam fyzických osob v bytě nebo v jiném obydlí -- jméno, popřípadě jména, a příjmení, datum narození,
        16. vztahy mezi společně hospodařícími členy bytové domácnosti,
        17. členové bytové domácnosti pobývající 12 měsíců a déle mimo území České republiky ˙ jméno, popřípadě jména a příjmení, datum narození,
        18. dočasně přítomné osoby ˙ jméno, popřípadě jména a příjmení, datum narození;


        Ostatne, vede se tady porad jeste debata o tom, k cemu nekomu tyto udaje jsou? :o)
        ATOMOUSEK
        ATOMOUSEK --- ---
        Jinak jsem s dival na ty otazky v dotazniku a nemuzu se zbavit pocitu, ze akci "budeme to sabotovat tim, ze napiseme, ze jsme rytiri Jedi", vymysleli urednici sami. Vyznani je nepovinna otazka a oproti zbytku otazek ma takrka nulovou informacni hodnotu.
        Cili, kdo serozhodl sabotovat dotaznik napsanim, ze je Jedi, nejspis naletel.
        _BENNY
        _BENNY --- ---
        Švejkování kolem sčítání je nedůstojné. Odmítnu otevřeně. Blog - Eva Pallotto (blog.iDNES.cz)
        http://pallotto.blog.idnes.cz/c/179655/Svejkovani-kolem-scitani-je-nedustojne-Odmitnu-otevrene.html
        PAULMUADDIB
        PAULMUADDIB --- ---
        _BENNY: Já bych se k těm špatně vyplněným formulářům moc nepřikláněl. Je to takové škodolibé, ale zároveň přizdisráčské = no co, odevzdal jsem, nic mi nemůžete. Správný postup je tady: _BENNY: = Ano, neodevzdal jsem, ale nemůžete mi to prokázat, aniž byste prolomili anonymitu sčítání.
        _BENNY
        _BENNY --- ---
        trocha bulvaru...

        Sčítání vovcí II - písek do ložisek!
        http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2011022701
        PACHATEL
        PACHATEL --- ---
        chapu to teda dobre, ze si mam prevzit formulare, pripravit si na nich svacinu, odlozit kavu, navlhcit a nechat v eurofolii zaparit a zplesnivet, pote je vlozit do nove ciste obalky, zalepit a s usmevem predat postakovi, ktery je moc sexy na donaseni baliku ale na scitanicko si cas najde?
        QWIFF
        QWIFF --- ---
        Zapomenul jsem dodat ze dobrem myslim dobro a zlo zlem. Howg.
        QWIFF
        QWIFF --- ---
        Copak vam nestaci ta jistota ktera je v kazdem z vas? Copak to nesrazi cloveka na pouhy statisticky objekt ? Kde je lidska a tve osobni pravo a hrdost? Jsi odvazny nevyplnit formular pro státtečkačárkasystem když si o to řekne? STB meli podobne praktiky - nespolupracujes - budes potrestan. Jdete už ultrabozi se svymi pokutama doprdele. Jdete do prdele, chci mit u vseho co se mne volitelny rozdil (protoze vzdy volim dobro nad zlem) - takze zkuste si být jen povinně vyplněným listem papíru. Kdyz je systém silny nepotrebuje scitani - ale informaci o své síle, když je slabý taky sčítá slabé a přeživší. Stát má možnost vyžadovat spolupráci - nemuze me i za cenu meho zivota za nespolupráci tresat - pokud neublizuji druhym (jak sam propaguje). Lidé - obžerte se, je mi jedno kolik vas je. I'm.
        QWIFF
        QWIFF --- ---
        Kazdeho soudruha vyhodim od dveri.
        PALEONTOLOG
        PALEONTOLOG --- ---
        PAULMUADDIB: zajímavé,
        PAULMUADDIB
        PAULMUADDIB --- ---
        PALEONTOLOG: Dojmy jsou jen dojmy. Prostě počkám na sčítacího komisaře, odevzdám zalepenou obálku s nevyplněným sčítacím archem a počkám, jak se k tomu ČSÚ postaví. Pokud by mi chtěli át pokutu, soud ukáže, jestli je možné prolomit účel sčítání a použít konkrétní a identifikovatelný sčítací arch jako důkaz.
        PALEONTOLOG
        PALEONTOLOG --- ---
        doposud se nikdo nevyjádřil k tomu, jak to tedy je se sčítacími formuláři a ČSÚ, ohledně nemožnosti použít formulář coby důkazu.. jediný kdo se vyjádřil je PAULMUADDIB, ale ten to taky docela odfláknul, bo tvrzení je takové vratké

        nemáte k tomu někdo něco ? nějakej názor, myšlenku, dojem ?
        CZSHADOW
        CZSHADOW --- ---
        Tak nám zřídili telefonní linku, na které si bezplatně můžete popovídat o sčítání (či odčítání, případně i násobení a dělení).

        Sčítání lidu má bezplatnou telefonní linku. Funguje až do dubna - iDNES.cz
        http://zpravy.idnes.cz/scitani-lidu-ma-bezplatnou-telefonni-linku-funguje-az-do-dubna-pbu-/domaci.asp?c=A110226_081837_domaci_hv
        CROSS
        CROSS --- ---
        ATOMOUSEK: ode mne se to nedozvíš, pár pokusů jsem už udělal a zatím to vždycky skončilo něčím tvrzením, že k tomu data potřeba nejsou. Jak jsem napsal, už dlouho dělám něco jiného a když už, pracuju pouze s "deriváty" těchto informací, jako je třeba populační struktura domácností. Na další diskusi o tom, jestli by tenhle typ informací měl být k dispozici nebo ne, kdo by to měl platit a jak to celé zapadá do různých představ o státu se už necítím.

        Abych to za sebe nějak shrnul a ušetřil ti tím práci - podle mých informací a zkušeností slouží censová data pro rozhodování na řadě úrovní jak ve veřejné a státní správě, tak v soukromé sféře (ačkoli to nevypadá tak, že si ministr nebo obchodní ředitel otevře brožurku "Výsledky sčítání 2001" na stránce "Počet domácností s dětmi na Pelhřimovsku", jak si někdo může zjednodušeně představovat). Koncepčně souhlasím s tím, že soukromá sféra si může data pro své rozhodování zaplatit sama, případně investovat a zaměstnávat lidi někde jinde, kde ty informace k dispozici jsou, a s tím, že ideální veřejná a státní správa kromě počtu, jak tu někdo napsal, bojeschopných mužů, žádné jiné informace nepotřebuje.

        Dokud ale v naší (nebo jakékoli jiné, for that matter) společnosti nepřevládne koncesus o tom, že právě taková podoba správy věcí veřejných je ideální, a nedojde ke zrušení všech úřadů, které jsou v tomhle modelu přebytečné, není efektivní rušit census (nebo třeba celý staťák), protože tím ten stávající model ještě zhoršíme.

        Proto je pro mě osobně, ačkoli fandím Machovi a jeho partičce, census akceptovatelný i v ČR, tj. v zemi, kde nemám pocit, že by veřejná a státní správa poskytovala adekvátní protislužbu za daně, které tam čas od času platím; natož v zemi, kde platím daně pravidelně, a kde ten pocit, že jak místní, tak federální veřejná a státní správa poskytují celkem slušné služby, mám.

        ATOMOUSEK: jedině dobře, že se nestydíš. ;-] Ani já se nestydím za to, že pracuju pro nadnárodní korporaci za mrzký kapitalistův peníz, ale prostě nevidím, jak to souvisí s mými názory na cokoli, co zde probíráme.
        ATOMOUSEK
        ATOMOUSEK --- ---
        CROSS: Mimochodem, ja ve statni sprave nepracuji. Nestydim se za to a nemusim rikat, ze je jedno, kde pracuji :o))
        ATOMOUSEK
        ATOMOUSEK --- ---
        CROSS: Omlouvam se za osobni invektivy. Dozvim se ale, k cemu se ta data daji vyuzit?
        Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam