• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    RADIQAL: jde o princip otevřené a uzavřené společnosti... společnosti otevřené vlastní změně.

    skuteční konzervativci uzavírají společnost změně, ovšem dogmatičtí ideologové se zase uzavírají změně myšlení.

    v USA je specifická situace v tom, že neocons reprezentují směr, který sice změnu společnosti připouští - tak, jako do té doby jen liberálové - ale je to změna jaksi nadiktovaná shora - těmi, kdo drží v rukou mocenské prostředky. tedy není to konzervativismus v pravém slova smyslu.

    v ČR by bylo "konzervativní" např. obhajovat sociální stát, protože jeho základní prvky fungují už od meziválečné éry (soc. a zdrav. pojištění, hlavně). proto označení "reformisté" míto "konzervativci" ... myšlenka společnosti otevřené změně je dnes min. stejně doma na pravici jako na levici: akorát na pravici znamená "méně sociálního státu, než je v dané oblasti tradiční".

    NAGASAWA: ve skutečnosti, rozdíl mezi Kubou a tímhle klubem je značný: nedošlo zde k násilnému převzetí moci (ani od někoho, kdo se sám dostal k moci násilím, stejně jako naprostá většina režimů v Latinské Americe - i těch nekomunistických), nevězníme zde politické odpůrce...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    anketa [ XCHAOS @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi ] dopadla "nechci banovat na základě množství příspěvků" - v tomhle případě asi hledám nového moderátora, protože já prostě nechci mazat příspěvky na základě toho, že "tenhle člověk ve mě nebo v někom jiném vyvolává pocit, že je fašista" - dobře, dočasný ban je možná řešení, ale že jo. ... banovat na základě "oficiální názorové linie klubu"... hmm.

    já nechtěl "klub těch, kdo jsou PRO" - já chtěl "klub těch, kteří se zajímají O". a tedy umožnit diskuzi, která (s vzácnou vyjímkou jednou duelu v Událostech) v ofiko médiích spíš chybí. bohužel... pokud nějaký názorový proud chce debatu předem znemožnit a vykřikuje, co vykřikuje.... nevím podle jakého jiného klíče než množství příspěvků to řešit.

    takže pokud někdo chcete moderátorská práva... hmm.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    RADIQAL: tady ale neridis stat, ale thread, kde je 98% wikileaks a OWS sympatizantu, takze tu maji ankety asi tak stejny smysl, jako hlasovani na Kube. Jinak pokud je rec o vzdelavani stylem predkladani manipulativnich clanku z "alternativnich" medii tak preju prijemnou osvetu :)
    RADIQAL
    RADIQAL --- ---
    NAGASAWA: jojo, šak možnost "osvicenyho diktatora" nebo osvídený aristokracie není tak marnej. rozhodne je to snažší a efektivnější, než se snažit vzdělávat široký (ignorantský) masy. Onen patos nespravedlivé inkluzivity takovýchto uskupení - které vyhazují nepřizpůsobivé odpůrce - je jen nostalgií po ideálech jakési demokracie.
    come on! tohle nejsou státy. Dlouhou evropskou aristokratickou tradici těžko překonáš jedním stoletím diktatur. --> hrá a je ze mě royalista :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: myslíš tohle?
    Jsem vítěz revoluce, vyhraju i volby, vyhlásil Babiš - www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/jsem-vitez-revoluce-vyhraju-i-volby-vyhlasil-babis-fx2-/ln_domov.asp?c=A111127_100317_ln_domov_ogo

    Babiš se zároveň zhostí role lídra. "Není už jiná varianta. Já jsem lídr. Je nesmysl, abych hledal někoho jiného," prozradil.

    Ano, tohle je příklad nedemokratického přístupu, příklad hnutí, které hned od začátku vyhlásilo, že se bude rozvíjet na základě vůdcovského přístupu. A protože v tomto případě jde o propojení politické a ekonomické moci, tak jde prakticky o ukázkový korporativismus v nejčistší podobě.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER
    FESTER --- ---
    FESTER
    FESTER --- ---
    Occupy Dallas Thugs Throw Fake Blood on Windows of Neiman Marcus…

    Downtown Neimans Now a Little Less Festive After Protestors Throw Fake Blood on Windows - Dallas News - Unfair Park
    http://blogs.dallasobserver.com/unfairpark/2011/11/downtown_neimans_now_a_little.php
    FESTER
    FESTER --- ---
    kazda strana ktera se ohani slovickem demokraticka smrdi
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CZUPA: ... ale zase nevíš, jestli nejsou upirátěné :-) (zeptám se :-)
    CZUPA
    CZUPA --- ---
    jak jsou mi teda pirati jinak celkem sympaticti tak prodej masky Guy Fawkse na strankach je teda tezky ideologicky fail, kdyz z kazde prodane masky jdou dolary spolecnosti TimeWarner....
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    mno tak nic...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: zrovna s tímhle nemám já osobně společného _vůbec_ nic, ale je to skutečně projekt za kterým stojí Piráti: http://pirateleaks.cz/ momentálně se tam už asi měsíc dva neděje nic.

    cíle jsou skroměnjší, než Wikileaks, a ani ty úniky asi nebudou tak dramatické: ČR je malý zapadákov, kde si tučné státní zakázky (resp. zakázky státních firem) rozděluje zavedná mafie, s vlivem napříč politickým spektrem, která má (možná) nehynoucí zásluhy na tom, že se v 90tých letech ekonomika ČR nerozložila úplně (i nesmyslná zakázka vytvoří aspoň nějaké pracovní příležitosti, stejně jako soukromá útrata mafiánů, apod.). Dnes ale už období transformace máme za sebou,a bylo by vhodné tenhle provizorní bordel uklidit, a snížit míru korupce aspoň na úroveň vyspělých evoprských zemí.... takže žádné velké vize, jako světový mír, odhalení světových konspirací,apod.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: ne nebyl a v cechach ani byt clenem nechci, protoze je to na vsech frontach, vcetne te vasi, stejna alibisticka tragikomedie, ale dost debaty na tema ceske strany piratske, ktera ohlasovala ceske wikileaks, coz je podle tebe offtopic. Ehm.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: ne, poslal jsem ti odkaz do klubu, kde se na to můžeš zeptat. to je něco jiného, než říct "nezajímá mě".

    nevím, jestli si někdy byl členem (demokratické) politické strany: je to zajímavá zkušenost. není to tak, že ostatní Piráti či předseda nebo někdo by mě diktoval názory. Stejně tak ale ve straně neprosadím všechno, co bych třeba já chtěl: popravdě, zajímají mě velmi praktické otázky týkající se fungování internetu v EU a ČR,takže do věcí jako image či propagace se fakt nemontuju.

    a hlavně je to tu offtopic.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: mno me to vzhledem k wikileaks prijde pomerne dost v topicu, protoze si pamatuju, ze jste (tedy vlastneoni, ne ty, ty jsi akorat clenem) prohlasovali ze zavedete ceskou obdobu wikileaks s tim, ze rozcerite ceske politicke vody no ne? :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: aaaha, takze nudna klasika jako v pripade ostatnich politickych stran stylu "jsem, nejsem, nezajima me, to je problem nekoho jineho atakdale". Ze se vubec divim.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Pirátskou stranu mimochodem můžeme debatovat zde:

    [ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ]

    V tomhle klubu je offtopic. Pirátské strany v Evropě rozhodně obhajují právo Wikileaks apod. na existenci - ale současně se nemusí nutně ztotožňovat s každým jednotlivým krokem nebo rozhodnutím. Velmi podobné je to s OWS: shodujeme se s heslem "změna je možná", to ano.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: jsem členem, nemám momentálně žádnou funkci (max. jsem na začátku byl 2.místopředsedou v Praze, ale to už je dávno). fakt je mi celkem jedno, co prodávají v shopu. maska Guy Fawkese má více významů,je to odkaz na film V jako Vendetta,například - a mě nijak nepohoršuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam