NAGASAWA: ne tak docela. myslím, že Arabské jaro přidám do topicu tohohle klubu. Mám tendenci to vnímat jako jedno nové hnutí, výrazně post-mediální a interneto-centrické, a vykazující dost výrazné odlišnosti od starších, "oldschoolových", převážně euro-amerických levicových antiglobalizačních protestů.
toto je spíš globální emancipační hnutí internetové generace, která bere jako samozřejmost, že zprávy v TV nejsou relevantní. Pro mě v možná ne - ale na někoho, komu je dnes 18-20 budou zprávy v TV působit ne tak, jako na mě komunistické TV zprávy před rokem 1989 - ale spíš rovnou jako Rudé Právo a ostatní noviny před rokem 1989: tedy nejen zastaralé sdělení, ale i zastaralé médium, nedostatek interaktivity, apod.
Pro generaci arabského jara/OWS/atd. je to co dělají především způsobem, jak "interaktivně" působit na TV zprávy: jsou zvyklí na interaktivní médium Internet, a to že nemohou působit na starou TV vidí jako de-facto technickou závadu. Tím, že našli způsob, jak se dostat do TV, ze svého hlediska "odstraňují bug".