• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street

    Vyhledávání ve zveřejněných dokumentech z Wikileaks "Cable Gate" : http://cablesearch.org/

    Původně založeno jako diskuze o WikiLeaks a obviněních proti Julianu Assangeovi - ale posléze jsme se dohodli zaměření debaty rozšířit i na volně související aktivity a hnutí, jejichž společným jmenovatelem je inovativní využití médií při vynucování větší transparentnosti globálních mocenských struktur různého druhu. Rozumné využívání internetu jako nového média je i zásada, kterou se v tomto klubu pokusíme uplatnovat - experimentujeme zde s demokratickou moderací.

    V tomto klubu se prosím snažte dodržovat obecné zásady slušného chování známé jako Netiketa - samozřejmě s přihlédnutím ke specifikům platformy NYX (slovo "e-mail" zaměnte za "příspěvek do diskuze", apod.). Rozhodně platí, že diskuze se účastní lidi s různým světonázorem, (sub)kulturní příslušností, apod. a nikdo by neměl být předem vyloučen. Moderace pomocí palců nahoru či dolů je preferována před odpovědmi typu "meleš sračky", apod. - nevhodné příspěvky nicméně nebudou mazány, protože samy o sobě jsou nejlepším důkazním materiálem, dokazujícím, že jejich autor je idiot. Pravděpodobně bude následovat anketa, jak to uděláme s mazáním offtopiců.

    Diskuze je "poloodoborná" - předpokládá se základní politický rozhled (typu že liberál není komunista, konzervativec není neonacista, apod.) a schopnost doložit svá tvrzení nějakým odkazem na alespoň trochu neutrální zdroj (Wikipedia.org je zde považována bez dalších debat za relevantní - zejména anglická nebo německá).

    Platí zde zatím jediná regulace, a tou je omezení na 1 příspěvek od jediného přispěvatele během 24 po sobě jdoucích hodin. Toto se počítá počínaje 8.12.2011, 17:00h. Podezření na porušení tohoto pravidla prosím hlaste moderátorovi soukromým vzkazem. Za porušení tohoto pravidla bude následovat R/O přístup do klubu napoprvé na 24h, potom na 7 dnů. Pokud mě narušitel kontaktuje soukromou poštou, že šlo o omyl, dám mu příležitost smazat po sobě příspěvky a spojit jich více do jednoho - pokud mě včas nekontaktuje, tak námatkou smažu ten, který mě bude připadat nejvíc offtopic.

    Děkujeme všem, kteří příspějí k tomu, že se tento klub stane místem nejkvalitnější, nejsvobodnější a nejneutrálnější politické diskuze a zpravodajství na celém NYXu !

    rozbalit záhlaví
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: Zacit vydelavat na necem, na cem jsi se nikdy nepodilel a zastitovat to nejakou dalsi bizarni anketou? Opet diky za ukazku mentality occupy hnuti a jejich priznivcu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XAJA: ano, mohlo by být problematické strčit si ty peníze do kapsy nebo o nich rozhodnout sám. pokud by si ale lidi v konferenci odhlasovali, co provést s penězi, vybranými od lidí za to, že si od nich účastníci klubu nechají nadále neomezeně nadávat.... tak je to něco jiného.
    XAJA
    XAJA --- ---
    XCHAOS: ty sa mi fakt asi len zdáš. asi sa zo mňa nakoniec stane solipsista.

    nehovorím o tvojom klube, ale o priestore na nyxe?

    ty ho prevádzkuješ?

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---

    Nápad zpoplatnit příspěvky nad limit...

    3 hlasy od 3 respondentů

      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      pro ty, kdo nechápou tuto anketu: [ XCHAOS @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi ] - např. [ XCHAOS @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi ] - ještě jednou:

      - někteří uživatelé prémiové verze NYXu si můžou zakázat, aby je ostatní záporně moderovali (možná o tom vědí taky jen uživatelé prémiové verze - to jsem si neověřoval, možná proto tolik lidí nechápalo, o co jde)
      - jeden z těch, kdo toto mají zapnuté, byl např. id FESTER (já to proto jako záminku banu navrhoval hned :-)
      - toto pochopitelně určitou část lidí odradí od negativní moderace příspěvků takového uživatele... protože se leknou, že on bude vědět, že ho právě oni moderovali negativně.

      a ted k tomu ostatnímu:
      XAJA: tenhle klub "vlastním", at se ti to líbí nebo ne - dokud ho nevěnuji někomu jinému. vybírání za příspěvky nad limit 24/uživatel/den byl částečně vtip, částečně to bylo myšlené vážně, a částečně jsem čekal, jak se k tomu postaví lidé, co obhajují práva "1%" prakticky libovolně "vylučovat" zbylých 99% ze hry (když odhlédneme od toho, že ta čísla jsou marketingová). Ve skutečnosti, výsledek mě pobavil: čekal bych, že jako kšeftař získám u určité skupiny diskutérů body, ale zjevně: můj nárok "dobývat rentu" z tohohle klubu na NYXu není tak samozřejmý, jako nárok někoho jiného dobývat rentu např. "short sellingem akcií" - podotýkám, dokud nepochopíte princip short sellingu nebo určitých druhů hedgeování se, tak stěží pochopíte, že můj nárok počítat si peníze za příspěvky nad určitý (dokonce konsensuálně smluvený - nikoliv svévolně vyhlášený) limit je možná oprávněnější a mravnější, než nárok dosahovat určitého typu kapitálových výnosů na finančních trzích.

      NAGASAWA: naprosto mimo... viz výše, částečně šlo o provokaci, částečně jsem se chtěl udělat "hezký" tím, že ty peníze tedy jako nepůjdou do mé kapsy. Dokonce víš co... já udělám další anketu, než se překvapit.

      NAGASAWA: no byl to příklad toho, že "nejsou peníze jako peníze" - transparentní peníze např. představují de-facto veřejné prostředky a jsou protipolem soukromých prostředků. Pochopitelně ztrácí smysl bez toho, že některé prostředky budou soukromé - ale vice versa to platí také: těžko se ti to asi vysvětluje, ale ve světě, kde by soukromé bylo naprosto všechno, bude svým způsobem platit Proudhonovo "vlastnictví je krádež": pokud by vše bylo soukromé, bude to současně i ukradené, vlastnictví se bude odvozovat jen od "práva silnějšího". Vlastnictví, pokud vychází ze společenské dohody, podle mě představuje křehkou rovnováhu koexistence veřejně dostupných záznamů o tom, co je soukromě vlastněno, se zcela utajeným vlastnictvím. Nejsem příznivcem povinných majetkových přiznání jak je razí soc-dem ... ale v jistém smyslu se domnívám, že je skutečně zájmem poctivého majitele, aby měl k dispozici "účtenky" a "stvrzenky" (ostatně: kdyby tomu tak nebylo, tak praní špinavých peněz nebude tak dobrý business, že)
      XAJA
      XAJA --- ---
      XCHAOS: v tom, že murdoch zarába v médiách, ktoré vlastní?

      chápem, že pre teba to rozdiel asi nebude, to mi je jasné.
      NAGASAWA
      NAGASAWA --- ---
      S tim transparentnim placenim si moznosti posilat sem prispevky, mi to silne pripomelo doby nedavno minule, kdyz bolsevici zabavovali "kapitalistum" jejich byty a vily, aby z nich nasledne vytvorili rekreacni chaty ROH, kdy soudruzi za dovolenou veseli platili do statni kasy :)) Genialni myslenka. Vyfuckovat odsud diskutery, kteri si dovoli mit opacny nazor a zbytku naordinovat pro vic prispevku poplatky. Vazne smekam a hadam, ze jsi to prodiskutoval s Nyxem :))
      NAGASAWA
      NAGASAWA --- ---
      samozrejme ze tahle diskuse nema nic spolecnyho s piraty (ironie off) a pritom tu sam admin blekota o piratskym uctu. No ja vam nevim soudruzi, ale co je tohle za klauni?
      KERRAY
      KERRAY --- ---
      NAGASAWA
      NAGASAWA --- ---
      XCHAOS: co bych si mel doprdele u tebe kupovat na verejnym foru? Odpustky v podobe prava na nazor a zivit tak stranu evidentnich imbecilu? Ne diky, nemam zajem :)
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      NAGASAWA: pokud si nepochopil tu základní ironii v použití slova "nepřizpůsobivý" v téhle souvislosti, tak je to fakt marné :-) (pochopitelně si dělám prdel z rétoriky současné vlády, tímhle).

      Podívej, prvních 24 příspěvků / 24 hodin je zdarma: pokud jich chceš psát víc, kup si u mě v tomhle klubu reklamní prostor (a já získané prostředky vložím na transparetní účet Pirátů u Fio :-) a nebo je tam vlož sám, ohlaš předem, z jakého jména-účtu to bude).

      Nad rámec 24 příspěvků / 24 hodin je to pevná taxa 10 Kč / příspěvek: a ani mě nemůžou VISA či PayPal zablokovat, jako Assangeho :-) A ty nemůžeš říct, že by to nebylo liberální - v čem se liším od Murdocha, třeba? :-)
      NAGASAWA
      NAGASAWA --- ---
      PREVIT: ja prave nevim, jesli jsem neprosvihl nejakou anketu a neprekrocil tak denni demokraticky pridel nazoru na den a osobu :))
      PREVIT
      PREVIT --- ---
      Tyhle afery kazdeho jenom otravuji. Ja bych vsechny ty bany a RO zakazal.
      NAGASAWA
      NAGASAWA --- ---
      Demokracicka rozprava v praxi v podani piratu. Jestli vy se nekdy dostanete do parlamentu (coz pri stavu imbecility v tomhle state neni nemozne) tak pujdu okupovat vaclavak a hadam ze od vas dostanu RO, pripadne nekde verejne na webu vyvesite anketu, jak mi zavrit hubu a pokud se to odhlasuje, tak me demokraticky vypakujete :)
      PREVIT
      PREVIT --- ---
      PREVIT: zákaz anonymní záporné....
      NAGASAWA
      NAGASAWA --- ---
      Jinak pripojim jeste jednu gratulaci k "genialnimu konstruktu" od cloveka, ktery tu blekota o wikileaks a okupantech - cituji Xchaose:

      nejde o cenzuru, ale o to, že jsi "nepřizpůsobivý" uživatel NYXu, který ignoruje pokynu moderátora, aby si "postoupil dále do vozu"

      LOL
      PREVIT
      PREVIT --- ---
      NAGASAWA: Bodejt, kdyz je tam "Triple negative"....:)
      NAGASAWA
      NAGASAWA --- ---
      PREVIT: myslim ze tomuhle nesmyslu rozumi akorat Xchaos.
      NAGASAWA
      NAGASAWA --- ---
      XCHAOS: ty tu nakonec budes vazne uplne sam :) Jinak bych ti nerad pripominal, ze stranu piratskou jsi tu xkrat prezentoval ty sam v kazdym svym druhym prispevku si "prihrival polivcicku" - tvoje slova, takze gratuluju k ukazce excelentniho pokrytectvi a neschopnosti argumentovat ani zakladni protinazory.
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      PREVIT: jde o tuhle feature, ale je to přesně naopak. hlasuji, zda toho, kdo si jí zapne, zabanujeme (já mám taky premiovou verzi a vidím, kdo to má zapnuté...)
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      FEMUR:
      FEMUR:
      Je mi líto, ale nechal ses unést: z tvých -24 příspěvků nejstarší je z 8:24:02 5.12.2011 tedy ze dneška. 7 dnů ban, jako včera FESTER.

      navrhoval jsem ti jiné klubu k pokračování diskuze zde: [ XCHAOS @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi ] - nejde o cenzuru, ale o to, že jsi "nepřizpůsobivý" uživatel NYXu, který ignoruje pokynu moderátora, aby si "postoupil dále do vozu". v uvedených konferencích AFAIK stále nemáš ban, stále můžeš obecnou diskuzi o fungování a logice politických stran pokračovat tam.

      tady to není o Pirátech ani o jiné politické straně, sorry.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam