• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SPIPI: hele, jsi proste idiot:)
    co s tebou mam delat?

    posledni pokus - priklad - Goldmann - falsovali jejich lidi ucetnictvi? falsovali. podle tebe je smysluplne potrestat frmu, jarikam ze lidi, protoze kdyz potrestas firmu, nikdo to neodnese, jen se odepisou nejaky prachy na pokuty, kdyz firmu rozpustits takti nositele /pachatele, pujdou pracovat jinam,. kdyz zrusis firmu lidi neudelaji puff a nezmizi na mesic, takze to chovani se bude opakovat jinde. yes? takze co je asilepsi? no vyhmatnout pachatele, zavrit a TO je napravny prostredek - jim zamezis v konani toho sameho jinde , a zaroven to princip trestu- ukazat ostatnim ze odepsanim par milionu, miliard na pokutachneni reseni, ale tvrde se to postihuje.
    konec vzdelavaci lekce.
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    nesmysl holt neobhájíš no, chceš snad pochvalu nebo co? :)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SPIPI: aha:) jasne:) analogie nepochopena. nema cenu s tebou dal marnit cas.

    SPIPI
    SPIPI --- ---
    srovnávat firmu s vládou je nepochopením základních fundamentů demokracie..

    Firma nese právní ale i morální zodpovědnost za to, co dělá. Jaká je už vlastní struktura té či oné firmy je podřadný. Tvoje argumentace je prostě zcela mimo.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    firma je jak spravne rikas necim determinovana. a asi tezko sama sebou:) ale lidmi co ji zakladaji,ovladaji, predstavenstvem. a muj argument spociva v tom ze LIDE jsou ti zodpovedni, oni davaji firme cile, manazerum KPIs atd..

    to zelideprijimaji pravidla firmy a nikoli naopak je neuveritelnej blabolalibistickej, kterej presne vede k dnesnim pomerum.. nefunguje vlada? zrusme vladu, misto aby se vymenili ministri.

    omg
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    reply SPIPI|35381693}: chacha a tu firmu a strategii vytvoril kdo?:-) asi lide ze ano:)

    LOL
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    překlep, samosebou myšleno BP ne GP
    SPIPI
    SPIPI --- ---
    ehm, já jen takovej letmej koment: říkat, že svalovat vinu na firmu je alibismus je právě jedním z nejmodelověších alibismů vůbec. Proč? No protože firma je něčím determinována, má svá pravidla a strategii, obojí zpravidla rigidní a neměnné. Totiž lidé, kteří tam pracují, přijímají pravidla firmy a nikoli naopak a firma nese za své představitele zodpovědnost. Stejně tak imige firmy je budována dlouhodobě a proto říkat, že firma nemá zodpovědnost je hovadina.

    To je jako říct, že GP neměl žádnou zodpovědnost za katastrofu v Mexickém zálivu, ale měli ji konkrétní lidé. Uff, to je blbost teda :))
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    zív.

    1) se ukazuje, proc to rikas me? ja zde psal ze ti co jim pomahali ( rekum) ve falsovani by meli jit sedet, takze naprosto irelevantni opakovani z tve strany, pokud to neni show off pro ostatni ctenare, ze mas stejny nazor.

    2) ja to vnimam jako jiny problem, zodpovedny neni goldman sachs. ale spolecnost /society/ jako takova, ti jedinci zodpovedni za falsovani, by delali v goldmanech nebo jinde, to je uplne jedno, FIRMA ,instituce nemuze byt zodpovedna, zodpovedni jsou jedinci, a kdyz jsou schopni podvadet v takovemhle meritku, jsou schopni tak podvadeti v jinych firmach, proto mi nevoni generalizace za to muze wall street... chapeme se?to ze se ukaze na FIRMU je alibismus nejhrubsiho zrna, ano je to jednoduchej label, ale proste a jednoduse ti lide co to delaji, by tak jak jsme jiz rekl cinili i jinde, at by sachs existoval nebo ne. takze vinit system jaksi nelze.

    menit pravidla hry a snazit sezamezit temhle praktikam je jiste bohulibe, ale dokud budou lide schopni organizovat statni bankroty, tak jim nejaka legislativa bude u prdele:-) zmenou systemu zlocince nezmenis:) fakt ne:)

    s posunutim moralnich naroku naprosto souhlasim. veswet je taky nechci. co tam provadeji je nasi vinou. naseho nezajmu,dali jsme jimbinaco seky, jak jsem tu uz nekolikrat psal sve motto : volicova zodpovednost nekonci vhozenim listku do urny ale naopak zacina.
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: Aha. To co jsem napsal neni, ze ja pisu neco jineho nez co jsem myslel, ale ze ty ctes neco jineho nez ja jsem napsal. Nezbyva tedy nez byt nudny a vnest do veci trochu svetla.

    Zaprve je pravda ze jsem pouzil Wall Street jako synonimum pro Goldman Sachs, to ale v zadnem pripade nebylo jadrem meho zdeleni (toto je jadro tohoto zdeleni). Jadrem bylo ze se ukazuje prstem na ty co byly zkorumpovani, liny, diletanti a zoufale neschopni, zatimco takrikajic criminal mastermind v klidu sedi jinde a uziva si plody sve prace.

    Za druhe ja verim tomu ze banky jako Goldman Sachs a Wall Street uz jsou synonima. Cemu se chci vyhnout je debata na tema individualni odpovednost jednotlivich firem a jednotlivcu versus legitimita oznacovat jednim jmenem neco co je tak propojene jak jsou ruzny instituce okolo Wall Street se vsim tim propojenym vlastnictvim, spolecnym zajmem, personalnim protacenim tech samejch lidi v ruznych institucich a podezrelimi financnimi toky mezi nimi. Mohli byjsme tu popsat stohy textu a stejne bys my na konci rekl neco jako ze je nikdo neodsoudil a tak jsou nevini, ci tak neco. :-)

    V druhem pripade moje lehce ironicke povzdechnuti nad tim co je mezi politiky (jako konkretnimi lidmi) dobrym zvykem, by se dalo rozvinout spis smerem ze oni i my (jako volici), tedy cela spolecnost jsme posunuli moralni naroky prilis nizko. Rozhodne to nijak nepredpoklada udajnou moji predstavu ze politici (jako funkce) jsou nejaka havet ktera tu (ve spolecnosti) nema co delat. Pokud ale tvoje narazka byla na konkretni politiky jejihz dobrým zvykem je nechat se zkorumpovat, tak v tom pripade se hrde hlasim k tomu ze ve sve funkci nemaji co delat. Ja chapu ze kazdy i zkorumpovani politici potrebuji sve obhajce, ale ja je nechci zavirat do koncetraku nebo veset na lampy, muj spravedlivi hnev by naprsoto saturovalo kdyby proste odesli.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    APOSTRI: to nebyl sovinismus!:))

    zensky totiz casto rikaji, ale ja to co jsem rikala myslela jinak, ty me nechapes:-) no chlapi totiz reaguji na vyrcene a nedomysleji si:-) tak jsem se chtel ujistit:)

    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: To je slaby, kdyby jsi se mne aspon zeptal jestli nejsem buzna nebo prislusnik nejaky ne-arijsky rasy, mel bych pocit ze ti stojim ze něco víc než jen domaci šovinismus! :-)

    A moje predstava, kterou tak trpis, neni moje predstava, vymezeni pojmu "je dobrym zvykem" priznavam se neni moc ohranicene, ale rozhodne to neznamena "na svete nejsou zadny slusny politici"
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    APOSTRI: nejsi zenska?:)

    no dobre tak tvoji predstavou trpim ja, neb je uplne BLBA.
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: Ale ja neplacam kraviny, ty jenom ctes jiny veci, nez ja pisu a chytas detaily v jinym kontextu a mne to taky prijde usmevny a celkem typicky pro psanou komunikaci.

    A nechci zabredavat do detailu a opakovanyho vysvetlovani jak jsem co myslel. Jen pro priklad jak by to vypadalo kdybych ti asi odpovidal ve stejnym duchu, muzu poznamenat ze predstavou nemuzu trpet, protoze trpet se da neco co prichazi zvenku ne co je v mem vedomi.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    APOSTRI: aha:-) tak jasne, proc neplacnut kravinu a pak nerict, to schvalne, abych rozproudil diskusi:-) lol
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: Generalizace sem a generalizace tam. Setri to mistem a vyvolava polemiky. Kdybych chtel lidi nudit sahodlouze spracovanou analyzou tak to udelam, ale mam dneska dobrou naladu a nechce se my ji takhle ubijet! :-)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    APOSTRI: goldman sachs rovna se wall street? muj ty svete.

    APOSTRI: ty tvoje generalizace jsou usmevny. trpis stejnou predstavou, ze politici jsou nejaka havet ktera tu nema co delat a zapomins ze je to treba tvuj soused, clovek komu jsi dal hlas a jsou jednemi z nas? a jsou tak slabia blbi jako my sami?


    KERRAY: ee. dalsi.
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    SCHWEPZ: No ja si ve skrytu duse myslim ze nejpilnejsi ctenari Marxe jsou ty stary bankeri na vrchu Wall Street co vyvlastnili svet a ani vsichni soudruzi v rusku jim nesahaji po kotniky :-)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    FEMUR: no, a vo tom to je - to je to, na co narazel xchaos, kdyz tu nekde rikal, ze revoluce musi byt zabavna... akorat uz teda nevim s kym se to prel
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    APOSTRI: princip cíleného zadlužení (dluhová past!) a řízeného korumpování elity, která je momentálně u moci - následná privatizace a přesun vlastnických práv (nerostné zdroje ap.) byl vyzkoušen už na tzv. zadním dvorku, tj. zemích mezzo-ameriky jako je například Panama a Kostarika. To byli země podobné CCCP satelitům, jen se na to nešlo s armádou a soudními monstr-procesy jak rusové ve "své" sféře vlivu.

    John Perkins-Přiznání lovce ekonomik - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=EM31myP0tqE&feature=player_embedded#!

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam