• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    ANNA
    ANNA --- ---
    CONTINUITY: ano, jenže jde se nadechnout taky s pocitem "to je dneska ale další hnusnej den", nebo jít mezi stromy se vyčurat s celou paletou uvažování... koncept s tím má společný minimálně to, že jsme tak zvyklí jet v konceptech.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    To je zase o pojmech, že já něco začínala. Vsadím se, že když děláš mastičku, posvátně k ní přistupuješ :) Akorát ti možná vadí to slovo, protože má pro nás Čechy ty náboženské asociace ;)

    dobrou noc :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ANNA: aaaaaaaaaaaa.....

    nevím, co myslíš posvátností, ale posvátnost vnímám třeba tak, že se nadechnu, nebo zajdu mezi stromy
    přijde mi to úplně normální

    nechápu, co s tím má společnýho koncept, jsme všichni živí lidi

    rozpolcení jsme asi taky všichni, teda všichni, kdo se k tomuhle vnímání začínají vracet, a proto všecky možný pomůcky, metody, knížky, nyx.....ale nakonec je to stejně hlavně v bezprostřední realitě

    a proto mě nebaví ty diskuse, kdy se to snažíte až do mrtě rozebrat ve slovech ;)
    ANNA
    ANNA --- ---
    CONTINUITY: napadá mě k tomu, jak může západní člověk vnímat posvátnost, když je to pro tuhle kulturu tak cizí koncept... samozřejmě zobecňuju, jsem si toho vědomá.
    pro mě je holt diskuze asi esenciální, minimálně je to možnost, jak vyzjistit smýšlení dalších lidí. jako s tou posvátností... na jednu stranu jsem tu já, s pestrým rejstříkem pocitů/zkušeností, na druhou stranu je tu kultura, která mi neumožňuje diskuzi a upevňování určitých typů zkušenosti...
    pro mě třeba je každodenní existence těžce rozpolcená, což se promítá zpět. proto se považuju z hlediska posvátného přístupu ke světu za kripla. nejdřív bych potřebovala přístup k posvátnu, než budu posvátně k něčemu přistupovat...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    S tím diskutováním, v rozumném rozsahu je diskuse ok.

    Nechci, aby tu byly, jako v minulém organnicu, stránky a stránky intelektuálních diskusí, třebaže jsou k tématu.
    Ale je přirozené, že člověk něco okomentuje, nad něčím se zamyslí, na něco reaguje, vznikne z toho nějaká výměna. To je v pořádku, nechci to potlačovat, ale mělo by se to držet nějak v mezích.
    -------------------------------------------
    Tady to, co se začlo rozjíždět, jsem nechtěla rozvíjet, protože to bylo předem bezvýchodné, protože se mi nepodařilo správně vystihnout obsah toho textu.

    Hodně jste se tu soustředili na otázku, jestli existovali jiné kultury chovající se jinak. Jasně, že přírodní národy si většinou přírodní zákony neuvědomovaly vědomě. Jasně, že to nebyli a nejsou žádní ideální lidé. I Quinn sám to tam mnohokrát zdůrazňuje. O to vůbec nejde. Jde o tohle:

    Základní mýtus takerů:
    Svět byl stvořen pro člověka, aby ho dobyl a vládl mu.

    Základní mýtus leaverů:
    Svět je posvátné místo a posvátný proces a my jsme jeho součástí.

    --------

    Tohle mi přijde moc, moc důležité, i pro jakoukoliv budoucí komunitu, atd. To, že si člověk uvědomuje, že úplně všechno je živé, posvátné a propojené. A podle toho se chová, chová se tak ohleduplně, jak to jde, žádá o dovolení, děkuje. Když si něco ze světa vezme, váží si toho a pořádně to využije.
    Na tohle se zapomnělo, a na tohle si je potřeba vzpomenout, jinak bude každá další komunita opakovat stejné chyby. Na to, že svět je posvátný sám o sobě, není tu pro nás ke spotřebování a všechny bytosti v něm si zaslouží respekt

    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: "Jak to dělat jinak a lépe a šířit štěstí:"

    ;) překvapivej slovník od tebe ;)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Dvě videa, která jsou hlavně o zaměstnání, což je institut ve kterém strávíme podstatnou část svého života. Jak to dělat jinak a lépe a šířit štěstí:

    Anglické http://www.youtube.com/watch?v=jJ5k_Byd9Fs
    A české http://webexpo.cz/prednaska/snaz-se-to-daleko-dotahnout/

    Kazde jine. Neni to totez.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    LOOK: na druhej strane, auditka venujúce sa napríklad iba fotkám existujú tiež a ľudia sa v nich dokážu ovládnuť nediskutovať príliš.
    myslím, že záhlavie klubu je docela jasné.
    LOOK
    LOOK --- ---
    CONTINUITY: je to proste silna sila(a zvyk), ktera lidi na diskuznim serveru pudi k diskutovani. urcite se takhle hodne lidi realizuje. je to pro ne ziti zivota. pokud tady chces mit neco jineho, budes muset vyvinout proti-silu, nejak to korigovat.

    vlastne netusim co by sis predstavovala, neco jako diskutovani minimalni a predevsim sdileni zazitku, doporucovani, linky?
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    tak ja trochu zmením tému, na finančníkovi sa objavil docela dobrý článok s dvoma tipmi ako sa v čomkoľvek pohnúť ďalej. možno sa hodia niekomu, kto má rovnaký problém ako ja s odkladaním činností "na potom".
    Dva silné triky, jak se pohnout vpřed - Financnik.cz
    http://www.financnik.cz/komodity/fin_home/dva-silne-triky-jak-se-pustit-do-cehokoliv.html
    JARAX
    JARAX --- ---
    CONTINUITY: tak koukám že to k věci bylo :) Než jsem to celé rozmyslel a naťukal, přišla otázka :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    JARAX: absolutní souhlas

    a proto mě neberou všechny ty slova tady a nechci se s nikým hádat. je to bezpředmětný. podstatný je žít život. a to tady řekla bych všichni víme, tak proč řešit nějaký ideologický prtrozdíly ;)
    JARAX
    JARAX --- ---
    Trochu mimo ale trochu k věci: jednou jsem měl takovou vizi (není to nic převratného, ale já to viděl najednou, emočně, barevně, trojrozměrně a v jazyku mojí duše) o tom, jak tady všechno odvisí od poptávky. Jednoduchý příklad je, že je někdo pedofil, tak potřebuje vidět nahý malý děti, tak se vždycky najde někdo, kdo mu je vyfotí a nechá si za to zaplatit. Nebo třeba dámský/pánský style časopisy - ten obsah je tvořen důkladným zkoumáním, co chce čtenář číst, a ne tím, co chce časopis sdělit. Samozřejmě, že to funguje i obráceně, i ta nabídka umí upravovat poptávku (marketing, PR atd). Kolo se roztočí a pohybuje se to ve spirále končící v extrému. No nic. Vize není důležitá. Důležitý je důsledek na moje myšlení.

    1) Přestal jsem se zlobit na ty zlý korporace, co nám tady ničej přírodu, prodávaj levný a nekvalitní jídlo a dělaj výrobky, co vydržej jen do konce záruky.
    2) Nestresuju se svojí bezmocností a malostí.
    3) Jediný způsob, kterým zachraňuji svět, je můj život.

    Bod tři trochu osvětlím na jednoduchém příkladu - jednou jsme vedli s přáteli diskuzi, která lyže je nejlepší, protože kolega chtěl poradit, co si má koupit. Tak sem do něj hučel všechny ty novinky a výhody a tvrdosti a oblouky a vázání... No a poslouchal to můj nejlepší kamarád, a když ho to už nudilo, tak prohlásil, hele vyser se na to, co mele a zeptej se ho, co si letos koupil za lyže. Tečka. Jako v tom je obrovská moudrost. Myslim že i ti Japonci to věděli, princip BUDO je v sesouladění mysli, ducha i těla (a pro zápaďáky tam ještě patří "a řeči"). Co myslíte že si koupil za lyže?

    Oklikou zpátky. Hrozně bych chtěl umět říci "Když se mi něco nelíbí, tak to nedělám nebo nepodporuji". Místo toho mohu říci "Když se mi něco nelíbí, tak se snažím to nedělat nebo nepodporovat". Ale i tak je to nejmocnější kouzlo, který umím, a fakt funguje. Léčí to mně, moje okolí a koneckonců i svět.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: Netřeba mlčet ;-), myslím to naprosto vážně.

    Protože se to znova rozjelo stejným směrem jako před smazáním, je možné, že skupina lidí si opravdu přeje provozovat diskuzní klub o tom, jak by si představovali a nepředstavovali změnu, a se kterými proudy souhlasí a nesouhlasí.

    To je naprosto v pohodě, jen ho nechci provozovat ;) Což celkově souvisí s tím, že pro mně aktivita na nyxu v mnoha směrech končí.
    Líbilo by se mi, moct sem čas od času plácnout nějaký link, takže smazat možná úplně ne, ale to je tak všechno. Pokud byste někdo chtěli být majitelem, jste vítáni :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Precetl jsem si znova zahlavi klubu a uz mlcim.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    lol, netvrdím, že tam nejsou žádná tvrzení, s kterýma nebudeš souhlasit, to proboha ani tvrdit nemůžu ;)
    jen že to není tak jednoduché, jako ty koncepty, na které se tu reagovalo.

    mně to diskutování o tom, kdo kterou myšlenku nemůže přijmout, celkově fakt nebaví a nepřipadá užitečné.
    už zase mám chuť tento klub smazat, protože v něm přestávám vidět smysl.
    pokud se tu bude dokola diskutovat o těchto věcech, měl by si ho převzít někdo, koho to baví - chceš ho? ;-D
    PIZI
    PIZI --- ---
    Mluvime o Story of B?
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Mam to stazene, prectu. Ale jen do chvile nez narazim na tvrzeni typu ktery jsem uvedl. Ty tvrdis, ze tam nejsou, takze pokud nenarazim, dam ti za pravdu. Tady verejne. Pokud narazim, nakopiruji sem. Aby ses mohla prekalibrovat.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI:
    kdybys to četl, zjistil bys, že je to trochu složitější než "drive existovaly spolecenstvi kde kazdy mel prirodu v ucte", a možná bys na to měl jiný názor. o to mi šlo ;)
    nechme toho ;)
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Kdyz si ten text prectu a doctu se tam, ze drive existovaly spolecenstvi kde kazdy mel prirodu v ucte a budu tady s tim polemizovat, tak zase spatne, ze? Muzu se tu bavit jen o celkove koncepci se kterou jak jiz zaznelo pravdepodobne souhlasim. Coz se tezko bavit o souhlasu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam