• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    PIZI
    PIZI --- ---
    _BENNY: Takze mluvis obecne ne o lidech, ale o civilizacich. Takze nenavrhujes nic o tom co bychom jako jedinci meli, ci nemeli delat. OK.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    PIZI: to se urcite rict nesnazim, svoje zivoty si obetovavejte ve prospech ceho chcete ;) ja jen tvrdim, ze v dlouhodobem meritku vitezi ta kultura ktera samu sebe dovede ubranit (definice vitezstvi je preziti). a zalezi na tom v jak moc konkurencnim prostredi se ten boj odehrava (takovi domorodci z amazonskeho pralesa si s zadnymi dalsimi kmeny nekonkuruji, na coz samozrejme dojedou az jednou narazi na nas). vzdyt si jen vem co se zapadni civilizaci udelaly dve svetove a jedna studena valka - aby prezila tak ze svych idealu slevila.
    PIZI
    PIZI --- ---
    _BENNY: Nerozumim co se vlastne snazis tvrdit ve vztahu k nasim zivotum. Ze mame obetovat sve zivoty ve prospech zachovani? Zachovani ceho? Zachovani civilizace nestastnych lidi?
    Budto budu zit stastny zivot s rizikem, ze mi ho nekdo muze zkratit, nebo zadny.
    Ten druhy typ zivota nemam proc zit, kdyz mi neprinasi radost, ale jen preziti.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    PIZI: takhle - za predpokladu ze by se tady takova civilizace (Sparta) objevila a ukazala by se jako zivotaschopna, pak by nase uslechtila zapadni civilizace mela problem.

    v te prirode ktere se tak strasne chceme priblizit plati zakon silnejsiho, nikoliv zakon moralnejsiho.
    PIZI
    PIZI --- ---
    _BENNY: Coz ale nutne vede k neustale honicce za nekonecnym cilem, protoze predem nevis jak silny nepritel prijde a musis se snazit byt co nejsilnejsi. Civilizace dokonale naplnujici ten princip by byla neco jako Sparta, zadna zabava, neustaly militarismus a preziti nejsilnejsich.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GAF: indiani dojeli na to ze svuj zivotni styl neumeli ubranit. duchovno je fajn, za predpokladu ze se ti podari naplnit svoje zakladni zivotni potreby, jako napriklad prezit.
    GAF
    GAF --- ---
    S kolegou jsme se bavili na téma přirozenosti lidskýho vývoje a činění. Já si totiž (trochu) myslim, že tyhle betonový stavby, auta, žehličky, atomový elektrárny, cesty atp.. že to je právě že lidem přirozený. Prostě jako druh máme ve vínku svoje okolí měnit a vytvářet stále nové a tak...

    A pak jsme došli na třeba hele pěkný příklad indiány z Ameriky. Vždyť to byli taky lidé a taky mají dost rozumu a kdesi cosi... ale ti se nevydali cestou přetváření. Maximálně sedlali koně a hotovili luky a nikam "dopředu" se nehnali, dokonce zacházeli dost hodně s duchovní stránkou člověka (ne-li přímo telepatií a podobně, když budem věřit některým zprávám) Takoví elfové řekněme...

    No a takže jak teda...

    Na to se kamarád vytasil s teorií, že to záleží na koncentraci lidí na jednom místě. A vztahy mezi nimi. Prostě tenhle si něco vymyslí, ale neví jak na to, tak najde jinýho, co to umí udělat a další zjistí, že když to pozmění, může to výhodně směnit (prodat) spoustu dalšim a tak dál a když je těch lidí hodně na jednom místě, těhle výměn probíhá strašně moc. A nakonec vedou ke všem těm výdobytkům moderní doby.

    Indiánů bylo vždycky málo na jednom místě a tak vyráběli málo - stačilo jim na uspokojení potřeb málo a nevznikaly nové potřeby z úpravy těch již uspokojovaných. Ono to možná roste pak geometrickou řadou totiž...

    Tak to je všechno.

    PS: nechápejte mě špatně, nehodlám ani "horovat za realitu" ani brát iluze nebo snění jiným (sám je považuju za důležitou součást života :)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    ...mini spam pro brnaky.)...


    kurz osobního rozvoje ESENCE

    Od pondělí 14.3.2011 pořádáme další kolo kurzu osobního rozvoje ESENCE,
    bude opět probíhat v terapeutickém centru Mandala na Opletalove 6.

    Kurz se bude skládat z dvanácti dvouhodinových lekcí.
    Je vhodný jak pro začátečníky, tak pokročilé.

    Předpokládaný počet účastníku je kolem dvanácti (max.15)

    ještě je pár volných míst k dispozici !!!
    -uzávěrka kurzu bude na prvním setkání.

    Základní info:

    -postupně spolu budeme pracovat na vybudování silného a stabilního systému vašeho těla,emoci,myšlenek,srdce a duše tak, aby spolupracovali v harmoni v každodenním životě

    -naučíte se jak vnímat sami sebe,naslouchat svému tělu, svým potřebám a poznat kde se podporujete nebo naopak sabotujete sebe sama

    -společně si vyzkoušíme jaké je to být ve zdravém kontaktu se sebou a následně s ostatními

    - kdo jsem ja, ve středu svého života-jak ho vytvářím, jaké hraji role, s jakými příběhy se identifikuji, co mě omezuje a nebo naopak podporuje, objevování navyklých vzorců, které vás ovlivňují

    - jak vnímat své pravé Já, které leží za všemí příbehy a je svobodné, zdravé, celistvé, plné a pulzující s rytmem života

    -práce se záměrem

    - mnoho dalšího vyplývající z potřeb jednotlivců a skupiny

    cena: 3500.-

    pripadne dotazy ci prihlasky POSTA.)


    ...konec mini spamu...
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    BROZKEFF: dik za odkaz. uz jsem se s timhle systemkem pred casem potkal. jsem docela zvedavej, jak se to nase zemedelstvi vyvine v souvislosti s (potencialnim) prechodem k min koncentrovanejm zdrojum energie a vycerpavanim ekosystemu tim konvencnim stylem zemedelceni. :)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    PIZI: jo díky, na to tam taky jeden přednášející upozorňoval, mám to z toho hned poznačené na post it štítku s tím že to chci ještě dneska taky najít .. tak dík za linky
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    v US (a asi i jinde) na to existují "community farms"
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    BROZKEFF: Pěkný zásady :)

    Řekla bych k těmhle pár větám něco z druhé strany: přítel pracoval v distribučním skladu zeleniny a tam se dozvěděl jednu věc: že prakticky veškerá nebio zelenina v supermarketu dnes je uměle urychlovaná. Což vede k čím dál nižšímu obsahu všech důležitých látek, čím dál víc jsou to "produkty", které jen pěkně vypadají a dávají málo výživy.

    Poslední dva měsíce experimentálně kupuju jen bio zeleninu (když člověk volí levné a spíše lokální druhy a vychytá zdroje, tak se to v jedné osobě dá), chuťovej rozdíl je opravdu značnej, ta obyčejná je taková vodnatá a bez chuti a standardně nemám motivaci ji kupovat a jíst ;), ta bio obvykle chutná mnohem "opravdověji".

    Úplně nejlepší by mi přišlo dát se dohromady s pár lidmi a svépomocí pěstovat základní lokální zeleninu na společné zahrádce :) (ve více lidech, aby nikdo nebyl vázán nutností starat se o to nepřetržitě), tak bych si to do budoucna představovala :o)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    YMLADRIS: chvilama to opravdu trosku pokulhava a nerika nic novyho,ale rika to))) coz je podle me to,proc to hodne lidi oslovuje(vcetne me) .)
    PIZI
    PIZI --- ---
    K uceni v indii mam toto.

    Sugata Mitra o experimentoch v samovzdelávaní | Video on TED.com
    http://www.ted.com/talks/lang/slo/sugata_mitra_the_child_driven_education.html

    Sugata Mitra ukazuje ako deti učia samé seba | Video on TED.com
    http://www.ted.com/talks/lang/slo/sugata_mitra_shows_how_kids_teach_themselves.html
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    aaaaaaw!

    Kiran Bir Sethi a její projekt v Indii, se slovenskými titulky rovněž na
    http://www.tedxbratislava2010.sk/sk/live/zaznam

    To už je totální vyndávka!!!
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    BROZKEFF: a konkrétní předvedení té jeho techniky
    Agrokruh pre teba : Ján Šlinský : Free Download & Streaming : Internet Archive
    http://www.archive.org/details/AGROKRUH_PRE_TEBA

    Místo traktorů a dalších drahých a nákladných věcí na míru dělané nástroje, co třeba s 1,5 kW dokážou zpracovat i totálně zarostlou půdu. Tohle kdyby se dělalo sériově a ve velkém, tak je to totální mazec a má to geniální potenciál.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BROZKEFF: no ja se poseru, mne to totiz fakt prijde dost jako ztrata casu = nerika nic novelitniho a ta argumentace je fakt chaba = ale jako jo, hodne lidi to oslovuje ;) tak jsem rada ze chutna ;-)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    TEDx Bratislava 2010

    Ján Šlinský - Agrokruh: Trvale udržitelné pěstování zeleniny

    Záznam - TEDxBratislava
    http://www.tedxbratislava2010.sk/sk/live/zaznam

    Doporučuju shlédnout, pán má inovativní pohled na věc, chce, aby jeho zelenina nebyla luxusním zbožím, ale novým standardem. Zajímavé odpovědi z rozhovoru:

    Ekologické poľnohospodárstvo na Slovensku je ešte stále tak trochu spiacou krásavicou. Čo by ste chceli odkázať tým, ktorí to môžu zmeniť?

    Vláde SR:

    Prakticky nič. Za prvé: z pohľadu trvalej udržateľnosti sa príliš rýchlo mení a za druhé: ani jeden člen vlády doposiaľ verejne nepovedal, že má záujem o biopotraviny. Ak by mali záujem o biozeleninu, ponúkam im možnosť vytvoriť vládne spoločenstvo podporujúce trvalo udržateľné pestovanie a odbyt zeleniny.

    Ministerstvu pôdohospodárstva SR:

    Keď už nemôže pomôcť ľuďom zapojeným do systému ekologického poľnohospodárstva, tak nech im aspoň neprekáža.

    Médiám:

    Ak môžete a budete chcieť, pomôžte lepšie informovať širokú verejnosť o čo to v tom ekologickom poľnohospodárstve vlastne ide.

    Učiteľom:

    Učte deti, aby sa stali dobrými ľuďmi. Nie preto, že to je to ťažké a náročné, ale preto, že je to dobré a nakoniec sa vyplatí. Potom ľahko pochopia aj takú maličkosť, že zelenina je jedlá, len ak je z ekologického pestovania.

    Spotrebiteľom:

    Len ekologicky pestovaná zelenina je pre zdravie pestovaná zelenina, a posledný kto ju pre Vás môže zabezpečiť, sú obchodné reťazce. Na prvom mieste ste však Vy.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    YMLADRIS: najs, tahle zkrácená verze je už dost krátká na to, abych tím zaspamoval mailbox všem lidem v pracovním týmu a doporučil jim se na to podívat taky
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    YMLADRIS: super
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam