KAZUO_KIRIYAMA: Jinak, přijde mi, že ti "alternativní lidé", co se uzavírají do svých koncepcí a odmítají to ostatní, tvoří malou část celkového proudu transformace. Jasně, tenhle sklon, vymezovat se, uzavírat se, je v lidech přítomen, a určité procento lidí mu podléhá, a pokud se pak stanou něčím "alternativním", jen vymění jednu ideologii za druhou. Naprosto s tebou souhlasím, že to nefunguje, není na tom nic progresivního, není to vlastně žádná alternativa.
Pokud se s tím setkám, hned vidím, že tudy cesta nevede, že v tom prostředí být nechci, že ideje toho člověka budu brát s velkou rezervou a jeho společnost nebudu vyhledávat. A nebo jen omezeně, pokud např. v nějaké oblasti skutečně něco umí, můžu se od něj učit, ale opravdový soulad není možný.
Pozná se to podle napětí, agrese, nepřijetí jiných cest.
Tenhle fenomén je překážkou skutečné transformace. Prostě existuje, je přítomen, je důsledkem toho, jak jsme jako lidé různě traumatizovaní, zablokovaní, naprogramovaní.
Osobně mě hodně zajímá, jak ho rozpouštět, protože to je hodně zásadní, protože si myslím, že zrovna tohle je jedna z nějvětších překážek skutečné změny. Lidi se potřebují naučit v míru přijmout různé cesty, a přestat ty kterým nerozumí soudit.
Typickým příkladem je napětí mezi lidmi, co jdou "čistou duchovní cestou" a lidmi, co užívají psychedelika. Tam existuje spousta všelijakých konceptů a představ, zejména ze strany těch prvních vůči těm druhým;). Přijde mi,že ve skutečnosti tam není rozpor, jen jsou různé cesty pro různé lidi, a taky různé energie a prostředky pro různé účely, které je třeba umět sladit...a někdy to sladit třeba taky nejde a konkrétní člověk si musí vybrat. Ale není tam žádné dobře-špatně, žádná absolutní pravda, a líbí se mi, že poslední dobou přibývá lidí, kteří to dokáží v nějaké míře harmonicky spojit. Jenomže někteří lidé věří v tu absolutní pravdu, která pochází obvykle z nějaké tradice (a kdo ví, kde se tam původně vzala...;).....
Nebo pak jsou třeba lidé, co viděj původ všeho zla na světě v jedení masa,pití mléka, atd a hlásají, že by s tím měli absolutně všichni absolutně přestat.....což je IMHO příliš velké zjednodušení reality ;)...zase ta absolutnost...;)
Přijde mi, že lidé, co se opravdu vyvíjejí, během let z podobných konceptů ustupují,a víc se otevírají více možnostem.