GEN_IO:
GEN_IO:
Mě to moc vysvobozující nepřijde, nevím jestli si mou pozici neidealizuješ,) Odpovídat ti bez použití předpony ne jaksi nemůžu, neboť jejím nepoužitím se mé myšlenky nestanou sluníčkovější, ale jen nebudu mít jak se properly vyjádřit.
Měl sem za to, že tahle diskuze je ještě celkem normální, tedy že když má v názvu slovo transformace, bude to tu o transformaci, ne workshop mladých tichých revolucionářů,)
Ad waldorfské školy - zní to skvěle, ale odporočuju pročíst si i kritiky, svědectví ne tak spokojených žáků a rodičů /jistě, ty se najdou všude../ atd.
Plus je tu otázka toho, že na každému musí wald. a podobné alternativy vyhovovat, a to zas nejen rodičům ,ale i dětem. Neříkám, že jsem zastáncem pedagogiky přelomu století, humanizovat se to musí, ale zase nepřešlápnout, abychom pak neměli spokojené a citově vyvážené nichtsmochry,) V tomhle je pro mě shrnující Marshallova /HIMYM/ řeč při koučování malejch basketbalistů, který Lily rozmazluje stylem "není důležité vyhrát, ale zvítězit":
Marshall:Could be 53 to zero.
Could be some other score. It's 53 to zero.
Kids:What are we doing wrong, Coach?
M:You know what? You're not doing anything wrong.
It's great that you guys are losing,
because in life, it doesn't matter how much effort you put in,
or how hard you try,
people will just give you things.
Like diplomas and jobs and promotions.
So, it doesn't matter what you do out there,
as long as... as long as you have fun.
EVA_: Já bych to neřekl tak, že sme na vás citově závislí, ale že bysme pro vás udělali všechno,) Což myslím ve výsledku cílí stejným směrem jaks to myslela ty..