• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    GEN_IO: Vidím trochu jako problém, když se transformací člocvěka a společnosti zabývaj lidi jako gen_io, který evidentně zásadně naivním způsobem nerozumí člověku ani lidem...
    Popřel bych na tvé větě téměř cokoliv,a stádo myslím nejsem. Takhle prostě nefunguje ani lidská společnost, ani myšlení člověka.
    Neříkám, že kooperace je něco špatnýho, ale soutěž má taky něco do sebe.Nehledě ovšem na související argument číslo 1, tedy že by muselo dojít k radikální změně myšlení naprosté většiny lidí, a to v krátkém okamžiku. Jak k tomu dojít? Jakákoliv katastrofa, ať už sociální nebo přírodní, nikdy nebude mít na takovou masu lidí stejnej účinek. Jediný řešení je tedy zásah zvenčí (všichni ti plejáďani a spol) nebo nějaká tajemná ezoterická "evoluce v jednom dni" typu májskej kalendář a přilehlá hnutí.
    "Lidé musí prozčít by mi vykouzlilo úsměv na rtech, kdyby mě to ve stejném okamžiku nepřipomnělo Julda Fuldovo "Lidé bdětě"...citáty z evangelií dyžtak dodám.
    Ne,tohle všechno už tu bylo stokrát, a nikdy to nevedlo k ničemu jiným než k dalšímu zlu, když budou ti prozření více či méně otevřeně šikanovat ty méně prozřelé, duch revoluce se ukradne a prodá atd. atd.
    Nechtěl bych vás zrazovat, ale pokud na to hodláte jít způsobem lidé prozřete, vzájemná komunikace je tu, tak to asi nevyjde.
    PIZI
    PIZI --- ---
    GEN_IO: Problém vidím v tom že ono "jen", není žádné "jen", ale pořádně velký úkol a změna. Je to jako věta. K tomu aby člověk byl zdravý stačí JEN nebýt nemocný.
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    Řešení má každý v sobě. Každý cítí, co má, a co nemá dělat, aby se to, či ono, stalo či nestalo. Jen se, prozatím, téměř naprostá většina "lidí" vyhýbá tak vysoké zodpovědnosti za činy, které svým chováním způsobí. Včetně předávání dále svým potomkům, a oni svým potomkům, ani zase svým potomkům, a...
    PIZI
    PIZI --- ---
    GEN_IO: Nejprve vyřeš rozvody, to je taky věc u které "stačí aby lidé pochopili, že...". Když to zvládneš, pak můžeme dořešit ten zbytek. Nebo třeba něco menšího. Vyřešíme šikanu ve školách, tam totiž "stačí aby lidi pochopili, že...".
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    PIZI: Základy takovýhle vzorců chování by se daly vyučovat ve školách nového věku místo toho ne-vyučování čehokoliv, které probíhá dnes. A různé navazující praktické znalosti vzájemně prospěšné společnosti. Lidé si velmi dobře všichni uvědomují, že mnohem více, a to včetně většího pocitu bezpečí, jim zajišťuje jakákoliv vzájemná kooperace, namísto soutěže. Lidé jen musí prozřít, že opuštěním probíhajícího ekonomicko-společenského modelu, nespadnou zpět do pravěku bez elektřiny a všech "vymožeností moderní doby", ale ...

    Tohle, pokud je schopen někdo popřít, ..tak je stádo, pardon
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    a tohle pomáhá k léčení a probuzení taky :)


    "Americké úřady a indiánské kmeny Assiniboine a Sioux se na tajném převozu 64 bizonů z Yellowstonského národního parku do rezervace v Montaně dohodly před několika dny. Naopak proti převozu byli především místní chovatelé dobytka, kteří zvířata vnímají jako konkurenci pro svá stáda."

    Bizoni z Yellowstonu se přestěhovali na západ. Uprostřed sněhové bouře a bez médií | zpravy.ihned.cz - Svět
    http://zpravy.ihned.cz/svet-usa/c1-55098210-bizoni-z-yellowstonu-se-prestehovali-na-zapad-uprostred-snehove-boure-a-bez-medii
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    EVA_: mno nevim. vychazis z predpokladu, ze zeny toho pro jine zeny udelaji vic nez muzi? myslim ze by ses seredne spalila :D
    KUATO
    KUATO --- ---
    SVA: akorat obycejni lidi kaslou na politiky a pokud neobezenes stat ostnatym dratem a nenechas hranice hlidat ostrostrelci jako za starych casu, tak budou cestovat a kseftovat, protoze je to vyhodne. takze zadna izolace nebude. historie ukazuje, ze vzdycky nejlip prospivaly staty s cilym obchodnim ruchem.
    SVA
    SVA --- ---
    PIZI: hm zajímavá myšlenka, díky izolace by jsme byli odkázání sami na sebe a nikdo by nekopíroval, nepřemisťoval, to by mohlo dát vznik novým lokálním výrobcům s originálnějším artiklem.
    PIZI
    PIZI --- ---
    GEN_IO: Problém je v tom, že by si to musela uvědomit každá nová generace znova. A některé uvědomění přichází až se zkušeností. Nedá se to vysvětlit, musí se to zažít.
    KUATO
    KUATO --- ---
    PIZI: uz to vidim - "ta krava Angela na me byla drza Vasku, ved nase vojska proti Pulnocnimu kralovstvi a ja ti ukazu sedmy div sveta!"
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    Lidstvo se musí uvědomit. Uvědomit do té míry aby nepotřebovalo ruku nad sebou a hlídacího psa za prdelí. Každý sám za sebe, a v sobě, musí cítět jak dělá to prospěšné maximum pro okolí a také pro sebe.
    Utopie? Nikoliv, probíhající realita ;)
    PIZI
    PIZI --- ---
    volná citace: Kdyby vládly ženy, nebyly by války, byla by jen hromada zemí, které spolu nemluví.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    EVA_: respektive pokud by se dneska udelala vlada zen, tak to bude vypada hrozne, bez urazky :D proste by to bylo jeste horsi nez soucasna politicka scena, to jak jsou lidi dneska nastaveny tak zensky by se nedohodly. jo, pokud by zensky byly zensky v cely svy krase, sile a moudrosti, tak proc ne. aspon bychom my chlapi mohli chodit na pivo a mit veget ;) :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    EVA_: zenami? proc ne. jenze kdo bude mluvit za muze? podle me jakmile vynechas nekoho a rozhodujes o nekom bez nej, tak je to uz automaticky spatne. kazdy by tam mel mit zastupce, nejenom muzi ale treba i zeme, priroda, zvirata, voda, vzduch, rostliny. proste nekdo kdo bude brat v zretel nejlepsi zajem te ktere skupiny a zadny hlas nebude vic nez ten druhy. zadna demokraticka vetsina rozhoduje o mensine. proste vsichni daji hlavy dohromady a budou mit zajem na tom se domluvit a domluvej se pro kolektivni dobro. ja vim utopie :D
    EVA_
    EVA_ --- ---

    SCHWEPZ: Tohle by asi mohl být fakt způsob. Ale něco mi nevychází. Někde jsem četla "pomáhej, aniž bys věděl, že pomáháš", či jak to ten de Mello řekl...Jak teda? Pomáhat tam při zachování místních tradic a vědomí, že to vlastně děláme pro sebe, což vlastně děláme?
    EVA_
    EVA_ --- ---
    OGMIOS: Souhlasím. Pokud bude tvořena ženami.:-)
    F0N
    F0N --- ---
    PIZI: Ale ja tomu nechcem branit. preco? Ale nebol by v ziadnej strane za ktoru sa moze pripadne skryt - verit moze comu len chce. Nemoze urobit rozhodnutie a potom tvrdit ale my to mame v programe takto. Urobi to rozhodnutie sam za seba - a ked neobstoji ako zastupca tych ktory ho tam vybrali tak proste pride niekto iny.
    PIZI
    PIZI --- ---
    F0N: Jak zabráníš tomu, aby se někdo z těch zvolených prohlásil za křesťana, nebo liberála, atd... Prostě člověk se identifikuje s nějakou nálepkou a pak už jedná podle toho, že si o sobě myslí, že je liberál. Tomu nezabráníš.
    F0N
    F0N --- ---
    OGMIOS: suhlas, neviem preco by nemohli byt politici nie zakonodarci a vladcovia, ale iba jednimi z nas, zastupcovia vo veciach verejnych. Co keby neexistovali politicke strany ale iba zvoleni ludia - tym padom by sa stratila to rozdelenie spolocnosti na takych a onakych, ale za vsetko by zodpovedal konkretny clovek - ak by sa neosvedcil ludia by mali vzdy moznost ho vymenit.

    Dnas casto vidim v politike take veci, ze mozno by sa aj ti ludia vedeli dohodnut, ale nedovoluju to ich farby ktore zastupuju. Ak by ich nemali bolo by to lahsie, riesenie by sa hladalo podla padnych argumentov a nie podla toho kto prislucha k akej strane.

    Mozno som naivny ale mne sa paci ten indiansky system, pretoze tvorili kruh - vacsinou su parlamenty robene ze na jednej strane vlada, na druhej poslanci. Co keby bol iba kruh a ludia.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam