• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    GAISAKA: Já myslím že možností je kolikrát více než dvě, ale třeba tě nechápu, nebo to měl být jen dramatický závěr.:)
    Co mě k tomu napadá: Sama jednoduchá věta "odvádí pozornost od toho co závisí na tobě a ne na okolnostech" v sobě ukrývá defacto celý světonázor, jehož uzávorkování je základním předpokladem poznání, odkrytí skrytého. Osobně vnímám vyprázdnění onoho příslovečného poháru také jako výzvu k vzdání se předporozumění světu a to od těch nejhlubších kořenů..existence, identity mě (kdo nebo co jsem), původu (všeho), povahy světa..a tak. Pokud někdo volí vědeckou metodu..už volí jistý způsob sestavení světa, který má svůj horizont. Za ním podle mého názoru leží mnoho z toho, čím se zabývá esoterika, která má metodu (cestu, východiska) jinou. Zvolená cesta je vždy i zvolením oblasti možností, ve kterých se člověk pohybuje, možná i cíle, ale spíš ne, protože člověk má možnost volby..aspoň mě se to tak jeví:).
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    KUATO: Nechci znít jako materialistický kverulant, ale až po ty náklady na potřebné zařízení sem souhlasil. Jo, ochota přiznat že nevíš je taky důležitá, to víme už od sokrata, ale stejně jako naivní víra některých lidí kteří absolutně neví co je věda v to, co "ještě může být" či "bude poznáno", i na první pohled sluníčkové a sympatické zdůrazňování kolik že toho poznat nemůžeme a co je (nějak asi esenciálně) "navždy skryto" podle mně není ta pravá cesta, a jenom to jak tady někteří jiní řekl "odvádí pozornost od toho co závisí na tobě a ne na okolnostech".
    A pokud do toho deš s tím, že chceš "vyprázdnit svůj pohár", může to zase znamenat dvě věci. Buď že do toho jdeš skutečně "lidsky", tj. celou bytostí, srdcem vůlí atd., ale tady jdeš za tím něčím a ne za tou svou vůlí samotnou, a nebo to zas může znamenat že si "jdeš do ezoteriky řešit vlastní dramátka" a bude z toho jenom jedna velká tragikomedie, zůstaňmež metaforicky u kumštu.
    Vždycky jsou totiž dvě možnosti.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KUATO: ale to zase ne, ja neremcam zpusobem "oni mi to tajemstvi nechcou rict, nechteji mi predat svoje know-how, takze je to urcite blbost". at si to tajemstvi nechaji :) a dale, muj cas v zivote je taky prilis drahy na to, abych jej prozil necim, abych nasledne zjistil, ze to byla blbost (i kdyz k tomu muze dojit a mozna k tomu fakt dojde :D). musim si vybirat peclive.

    ale tak nejak jsem mel dojem, ze probihajici diskuze je i o tom ze nekteri lidi jsou presvedceni o tom, ze jsou schopni pouhou myslenkou / jakousi magii zmenit svet a nechapou proc jim tyto esotericke tradice nechce mainstreamovy svet zbastit. je to tak super tajna vec pro vyvolene, tak ji prece tajte! :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: no tak - mas jiste pravo remcat, ale ja jen konstatuju, jak se veci maji (a maji se tak uz nekolik tisic let). imho nikoho (z drzitelu tradic) nezajimaji lidi s tvym pristupem. ten nezarucuje preziti linii, neskyta zadny prinos (vlastni praci, vlastnim badanim a pokracovanim v tradici). znam vic lidi, kteri se zabyvaji alchymii, magii, mystikou.. a vesmes nikdo z nich neni clovek, ktery by ti neporadil v konkretni veci v pripade vazneho zajmu. jenze tak jako tak TY neco chces, tak TY SAM pro to neco udelej. proc by se meli ostatni posrat, protoze panacek jim "neveri" a chce dukazy, nejak ho presvedcovat. cert te vem. chces vedet, jestli funguje astrologie? zacni ji studovat, za rok dva tri muzes rict bud ano, zda se, ze na tom neco je, zaslouzi to hlubsiho studia nebo ne, nekoresponduje to s realitou. to same plati pro jine nauky. musis zaplatit. cena je tvuj cas, usili, nekdy naklady na potrebne zarizeni, ochota priznat, ze nevis, vyprazdnit svuj pohar.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KUATO: a pritom co se tyce tech esoternich veci vubec nejde o to neco nekoho naucit, aby on to pak mohl zneuzit. jde jen o to ukazat, ze to jde, ze je to mozne, ze neni pravdou, ze je to nesmysl. v takovem pripade povazuju schovavani se za esoteriku (ktera je uz z definice urcena jen pro vyvolene!) za alibismus.

    CONTINUITY: have a fun ;)

    a to o cem mluvis ty vlastne neni ani tak materialismus, jako neco jako vedecky dogmatismus, tzn. dokud k necemu nemam vedecky dukaz, tak to pro me neexistuje.

    ja jsem se v podstate jen snazil poukazat na to jak je zvlastni, ze to co rikas ty je v rozporu s tim co rika Kuato a presto spolu souhlasite a nesouhlasite se mnou :D
    KUATO
    KUATO --- ---
    PIZI: ony hlavne ty esoterni veci (pestovani dle lunarniho kalendare nepovazuju za esoterni vec, ale za beznou jednoduse otestovatelnou, staci do toho investovat par mesicu casu) jsou esoterni proto, ze se spolu se znalosti predava pozadavek urcite mravni urovne, kterou obdarovany nutne musi mit a rozhodne neni zadouci, aby je meli vsichni. proste vyuziti nabytych znalosti neni primarne zamerene na to, aby sis nacpal pandero a naplnil pokladnici a harem, coz je bohuzel vec, za kterou jde vetsina lidi. a jak to vypada s vynalezy, ktere nejsou vazane na "moralku" muzeme videt dnes a denne kolem sebe. prakticky vsechno bylo zneuzito pro armadu a hamteni.
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Zaměňuješ "nevíme jak to funguje" za "neexistuje to".

    Věda je plná věcí o kterých víme, že existují a nevíme jak fungují. To je přece poslání vědy, hledat takové věci. V případě těch esoterických věcí je to ale o tom, že nejsou důkazy, že to existuje, takže není důvod vymýšlet jak to funguje. Nejprve musíš mít solidní pozorování a teprve pak hledat vysvětlení.

    Ostatně Randi nabízí svůj milion za předvedení, na vysvětlení netrvá a přesto nikdo dosud nepředvedl.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: A na úrovni jednotlivců se mi to jeví jako ideologie, která dává lidem pocit jistoty, pocit, že svět je "normální", protože tomu věřili naši rodiče a prarodiče, a proto překročení jejích hranic často budí odpor a úzkost....to je ale dané čistě kulturně, tím v čem nás vychovali, ne tím, že by ty hranice byly nějak reálně dané....tady tlustá čára, tohle je fyzicky skutečné....a tohle dál už jsou nějaké "esoterické blbosti"..... Ve skutečnosti většinou přesně nevíme, kde leží ta hranice poznání, a i když víme, těžko si můžeme být jisti, že něco, čemu ještě nerozumíme, je "nesmysl"...zkrátka tomu jen ještě nerozumíme. Jak nadhodil Kuato s těmi částicemi....podle toho, co se v poslední době objevuje i v populárních médiích od některých fyziků apod, vypadá to, že zrovna pro ně ideologie 20. století skončily už dávno :)

    už teď si umím živě představit x způsobů, jak tenhle výrok roztrháš na kusy :)), v pohodě :), have fun, jdu na ufo kongres
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: Nemyslela jsem materialismus ve smyslu konkrétního vysvětlování reality.
    Ten uznávám, a taková materialistka jsem taky, viz. předchozí výrok, že technické vysvětlení všeho existuje.

    Myslela jsem "materialismus" ve smyslu určité ideologie z 20. století, která si vymezila úzké hranice, co podle ní smí být reálné, a úporně popírá existenci čehokoliv mimo tyto hranice, i když to jednoznačně je skutečné, a i když je to vědecky prokázáno a zkoumáno.

    Mockrát jsem se setkala s různými velmi reálně existujícími a fungujícími oblastmi (zejména v medicíně a léčení), které spadají do této "šedé zóny" - existuje v nich poznání, učebnice, přístroje, tisíce uzdravených pacientů, ale "materialistická" věda je z podivných důvodů odmítá a popírá.

    Mimo jiné mám jednoznačný dojem, že tento "tzv. materialismus" je účelová ideologie, která nemá s přírodními zákony už mnoho společného a slouží spíš ekonomickým zájmům současného systému (který si např. přeje prodávat co nejvíce chemických léků, a proto s oblibou označuje nejrůznější účinné alternativy k nim jako "nevědecké").
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    A dokazete nekdo se svoji mysli zmenit tuto realitu?

    StudioNEWS - Chemtrails - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Ca-UNU8Z8fk&list=UUidP2qsUv4lK2dtaBGBHdbA&index=2&feature=plcp

    CHEMTRAILS SCHWEIZ ======✈ New World Weather HD - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=NM2N0HJF-lA&feature=related
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: ale vzdyt ten materialismus je jen o tom ze cela realita je vysvetlena pres ruzne castice/energie/sily. to bych rekl ze neni v rozporu s tvym stanoviskem. spravny nematerialista by rekl "vysvetlitelne to zcela neni, protoze nejde o casticovy/energeticky/silovy prvek, ale o prvek duchovni, ktery je nepopsatelny a nevysvetlitelny".
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: tím, že tohle s naší úrovní poznání zatím vysvětlit neumíme

    a budeme takové věci umět vysvětlit právě tehdy, až padne zastaralý omezený model, kterému se ve 20. století říkalo materialismus, a půjde normálně mluvit o energetických faktech, aniž by kvůli tomu vědci přicházeli o reputaci a o práci
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: tak jak pochopitelne technicky vysvetlis KUATO? ;)
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: dva tři roky zpátky jsem měl příležitost být u nějaké akce s Allenem Greenfieldem, což je americký magik a vysoce postavený zednář a ten nám vyprávěl, že když byl mladší, tak dělali nějaký rituál podle henochiánské magie, měli na zemi namalovaný obrazec, ve kterém jednotlivé pole měly umožňovat navštívit různá místa a časy (podrobnosti nezmiňoval), a že se jim v průběhu toho rituálu ztratila jedna holka, která se ritu také účastnila a polemi procházela. prostě zmizela, nikdy už ji neviděl.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: Vždyť ano, přesně na takových zcela pochopitelných technických principech je to ovlivnění založeno.
    Nevím, proč za tím pořád hledáte něco "nevysvětlitelného".
    Úplně všechno, co je možné, má i "technické" vysvětlení. Jen některá ještě nejsou zcela přesně popsána.

    A taky nevím, co pořád máte s tím létáním. Od toho máme přece rozum, abychom mohli posoudit svoje možnosti.
    Vím, že je možné zaběhnout maraton, ale taky vím, že já to jen tak z fleku nedokážu. Vím, kde jsou moje možnosti, například se příjemně proběhnout 2 km lesem.
    Slyšela jsem, že je teoreticky možné levitovat, nevylučuju to, ale předpokládám, že to je pro nějaké super vytrénované čaroděje a jogíny, kteří ovládají práci s energií na mně těžko představitelné úrovni. Takže to jen tak zkoušet nebudu.

    Co se týče toho ovlivnění reality, vím, že si můžu přitáhnout takové věci, jako drogy, zakázky nebo bydlení, protože to je v praxi vyzkoušené a zjevně funkční, a rozumím i, jak to funguje, definovat to, naladit se na to, a pak se tomu otevřít a podle potřeby dělat vhodné kroky.
    Ale nemyslím si, že bych mohla dejme tomu zfleku vyhrát milión na přání, apod, jak tvrdí někteří esoteričtí podnikatelé. To by muselo mít v realitě sakra vážnej důvod, a takové věci fungují lidem, kteří pro ně mají nastavenou realitu....např. člověk má dobrej projekt, a podaří se mu na něj najít sponzora, kterej mu ten milión dá....

    ....to, že někdo věří, že může svou realitu ovlivnit a není jen pasivním příjemcem okolností, ještě neznamená, že věří nereálným blbostem ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    _BENNY: spis si to moc bral. myslenkou menime svet kolem sebe dnes a denne. je jedno jak. hlavni je zamer. kdyz mate zamer tak se skutecnost/realita meni. skutecnost/realitu spoluvytvarime. tim jak moc jsme ale zamestnani myslenim na blbosti tim vic je nas zamer rozptylen, tim slabsi je nas zamer, tim slabsi je nase moc konat/vytvaret. tim padem nam kolikrat prijde ze nemame zadnou moc neco udelat/zmenit/vytvorit. to je ale jen iluze. take tim jak spoluvytvarime tak nase moc konat/vytvaret se prolina s tou samou tvorivou silou jinych, tim padem nase moc muze koncit tam kde zacina moc jinych bytosti, pokud je to protichudne tak se vyrusi. pokud je to v souladu tak se to nasobi. je to reka energie. to kam se nasmeruje je zamer.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    si vzpominam ze to popisoval i Grof v Kosmice hre, ze se na LSD dostal do nejakeho momentu kdy vedel ze kdyz otevre jakesi dvere / odhrne zaves (neco takoveho, uz nevim presne), tak tim zmeni skutecnost. a sla z toho vedomi pry takova hruza, ze se to ucinit nakonec neodvazil, takze nijak ciste myslenkou skutecnost nezmenil, ale presto veri tomu ze by to dokazal kdyby chtel. nevim no, nepusobi to na me ani tak jako vystraha "nezahravej si s karmou/vesmirem", ale spis "nezkousej to, jeste by se prislo na to ze to nejde" :)
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    Řekl bych, že by se k problému jistě s chutí vyjádřili zdejší magici alá kaliph, kteří by jistě potvrdili, že stačí nějaká ta koncetrovaná, rituální mysl a věci se dějí .-) já asi nejsem tak daleko a ani mě to nikdy nebralo - víte kolik karmické neplechy takové zásahy dělají? Masakr... za mě fuj tajbl... já to rád obyčejně přirozeně, jak to samo teče... jen když to teče hladce... ale pak se holt nemůžu divit, že se vezu v proudu, který tu tvoříme všichni společně...
    KUATO
    KUATO --- ---
    GAISAKA: ironie
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    KUATO: Aha, a tady najednou ti pozorovatel ovlivňující pokus (zde je jeho role dle nás "skeptiků" skutečně markantní) nevadí.

    KUATO: Možná jo, asi jo. Jedna věc ale je, že ten proces jede po zcea přirozených drahách, jen nám (dosud, a u některých navždy) neznámých, a není v tom nic nadpřirozeného.
    V tom případě - a to je moje velká výtka - vědomé ovlivňování tohoto druhu nemá nic společného s přirozeností, je to pěkná ego vyčůranost a je projevem neúcty k vesmíru. Samozřejmě z pozice příznivců tohoto přístupu to vypadá přesně naopak, jako velká svoboda atp., viz dámy níže.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam