• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    F0N
    F0N --- ---
    THE_SECOND_GUY: jj to si tak meditujes popijas bylinny caj a zrazu sa pozries k oblohe a uvedomis si ze sedis na obrovskej gule, ktora si to vali vesmirom. Uz len toto je nemalo awesome :)
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    psychospirituální krizí jsem si procházel už dávno....
    pak jsem začal chlastat a všechno se vyřešilo...
    ale teď už nepiju a pořád teda neznam tu "odpověď" na všechno to ostatní...
    tak jak vy to děláte? jako nějaký meditace, pití bylinnejch čajů?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THE_SECOND_GUY: az projdes nejakou psychospiritualni krizi a zase zacnes na vsechno srat, tak uz budes ;)
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    YMLADRIS: ok, to já taky, už asi od patnácti.... dělam si co chci a na všechno ostatní seru, pokud to pro mě nemá přínos... jsem teda taky "transformovanej"?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    THE_SECOND_GUY: hlavni produkt moji transformace je, ze si delam co chci (cim dal tim vic)
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    Nazdar, mam takovej mírně trollovací dotaz: Za dobu existence tohodle klubu, nebo i za dobu předtim, opravdu se někdo dokázal "transformovat" nebo "probudit"? Pokud ano, tak jak se to projevuje? Co děláte jinak, než předtim? Jak pomáháte k tomu "léčení Země"?
    PIZI
    PIZI --- ---
    AIM_FREEMAN: Vypovídá a poznání je asi rozdíl. Jak tedy máš definováno poznání, že tvrdíš, že k němu věda nevede?
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    PIZI: Ano, jak říkám, míjíme se:) A cituji ze svého posledního příspěvku:
    neříkám, že takové zkoumání o světě nic nevypovídá.. * nic proti civilizaci a pohodlí samozřejmě;)

    je možná zbytečné mi sdělovat něco, co jsem před pár sekundami sám napsal, ne?;)
    PIZI
    PIZI --- ---
    AIM_FREEMAN:

    svět není clare et distincte. svět je celek bez marga. a proto zkoumání ho metodou, která předpokládá jasnost a ohraničenost nevede k jeho poznání.

    No k poznání třeba ne, ale k internetu ano. Je zvláštní že to funguje, když za tím není poznání.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---


    ;))
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    PIZI: vnímání některých optických klamů je závislé na kultuře, ale v tomhle máš asi pravdu. pro mě ale svět není soubor jsoucen, ale nedělitelný celek a zkoumání jeho častí pro mě není zkoumáním světa. neříkám, že takové zkoumání o světě nic nevypovídá..ale moc mě to nezajímá. nic proti civilizaci a pohodlí samozřejmě;) ale tady se s tebou i s gaisakou bytostně míjím. zkoumání mojí nohy nemá moc společného s tím, kdo jsem. i když někdo by třeba nesouhlasil. pro mě je svět živoucí síť vztahů a intencí. jinak je to jen pitvání mrtvoly. a objektivita? chachááá:))
    objektivita..descartes se z hrobu sice teď samolibě usmívá, ale heidegger se s buddhou nad sklenkou sómy o dvě patra výš chechtají..že času je dost a třeba nám to dojde, než tu na ten pocit vydělenosti z prostředí, vůli k moci a omylné pojetí pravdy jakožto jistoty, kde výsledek je předen dán metodou, čárka, vychcípáme.

    svět není clare et distincte. svět je celek bez marga. a proto zkoumání ho metodou, která předpokládá jasnost a ohraničenost nevede k jeho poznání.

    GAISAKA: tak ony jsou i tradice, které nepředávají předporozumění, ale předávají nástroje k vyprázdnění poháru.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Optické klamy ukazují, že jisté naplnění poháru máme v mozku zadrátované a nelze ho úplně vyprázdnit. Nedokážeme vnímat svět "přímo", náš mozek ho automaticky interpretuje na mnohem nižších úrovních, než kam dosáhneme svým vědomím. Třeba i samotný vjem pohybu dělají mozková centra neovlivnitelná vůlí. Je možné mít nepoškozený zrak, a přesto nebýt schopen vidět pohyb.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    AIM_FREEMAN: neboj, stavět na předporozumění jiných lidí, kde ta nejsilnější v čase získávají punc tradice, to by mi u tak důležitý věci přišlo poněkud vošajstlich, jak se říká. Plus jako kognitivista mám na tradici celkem pifku, a pokud z něčehe vycházím, pak z toho bio-evolučně daného, kde lidská vůle má pramalou cenu.
    LOOK
    LOOK --- ---
    AIM_FREEMAN: proc bych po (i dobre provedenem) vyprazdneni a naplneni poharu mel vnimat 'prirozeny svet' a ne jen jinou formu konceptualizace 'prirozeneho sveta'?

    ano, opakovat kdyz zaregistruji, ze vstupni data nesouhlasi se svetonazorem.
    PIZI
    PIZI --- ---
    INK_FLO: Myslíš že televizní věštci žijí zodpovědný a smysluplný život? Protože ti podle mě často věří v možnost ovlivnit vesmír myšlenkou. Nevím, já bych si na tokové statistické tvrzení netroufal.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    GAISAKA: teď je otázka odkud to víš. pokud stavíš na neuvědomělých premisách, který jsi podědil, když jsi byl vržen do tohoto světa, dost možná máš k dispozici jen konceptualizace přirozeného světa, ale ne onen přirozený svět. defacto jsi podědil svět, jak ho viděli ti, okolo tebe. pokud jsi již někdy v minulosti vše zpochybnil, "vyprázdnil svůj pohár" a teď v něm už něco máš, tak to je dobré. otázkou zůstává, jak dobře jsi to prve udělal. ;) pokud ne..není se o čem bavit.

    LOOK: jde, nejde..proto někteří ten proces opakují.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    LOOK: Jo, souhlas.
    AIM_FREEMAN: když už o světě víme něco.
    LOOK
    LOOK --- ---
    GAISAKA: (2.odstavec) nemit vubec zadne predporozumeni snad ani nelze, ne? pak se teda mohu - pri zpracovavani dat, ktera koliduji s mym aktualnim svetonazorem(vnimanim reality) - snazit predporozumeni minimalizovat, jak budu moci.
    nejde o to, jak realita objektivne vypada, ale o proces zpracovani toho, jak ji vnimam.
    souhlas?
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    _BENNY: pripadne se nesmi zvrhnout v postoj "nasel jsem si pohodlnej pattern na zivot (akorat na backgroundu mi porad neco klepe na dvere) a vsechny nitky co prichazi a maji sanci mne ovlivnit a vytahnout z tunelu do toho zapletu, abych si tu hrde/tvrde/promyslene vydrenou cestu nemusel (zpetne) menit".
    A kdyz vidim ty kvanta prispevku, mam nekdy pocit ze to je riziko ze vsech nejzaludnejsi :)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    GAISAKA: myslím že mi nerozumíš. tak se zeptám: "kdy již o světě víme" myslíš kdy o něm víme per se, že existuje, nebo "když už o něm víme" něco? já totiž o neexistenci světa nic vůbec ani koutkem bytosti nemyslel;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam