• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: Myslím si, že pravda je obojí najednou. Byl jsi k tomu predisponován, svou inteligencí (vysokou), tím, co jsi za ducha, za osobnost, jak reaguješ na problémy (na stejnou situaci jinak, než ti ostatní s jinými vlastnostmi, praktičtěji). Zároveň to ale bylo i tvoje rozhodnutí a tvoje jednání.
    Potkala jsem i lidi se srovnatelnou inteligencí a rozhledem, kteří svoje vlastní těžké podmínky neustáli a zvolili si na všechno se vykašlat....takoví potom tu svoji sílu používají jenom k tomu, přežít a někdy být "hvězda" třeba mezi feťáky nebo bezdomovci.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: a mozna jsem te i spatne cetl, protoze mozna sama tvrdis to druhe :) kazdopadne se mi ta myslenka, ze bych byl k tomuto nejak fatalne predurcen, nezda.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    THE_SECOND_GUY: Lidí, co se transformujou a přispívají k léčení světa, je mraky :o) V tomhle klubu rozhodně jsou, a jsou taky všude možně jinde.

    Ale je možné, že ty ten proces nevidíš, protože jsi moc zaměstnanej mlácením hlavou o zeď a koukáním na ten krvavej flek před sebou, a u toho se asi dost blbě rozhlíží, co dělají ostatní.

    (sorry, to je možná zase trollovská odpověď, ale já z tý tvojí ikonky nějak nemůžu, co tě virtuálně znám ;)

    Transformace by byla třeba, kdyby se ten paňáca zastavil, sedl si na zem, dal si na hlavu studenej obklad a začal řešit, jak si zastavit to krvácení.
    Celkem zjevně tohleto se nedá udělat přes internet, to se musí fyzicky, na internetu to může akorát někdo takhle napsat.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: zbabelost nebo idealismus odtrzen od skutecnosti, to je jedno :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: to je prave otazka. ja a ty bychom treba rekli, ze to bylo vedome rozhodnuti, nekdo jiny by rekl, ze uz jen k onomu samotnemu rozhodnuti jsem musel byt nejak predisponovan a zvyhodnen pred ostatnimi, kteri to rozhodnuti ani udelat nemohli, protoze na to nemeli. kde je pravda, tezko rict. ja se priklanim k tomu prvnimu, ale mozna je to jen moje vlastni zbabelost, protoze bych asi nemohl zit ve svete bez opravdovych hrdinu :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: tam mělo být na začátku "tak to ale chodí"....nechce se mi to znova všecko kopírovat a korigovat ;)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: ; to ale chodí...:) Bez ohledu na to, jaké je tvé prostředí, ty se rozhoduješ podle toho, kdo jsi ty. Ty jsi vědomější a silnější člověk, než byli tamti lidé kolem tebe, a proto jsis vybral něco jiného než oni, dokázal jsi udělat rozhodnutí, že chceš žít jinak.

    (mimochodem, to co si vybrali oni bych rozhodně nenazvala "žít pro přítomnost", člověk kterej na všechno kašle není přítomnej vůbec nikde, ani v přítomnosti, je úplně mimo...)

    BOBBYLON: To je velice dobrá poznámka IMHO.

    Taky jsem se musela dostat z naprosto nefunkčnímu prostředí, které by mně, pokud bych se mu bývala poddala a jen pasivně reagovala, vedlo k naprosto nanic životu. A cestu z něj ven jsem si musela hodně natvrdo vybojovat v mnoha stupních (a vlastně pořád to pokračuje, protože nějaké ty programy ve mně samozřejmě pořád žijí).
    A udělala jsem intenzivní zkušenost s tím, že když jsem se takhle dostala z jednoho stupně bahna, měla jsem tendenci zaseknout se na dalším stupni, mít pocit, že mám "hotovo" a všecko chápu. A to byl velkej omyl, a pak časem se to naštěstí vždycky ukázalo, zdá se že moje duše není ochotná stagnace tolerovat, takže kdykoli se tohle stalo, ta vybudovaná úžasná realita se mi pak rozpadla, abych se musela pohnout. Ale to se neděje všem, někdo má víc možností volby a může si v ní klidně setrvat 30 let, pokud chce.
    Naše společnost nás obecně učí nadměrné setrvačnosti, je zvykem nevyhazovat to, co už nepotřebujeme, ale donekonečna to skladovat a udržovat, ať jsou to věci nebo názory, a tak se tohle riziko týká nás všech a je na každém, aby si na to dal pozor, potom co (naprosto opravdu) něco dokázal..život je pohyb, změna, transformace, žádnej stupeň není konečnej.

    Jedna věc mě opravdu baví...kdykoli se něco opravdu důkladně pohne, a najednou zjistím, že přijímám něco, co by pro mně před 2 lety bylo nepřijatelné nebo nepředstavitelné....nebo naopak už nestojím o něco, co jsem považovala za naprosto nezbytnej základ života... ;)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    PIZI: proto tam byla ta zmínka o jehovistech, která odkazovala na možnou interpretaci tvého typu
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    THE_SECOND_GUY: Transformace jako trend je prostě vztahování vlastního duchovního/osobního vývoje k širším a vyšším celkům a událostem lidsko-dějinního, planetárního či vesmírného měřítka. Transformace jako trend je plodem "kolektivních neuróz" civilizace/kultury které eskalují v rozšířené osobní patologie chování a společenské problémy, a taky v neposlední řadě reakce na proměnu prostředí, tedy ve své podstatě reakce evoluční.
    Jako trend je chápána jako plod vysokého množství osobních transformací v daném čase. Osobní transformace je pak v podstatě konverze k novému světonázoru, který řeší největší strachy "zbylé" po životě podle starého světonázoru. Pro krásný příklad viz F0N .
    V západních dějinách se tahle.... věc objevuje na zásadní ose důležitých myslitelů křesťanství, sv. pavla a augustina a m. luthera. V jejich autobiografiích je vždy možno nalézt zásadní přelomovou událost, kterou třeba dneska interpretujeme jako zkušenost extáze/změněných stavů vědomí. jedním z "plodů" neurologickýho procesu extáze je tzv. numinózní pocit (nebo taky religious emotion), popisovaný zhruba jako mix pozitivího úžasu a strachu. Pocity netělesnosti také známý u takových prožitků pak vyvolávají v kontextu, do jakýho si to dáš, pocit přímo tělesné transformace. Augustin tak uslyšel "jdi a čti" (bibli) a přestal děvkařit, luther dtto po zážitku za bouřky v hradní věži, pavel dtto v syrské poušti. Pro člověka, kterej má ve svý minulosti něco zásadního (vyhýbám se hodnotícímu ezoterickému "nevyřešenýho"), prostě musí takovej zážitek interpretovat později v kontextu svýho předchozího života. Transformace je jeden ze základních typů konverze v novým zákoně /dovolte mi zacitovat z mé diplomky,)/:
    První typ („kyvadlový“) je radikální, okamžitá konverze následovaná spálením příslovečných mostů, ilustrativním příkladem je lukášovské pojetí “cesty do Damašku“ (Sk 9, 22, 26). Dalším typem je delší posun spíše na úrovni intelektuální, ovšem nikoliv (alespoň zpočátku) na úrovni citových investic, často mající svůj původ ve vnějším tlaku na konvertujícího (alterace). Konečně třetí (a je-li to možno říci i nejzajímavější, v pavlovském kontextu určitě) typ představuje konverzní proces, který Beverly Gaventa nazývá transformace, inspirována Kuhnovým konceptem paradigmat. Z určitého pohledu je jakýmsi spojením dvou předcházejících modelů v tom, že ačkoliv je na počátku konverzního procesu nějaká singulární “silná“ událost, konvertita zde svou minulost posléze nezavrhuje, ale interpretuje, či spíše v novém kontextu reinterpretuje, viz (Gaventa 1986). Právě tento model, svým důrazem na postupnost i intenzitu v procesu konverze, má pro pavlovský kontext největší aplikační potenciál.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    PIZI: Věda vede k dílčím poznatkům o světě, navíc se zaměřuje stále více na praktickou využitelnost těchto poznatků (hlavně na zpeněžnitelnost..ale to odbočuju.) Svět jako celek a tedy i lidské bytí v něm, jak jsem o něm v náznaku psal, jí uniká. A bude unikat. A musí to tak být, protože je tak založena. Já proti vědě jako takové, přísahám, nic nemám. Pokud ovšem fušuje do oblastí, ke kterým nemá klíče a redukuje člověka na biorobota, tak jen řikám: vari!
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: ty jo, luxusni transformace, ja bych si dal taky caj a susenky :D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SECOND GUY: Transformaci za Tebe nikdo neudělá a navíc většina z nás ví, že transformace se nedělá plkáním na netu (teda, pro některé z nás tak mohla začít, ale pokračuje pak prací na sobě). Takže to že tu nevidíš nikoho se transformovat, to vidíš správně, my to děláme normálně v 3D světě a tady se o tom jenom navzájem utvrzujeme a nebo si tak pindáme a přitom popíjíme čaj a jíme sušenky :o)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    THE_SECOND_GUY: hej ty druhej, dyg more, jezis te miluje tak kliiid :D
    PIZI
    PIZI --- ---
    THE_SECOND_GUY: Spousta protikladů hranici kde se jeden meni v druhy nema.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PEJR: THE_SECOND_GUY: ve skolce sedi spoustaskvelejch bytosti, bezte se na ne kouknout. je to supre. no a z nekterych treba casem opravdu vyrostou politici a z nekterych treba neco jinyho. a ted kam se podela ta uzasna bytost na kterou jste se divali v ty skolce? kdytz vyroste tak uz neni uzasna? cim to je?
    PEJR
    PEJR --- ---
    THE_SECOND_GUY: uff, to je teda debata... v první řadě je potřeba si uvědomit že ta vesmírná morálka, ta nejvyšší je láska... pokud tě baví trávit se a bereš to jako svojí svobodnou volbu tak se ti snad brzo poštěstí tu svojí vůli naplnit.. pokud máš ale rád lidi kolem sebe, tak to snad neuděláš, a třeba časem zjistíš, že bys pro ně z lásky udělal třeba taky něco hezkýho... problém je v tom, že je potřeba bejt k sobě dost upřímnej a otevřenej abys ty pocity moh cejtit a užít si je, dokud se budeš cejtit jako tvoje ikona tak se nikam moc neposuneš...

    zkus si přečíst knihu "Transformace vědomí" od Keltnera, pokud ani potom nebudeš mít jasno o čem je transformace, tak prosím naběhni na ten parlament, a nauč se prosím dobře mířit, abys tou svojí akcí taky naplnil smysl svýho snažení a nedal tomu rakovinou prolezlýmu systému jen další klacek do ruky...
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    PEJR: ne neni, co ty víš, kolik harantů z tý školky se nakonec dostane do parlamentu.....
    ale hlavně: já to myslim jenom teoreticky, mě zajímá kde je ta hranice mezi člověkem co si uvědomí sama sebe a svý místo ve vesmíru oproti člověku co si to uvědomí taky, akorát opačně.... seru na lidskou morálku, ale co ta vesmírná morálka, ta nejvyšší, všeobecná?
    PEJR
    PEJR --- ---
    THE_SECOND_GUY: takže ty chceš pomáhat světu tim že vystřílíš školku, pochopil bych to, kdybys chtěl naběhnout třeba do parlamentu... s tou školkou je to ale fakt jenom demence.. chce si to správně určit co skutečně je problém tohodle světa, jestli moc lidí nebo málo lidí který chtěj mít co největší kontrolu/moc nad zbytkem...
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    PEJR: aha, takže některý myšlenky co vedou ke zlepšení světa jsou dobrý, ale jiný, co taky vedou ke zlepšení světa jsou špatný?
    to je právě to co nepobíram....
    PEJR
    PEJR --- ---
    THE_SECOND_GUY: takovýhle myšlenky jsou jako rakovina.. pokud se u tebe projevý tak tě to buď zabije, nebo budeš nasranej, ale budeš s tim bojovat a aspoň se tvářit že seš ok, a nebo se ti povede transformovat se a dostaneš se z toho..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam