CONTINUITY: počítačové hry a vůbec obsluha počítače a různé geekovské věci jsou často spíš právě tím vymístěním vědomí do té obrazovky a toho světa na ní, a totální odtělesnění. viz tělesná pozice a (ne)schopnost udržet rovnou páteř. proti "flow" ve smyslu intenzivního prožívání *tělesně* zakotvené skutečnosti+interakce těla s okolím (resp. jednota těla-a-okolí) to je hodně odlišné. Fyzické tělo je základní spojnicí nás s fyzickým světem, takže skutečnost zakotvená ve fyzickém těle je nadmíru důležitá, ale i to "astrální" tělo je naší součástí a když to ignorujeme, nebo to nemáme pod kontrolou, neumíme se v těch astrálních světech pohybovat... tak taky o něco přicházíme, zejména proto, že je pak snadné padat do materialistického redukcionismu (všechno redukovat na potřeby fyzického těla a fyzické skutečnosti)...
'Tricky' je ten výraz "plně přítomen". Plně přítomen v *jakém* těle/dimenzi? Když sedím 12 hodin nepřerušovaně u počítače a dělám na tom nějaký hacking, tak splynu s tím obsahem, který modifikuju, a samozřejmě v tom jsem "přítomen" tak plně, že nevnímám nic jiného - pozornost je 100% zaměřená na ty obsahy v tomto světě. Když budu co pět minut přejíždět pozorností do fyzického těla, tak samozřejmě už po dvou hodinách zpozoruju, že to je pro fyzické tělo nezdravé pořád tak sedět na jednom místě, a začnu mít chuť si jít zaběhat... tím vzniká distraktor a i když si řeknu "ok ještě budu půl hodiny potračovat", pokud na fyzické tělo mezitím nezapomenu, bude mě to tak rušit, že už stejně nic pořádného v tom "astrálu" neudělám, protože ty fyzické potřeby převáží. Totéž třeba u potřeby jídla. Mám zkušenosti jak s tím fungováním v mentálních sférách, kdy klesá potřeba jídla, neřeším moc kdy jím, sice jím jakoby "nezdravé" věci typu čokoládová tyčinka, ale zase snínm jednu za celý den, takže je tělo celkem čisté, protože se necpu kontinuálně. Znám i stavy, kdy se si ujíždím na jídle a pak je celkem jedno, co jím protože toho jím "agregátně" víc než je zdrávo, a moc pozornosti je zaměřené na to jídlo (protože nasycenost vede k té blažené otupělosti, víme;))
Není to jenom o pozornosti ve smyslu soustředěnosti a nerozptýlenosti - to je půlka rovnice
Tou druhou půlkou je záměr
Celek tedy je ono známé "intention + attention".