DARUMA: Zrovna čtu knížku Ayurveda and the Mind, pasáže o samadhi a jeho různých nižších a vyšších formách, předtím se tam dost podrobně řešily úrovně vesmíru a vědomí, a myslím, že pokud bych to aplikovala na tebou vyjmenovaný seznam, vyjde z toho, že některé ty pojmy jsou jedno, některé se od sebe lehce liší a některé mohou být trochu něco jiného....společným jmenovatelem by bylo, že se jedná o hlubší úroveň vědomí, než je to běžné...ale třeba lsd trip může podle všeho být nižší formou samádhi, nebo taky nemusí být vůbec žádnou, jak se povede....;)
Je to taky jen další systém, ale momentálně mi dost dává smysl a beru ho, že by to mohl být relativně výstižný model skutečnosti.
V tomhle kontextu bych chápala, co máš na mysli, že ty pojmy nejsou úplně doslova totéž, a kdo mezi ně dává prostě rovnítka, ten realitu trochu příliš zjednodušuje.
Ale na druhou stranu mi přijde trochu zbytečné ty rozdíly moc řešit, protože podstatnější je prožívání :), pořádně prožitej orgasmus, kdy se vědomí na chvíli pozvedne nad hmotu, mi přijde důležitější než deset stránek intelektuální diskuse o těch rozdílech ;-D