• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    F0N
    F0N --- ---
    CRANK: to tu nastastie nikto po tebe nechce :)
    CRANK
    CRANK --- ---
    F0N: Tenhle klaunne je fakt supr. Byl jsem (nepříjemnou náhodou) účastníkem jednoho gatheringu a měl jsem fakt strach, že se rozprsknu smíchy. Největší zábava byla, když na konci chtěli abych řekl, co si o tom myslím :-DDDDD
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    F0N: To je presne ten styl, o kterym jsem mluvil. ;-) Neo-advajta, neo-zen a prosim vas, hlavne zadny metody....a jedeeem!
    F0N
    F0N --- ---
    Neviem ci aktualne pre niekoho, ale mne toto celkom pomohlo - je tam dost praktickych rad k transformacii - skoro ziadne filozoficke kecy (minimum) - popisuje svoju skusenost a hlavne pasce do ktorych sa on, alebo jeho studenti dostali.

    Adyashanti - The End of Your World (download torrent) - TPB
    http://thepiratebay.se/torrent/4935956/
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ~ E n t h e o g e n y ~
    http://www.entheogeny.cz/ketgrof.htm

    Dva tripy Stanislava Grofa na ketaminu.

    Ten první, o ropě, podle mě patří víc sem než do auditka Ketamin.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    DARUMA: Zrovna čtu knížku Ayurveda and the Mind, pasáže o samadhi a jeho různých nižších a vyšších formách, předtím se tam dost podrobně řešily úrovně vesmíru a vědomí, a myslím, že pokud bych to aplikovala na tebou vyjmenovaný seznam, vyjde z toho, že některé ty pojmy jsou jedno, některé se od sebe lehce liší a některé mohou být trochu něco jiného....společným jmenovatelem by bylo, že se jedná o hlubší úroveň vědomí, než je to běžné...ale třeba lsd trip může podle všeho být nižší formou samádhi, nebo taky nemusí být vůbec žádnou, jak se povede....;)

    Je to taky jen další systém, ale momentálně mi dost dává smysl a beru ho, že by to mohl být relativně výstižný model skutečnosti.
    V tomhle kontextu bych chápala, co máš na mysli, že ty pojmy nejsou úplně doslova totéž, a kdo mezi ně dává prostě rovnítka, ten realitu trochu příliš zjednodušuje.

    Ale na druhou stranu mi přijde trochu zbytečné ty rozdíly moc řešit, protože podstatnější je prožívání :), pořádně prožitej orgasmus, kdy se vědomí na chvíli pozvedne nad hmotu, mi přijde důležitější než deset stránek intelektuální diskuse o těch rozdílech ;-D
    EVA_
    EVA_ --- ---
    DARUMA: Tomu rozumím.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    EVA_: Ja verim tomu, ze existuji ruzne motivace, ruzne cile a ruzne urovne poznani nebo dosazeni chces-li. A kazdemu jedinci sedne trosku neco jineho, dle jeho vnitrniho nastaveni a kapacity. A take se zdraham jakehokoliv hodnoceni lepsi/horsi. :-)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    DARUMA: A co tedy ta bohatá fantazie říká, jak by to mohlo být jinak? (jak patrno z toho, co píšu, zrovna za tohle "vše je Jedno" se na new age nezlobím...ale dál, nebo jinam se mi nepovedlo dostat).
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    EVA_: To vis, kdyz mas bohatou fantazii, tak vsechno je mozne. ;-)))
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    EVA_: Co prosim? :-)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    DARUMA: Upadnu z toho, že si někdo dovede představit něco jinýho, proto.:-)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    DARUMA: Upadnu...A jiná vize?
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    EVA_: Zjednodusene receno takovy ty new-age spekulace, ze vsecky Cesty nutne vedou k jednomu stejnemu cily a ze Buh=Nirvana=Tao=Brahma=lsd trip=orgasmus a tak dale. :-)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    DARUMA: a "všechno je prázdné" u tebe projde?
    EVA_
    EVA_ --- ---
    DARUMA: Tohle mě zaujalo: nebaštím spekulace "všechno je Jedno"... můžeš to, prosím, nějak rozvést? (myšleno v dobrém, slyším to poprvé).
    EVA_
    EVA_ --- ---
    KUATO: Stejně jsme všichni věděli, jak to myslíš, to já jen tak pro pořádek.:-)
    GAF
    GAF --- ---
    DARUMA: nevím, proč sis vzal do hlavy, že Oslo je v lepé ženě, a ani naložené šneky nemusím. Nemáš hlad? Pohostím tě trochou luštěnin (tvaroh bohužel nemám). Brzdí nádorové transformace inhibicí proteázy.

    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Navic vira je vlastne proces a muze se vyvijet zejo. Clovek muze zacit slepou virou, nema zadnou osobni zkusenost s objektem viry, ale postupne, na zaklade zivotnich zkusenosti dojde k tomu, ze na tom cemu veri neco je a nakonec ma i nejaky ten osobni prozitek. Akorat je asi potreba si davat pozor s cim nebo s kym si clovek zacne. ;-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    GAISAKA: a k cemu je nejakemu stavu (treba osviceni) ze v to veris? k nicemu. vira je postoj kterej ti umoznuje dotycny system nasledovat svym jednanim, i pres prekazky. veris v jezise = ze nekeca kdyz ti rika jak zit a ze te spasi. je to vynalez pro tebe aby ses nebal umrit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam