• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    FRAKTALEK:
    JAZZZ:
    dík za názory já byl jen zvědavej co na to řeknete :)
    new-age je už zkrátka ve všem
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KUKIDE: pekny video :) nesouhlasim ale s Maxem Planckem, ze za existenci hmoty je nejake "inteligentni vedomi" tak, jak si ho predstavujeme a jak ho zname.
    a FRAKTALEK: mi mluvi z duse, ze pro popis tehle problematiky je vhodnejsi exaktni jazyk vedy, nez obcas blabolive znejici newage fraze, ikdyz je autor treba niterne mysli presne tak, co se snazi vedci popsat v teorii chaosu nabo unitarni teorii pole.

    treba neco tak banalniho jako nadherne komplexni a pravidelna snehova vlocka. ano, za jejim tvarem je "inteligence". proste molekuly vody se usporadavaji do hexagonu a vykyvy teploty v procesu krystalizace maji na svedomi to, ze zadne dve vlocky nejsou uplne stejne. schovava se tam tam buh co nas miluje a potresta za uzivani sveho jmena nadarmo? ne proste fyzika, nic si nenalhavejme. a ja nemuzu verit v boha, co je takovej jesitnej debil, ze ho vubec zajima, kdo bere jeho jmeno nadarmo, nebo jak casto chodime do kostela. to je jen lidska projekce, dukaz toho ze "buh tak, jak je bezne chapan" zije v nasich hlavach,

    kdybych byl buh, kam bych se asi schoval? asi do nejvykonnejsiho znameho superpocitace na zemi - lidskeho mozku. a tam bychom ho meli hledat, k takovemu bohu bychom se meli modlit a zazraky taky muzeme cekat jen od nas samotnych. a aby toho nebylo malo, neni jeden takovy pocitac, ale jejich cela sit - spolecnost, kde se spousta vypoctu a zazraku provadi distribuovane. kazda vedoma bytost je jeho fragment, takze buh je schizofrenik :)

    hmota kolem nas neni "mrtva", je velmi ziva, ale v meritku na ktere nikdy neuvidime a ani si na nej nesahneme, protoze mame "lepive prsty" proste s atomy se zongluje spatne :) dokonce v te prednasce o nicem, co jsem postoval, doc. Jelen mluvi o dokazanych a spocitanych "fluktuacich vakua" kdy spontanne vznikaji a mizi pary castice-anticastice jen proto, ze je nejaka pravdepodobnost ze se tak stane. "nic" kolem nas bubla a vlni se, jenom to poradne nevidime a uprime receno, v nasem meritku nam to muze byt taky celkem fuk. jo kdybych byl vir, to by mi treba spontanne vzniknuvsi pozitron mohl pri trose smuly pokazit den.

    proc to vlastne pisu? asi abych nekomu usetril cas s hledanim boha tam, kde je mala sada jednoduchych pravidel a interativni zpetnovazebni proces. najdete tam fraktal, ozvenu prapuvodni jiskry zivota, ale toho boha o kterem se lide vetsinou bavi hledejte sami v sobe :)
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    KUKIDE: jeste jsem to neskouknul, ale uz popisek videa me zaujal:

    "What is behind the symmetry throughout nature? (Golden Ratio, Phi, Fibonacci Sequence etc.) It simply cant be just coincidence, in my opinion there is an intelligent mind / consciousness behind all this that keeps it all together."

    Ten clovek asi nikdy neslysel napriklad o Ramseyovych vetach, ktere v podstate rikaji, ze uplny chaos je nemozny. Kdyz to zjednodusim tak v dostatecne velkem systemu se vzdycky najde nejaka pravidelnost.

    I kdybych neznal Ramseyovy vety, tak stejne nevim, co by mi melo davat jistotu, ze za tim vsim neni jen nahoda.

    Trochu se bojim, ze to video bude zase plne nepodlozenych new-age kecu v libivem kabatku. Ale treba se pletu.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    a co viděli jste už tohle video?
    Ancient Knowledge Pt.1 Consciousness, Sacred Geometry, Cymatics, Illusion of Reality (Rare Footage) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=dVUU3p5iHMA
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    CONTINUITY: oooo škoda že nevím link na to video, ale tam mluvili o tom, že se židovský stát rozhodl konečně jednat podle stejného pravidla a že to vychází někde z jejich víry....
    tohle by fakt chtělo porovnat... zajímavý poznatek .)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    CONTINUITY: hrnecek z pevneho plastu na akce uz je :)

    je na zalohu 20 kc, vetsina lidi si ho necha i dom jako suvenyr. firmu nevim. Takze vidis, ze vse se pomalicku sine tvym smerem.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: cetla jsem,ze Indiani resili,jak jejich rozhodnuti ovlivni pristich 7 generaci. Neumim si predstavit tolik. Ale prijde mi spravne zajimat se,co tu nechame vnukum,prinejmensim ve chvili,kdy vazne hrozi ze nic.
    A stejne tak citim spojeni s predky,a jsem presvedcena,ze oni dreli,a bojovali za svobodu,a tvorili,abysme zili,ne abysme vsecko znicili.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    _BENNY: to pobereš pořád pohledu peněz :)
    a nemyslím si že někdo chce pít sračky... jen mu tlučou do hlavy reklamou, že to sračky nejsou a že je "cool a borec" když to pije :D

    a řešení: jasně tam kde neumějí vyrábět dobrou "poličku" a někdo jim to řekne a oni se budou chtít zlepšit tak jim tam přece někdo pojede pomoc to vyrábět nebo oni se zeptají a přijedou se podívat jak se to dělá a nemyslím tím nějak násilně prostě po tom bude poptávka.. ale stejně když budou různá lokální piva tak budou mít různou chuť a u třetího poznáš či ti chutná i když má jinou chu než to tvoje z hospody pod barákem :D

    a myslím, že právě řešení tkví v záměně "název piva" za "dobré pivo" v hlavách lidí :) a vtom že znáš toho kdo produkt vyrábí
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: prehnala jsem to v noci
    Ve skutecnosti posledni dobou vidim vsude samy zlepseni, a verim ze se to povede. Uvazuju ze to smazu,nelibi se mi ty texty,nepovedly se,porad hledam ten spravnej zpusob vyjadreni.

    Podle me se vubec nevylucuje videt, ze sklenice je poloplna, a uzivat si tech zmen k lepsimu a snazit se na nich podilet...a zaroven si uvedomovat ty veci,co jsou fakt spatne a neprijatelny,protoze aby sly zmenit,musi se o nich vedet.

    S tema vecma na 1 pouziti treba,pisete jako byste verili,ze musej bejt,jako generace,kterou s nima vychovali. Kdyz jsem byla mala,bylo jich mnohem mene,100x mene,a zit slo. Staci jen resit veci jinak. Co aby treba kazdy mel svuj hrnecek z pevneho plastu a nosil si ho na akce? Ano,je to nepatrna "ztrata pohodli",hlidat si jednu vec. Ale kdyz usetri tisice tun odpadu? Je to jen otazka vychovy,jestli se transformace povede,budou takove veci pro ty nase vnuky zas samozrejme,naopak,budou se,po dnesni zkusenosti,primo ucit ve skole resit vsechno tak,aby optimalne vyuzili zdroje a generovali minimum odpadu.

    To,co nedavam,je vsechno to uprednostnovani maleho,nepatrneho pohodli,prestoze ma obrovske nasledky. Hygiena je jen zaminka,skutecnym cilem je maximalni zisk vyrobcu samozrejme,a cela ta haluz max rustu a spotreby.


    KUKIDE: presne takovyhle veci jsem mela na mysli,z tech mivam ty pocity.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    YMLADRIS: s tím souhlas - no právě představ si že se nebude plýtvat tak podle mě nebudou ani ty děti v tom dole...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KUKIDE: ale s takovou se nedostane na ty, kteri lokalni policku delat neumeji, popr. ji delaji hnusne. ty bys je nechal bez piva? kam se ale zase podela touha po slusne zivotni urovni pro vsechny? :) v globalu se imho priblizujeme idealnimu stavu. kdo chce pit sracky, pije sracky (a tech bude vzdy vetsina, takze priroda usetri), kdo chce pit kvalitu, pije kvalitu, ale taky si za ni zaplati, coz odpovida vyssi narocnosti na vyrobu, exkluzivite zbozi, jeho nelokalnosti atd atp.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    _BENNY: no právě, myslím si, že když budeš vyrábět tisíce různých lokálních "poliček a jiných..." tak budeš plýtvat méně než výrobou globálního heinekenu.
    myslím si, že méně energie bude třeba pří výrobě piva z chmele než při výrobě piva z chmelových produktů, protože to znamená že musíš ještě z chmele vyrobit ty chmelové produkty někde a zase je distribuovat ... ano sice tak dosáhneš unifikovanosti, ale to je to co nás ničí... podle mě každý jedinec je jiný a pokaždé když se někdo pokusil ho unifikovat tak to dopadlo špatně a to stejné platí pro přírodu a pro cokoliv ostatního
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KUKIDE: ad co to je zivotni standard. Svym zpusobem to muzes relativizovat, ze lidi si zvyknou na vsechno vcetne sibenice, ale ja myslim, ze se da nejak uchopit pojem "dustojny zivot". Ze treba v lidech proudi nejake hormony neurotransmittery emoce cosi, a ze by se dalo (kdyz bys jako ze jinak nedal) objektivne zmerit, zda krovak zije dustojne (emocni bilance jeho zivota je rekneme kladna), zatimco rodina kde decka delaji v dole na rtut, matka je aloholicka a otec nasilnik tu "dustojnostni bilanci" kladnou nemaji. Nejde o to, zda mas mycku a jaky mas pivo (to fakt sorry). Jde o to, jestli te vyvoj zivota zapletl do takovych smycek, ze je to nelidsky.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KUKIDE: tims to ale imho docela zabil ;) na jednu stranu chces, aby se zbytecne neplytvalo a lidi zili skromne, a na druhou stranu ti vadi, ze ne kazdy pije pivo z chmele ale misto toho z chmelovych extraktu. to je jak lidi kteri nadavaji na plytvani a zaroven na to, ze ne kazdy si kupuje bio potraviny. tyto dva pozadavky (neplytvat & pouzivat neojebane suroviny) jdou proti sobe! naopak bys mel byt rad, ze se to pivo ojebava jak jen to jde, takze za snizenych vstupu se ho dostane vice lidem. jakpak by to asi v prirode vypadalo, kdyby se globalni Heineken vyrabel jako nejaka lokalni Policka?
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    YMLADRIS: PS: stejně tak to je pro mě pivo vyrobené z chmele a ne z chmelových produktů nebo isochmele a podobně ;) Všem pivařům vřele doporučuji přečíst si složení na těch nejprodávanějších pivech...
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    YMLADRIS: Podle toho co jsem kdysi četl tak naše planeta uživý 21 mld ;) a pořád si myslím že to tak je, jen by stačilo neplýtvat a vyrábět zase věci co vydrží10let místo roku...

    a co třeba příklad křováci...jak jim chceš zvýšit standart a hlavně co to je?
    Pro mě to je třeba modrá obloha čistá voda čistý vzduch a ticho, kdy neslyšíš motor, ale jen tiché šumění listů a zpěv ptáků...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    JAZZZ: rozumim, mycku a auto neslibuju. Na to mozna fakt neni dost (netusim). Klidne at chodi pesky, okopavaji zahradky a zachody maji suchy. Na to se neumira, to je holt zivot.

    Ja mluvim o tech fakt silenych zivotnich stylech co zminujes (dve decka umrou v dole a do toho armada, zenska obrizka, hladomory, trigeneracni koncentraky v KLDR). To mne ze spani budi. To souvisi s nekontrolovanym mnozenim, s nevzdelanosti a s vykoristovanim zen. Pises "a oni budou muset setrast ten mechanismus, co z nich dela nase otroky" - jak se osvobodili lidi v nasi kulture? Posahana Marie Terezie a podobni neznabozi zavedli povinnou skolni dochazku a pak uz se to vezlo jedno s druhym. Mozna je pro kultury tretiho sveta nejaka jina cesta jak si zvysit zivotni uroven, jina nez prevzit nase hodnoty (malo deti, vysoka hodnota lidskeho zivota, ..), ale nenapada mne. Vlastne jeden jo: hromadne konverze k islamu, fungovani v ramci komunity jako sroubky v soukoli, zadnej kapitalismus, ale nabozensky stat pripadne s nejakym tim dzihadem. To by jim taky mohlo zabrat.

    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    YMLADRIS: s tim musim silne nesouhlasit. 4 miliardy lidi nemuzou chtit mit mycku, auto a barak, protoze planeta jim to nemuze dat. nemuzou mit 2 deti protoze z 8mi ti dve umrou na nemoci 2 na otravu v dolech, kde v 8mi letech pracujou a ostatni povrazdi osvobozenecka armada. uz jenom to, ze vsude po svete budou splachovaci zachody je iluze. budou tam smrduty diry v zemi a reseni za 1cent denne viz. posledni aktivita billa gatese. a je to tak logicke a rozhodne se to nezmeni tim, ze "oni se rozhodnou neco prevzit". zapadni styl hakovani v tovarnach misto na poli jim byl taky za poslednich 20 let tak nejak vnucen a pole casto nasilne zabavena.
    mame k dispozici spoustu zdroju, ale ne lidi, kteri si je mohou dovolit zaplatit viz. mesta duchu v cine, v africe a 12500 volnych bytu v praze.
    ale klidne se muzem zadluzit a splacet (z ceho? z nekonecneho rustu?) az se mozna nekdy tesne pred smrti ze svych dluhu vykoupime.. no kdyztak to zatahnou nase deti jestli na ne vubec zbyde cas.
    neber si to osobne, ale nabizet africanum a cinanum, ze jestli se jim nelibi jejich zivot, tak to maji zkusit stejne jako my, to je desny pokrytectvi. tohle je jenom prechodna faze pro ne i pro nas. my si budem muset prestat nechat slouzit a oni budou muset setrast ten mechanismus, co z nich dela nase otroky. budem si muset zvyknout mit jednu PETku na mesic a opetovne doplnovat a plasty se budou moct pouzit i na neco jineho. bohuzel lide jsou na to moc hloupi a dokud na to budou mit, tak tim budou plytvat. joo plytvani je tak prijemne a ja si uzivam svou ranni sprchu jako bych se poleval zlatem dokud muzu a vim, ze jeste nejakou dobu budu moct :) a treba se jednou nebude ohrivat v bojleru ale sluncem a o to min bude potreba klimatizace, kterou stejne nemam, herdek mel bych si nejakou na dluh koupit :) (BTW. klimatizace je vytvor ekodabla - fakt :)
    urcite souhlas s YMLADRIS: a je tam i citit to, ze tim, ze zacnem svitit vybojkami s rtuti vyrabenymi v cine, se globalni ekologicka situace nezlepsi, ikdyz u nas mozna lokalne trochu ano. jen bych to nenazyval "ekologicke probuzeni" ale spis "slepota sobeckosti a hojnosti" nabo tak nejak :) vzdyt i ti vesnicane jakmile to tece z kohoutku a nemusi to tahat na zadech, tak vodou taky plytvaji.
    a to bych vztahnul i na PIZI:, ktery pise o snaze chranit prirodu. tytyty rozvojove zeme jste tak spatne, ze pri vyrobe 90% nasi poptavky za 10% jeji koncove ceny skodite zemi. dejte to vyrabet martanum a rozjedte nafukovaci (doslova) lunapark pro kravataky jako u nas.

    CONTIno rozhorceni nad jednorazovymi vyrobky chapu, ale regulace to opravdu neresi. proste se musime vyvinout dal a ten kdo to nezvladne, at si zije v odpadcich jako italove s jejich mafii ovladanymi skladkami.

    citim tady jedno hlavni nepochopeni : to, ze vnimam pravy stav veci (a tady by interpretace nemela byt dulezita, takze nad PIZI: bych zas s klapkama na ocich nejasal) jeste neznamena, ze upadam do letargie, nehledam reseni, treba ho mam uz na dosah a snazim se veci zlepsit (skutecne, ne jen na oko) - to, ze nahazu bordel do supliku, to sem si jeste pokoj neuklidil, ale pokud mam takovy pocit, ceka me neprijmne prekvapeni, az budu potrebovat neco najit.

    clovek ale musi pracovat na spravne urovni, ve svem meritku a pak muze cekat synergii.

    nemam rad:
    milovniky zvirat, co nedokazou do konce dokoukat, jak se vyrabi jejich steak a kde a jak zije
    ekology, co si nedokazou spocitat a porovnat ekostopu zarovky, usporky a LEDky
    kapitalisty, co nechapou, ze kdyz vsechny oberou o prachy, skonci jejich system
    socialisty, co koukaj jenom na svy volice a ne na celou globalni spolecnost - to je pak houby socialismus
    komunisty, co nechapou, ze komunita je kmen a ve vetsim meritku to proste nefunguje
    toho, kdo vymyslel, ze je koser mit globalni obchod, ale lokalni politiku
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KUKIDE: nejsem odbornik, ale vseobecne mam pocit, ze se ochrana prostredi neustale zlepsuje. kdyz jsem byla mala, elektrarny v krusnych horach, chemicke fabriky v rekach, atd., to byly aspon namky (70.-80. leta). Za poslednich nekolik desetileti se velmi zvysila lidska povedomost o ochrane prirody a ekologicka vychova. To, ze lidi zajima kurovec na sumave, to je prave priklad toho co je _dobry_. Ted uz jde jen o to jak namyslet udrzitelne parametry fungovani, to se casem podda, externality se zapocitaji do cen vyrobku atd. Casem, tlakem.

    Oproti tomu kdyz se zeptas nejakeho ekologa na jeho vylet do indie, pakistanu, jizni ameriky, asie ... zjistis ze byl naprosto zdesen totalni ignoraci lidi vuci prostredi. tam jeste ekologicke probuzeni neprobehlo. Exploituji jak to nejvic jde. V malem (vesnice nema vodu ,ale to vesnicanum nebrani nechat pusteny neziskovkou pracne vybudovany vodovod celej den naprazdno - proste demence), tak ve velkem (toxicke prusery ktere firmy neresi, pac by to bylo drahe)
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUKIDE: Prostředí se třeba zhoršuje ale ani to není v rozporu s tvrzením, že se prostředí snažíme chránit. Pochop, že je rozdíl mezi snahou a výsledkem. A samozřejmě tím nemyslím, že to děláme každý jeden čech. Jistě je spousta lidí, co na to serou. Ale obecně jako společnost si ten problém uvědomujeme více než dříve.
    KUATO
    KUATO --- ---
    KUKIDE: co uvidim u tech? tuhle jsem se u nas dival a nic nenormalniho jsem nevidel. nekdo nam krade listi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam